18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Terör örgütü PKK'dan köylülere alçak saldırı: 5 sivil vatandaşımız şehit oldu

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde odun toplamaya giden köylülere PKK'lı teröristlerce saldırı düzenlendi, bölgeye ekipler sevk edildi. Diyarbakır Valiliği, 'Kulp'taki terör saldırısında 5 sivil vatandaşımız şehit oldu.' açıklamasında bulundu. İçişleri Bakanlığı, Diyarbakır'daki terör saldırısı sonrası hainlerin yakalanması için güvenlik güçlerimiz tarafından operasyon başlatıldığını duyurdu.

AA8 Nisan 2020 Çarşamba 09:12 - Güncelleme:
Terör örgütü PKK'dan köylülere alçak saldırı: 5 sivil vatandaşımız şehit oldu

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde odun topmaya giden köylülere yönelik, terör örgütü PKK'lı teröristlerce saldırı düzenlendi.

Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı Güleç Mahallesi kırsalında orman işçilerini taşıyan aracın geçişi sırasında PKK'lı teröristlerin önceden yerleştirdiği el yapımı patlayıcı infilak etti.

Bölgeye çok sayıda jandarma ve sağlık ekibi sevk edildi.

5 SİVİL ŞEHİT OLDU

Diyarbakır Valiliği, Kulp ilçesinde PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda 5 kişinin şehit olduğunu bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, Kulp ilçesinin Güleç Mahallesi kırsalında saat 06.30 sıralarında, orman kesimine giden sivil vatandaşların bulunduğu aracın geçişi esnasında, terör örgütü PKK mensuplarınca el yapımı patlayıcıyla saldırı düzenlendiği belirtildi.

"Kulp'taki terör saldırısında 5 sivil vatandaşımız şehit oldu." ifadesine yer verilen açıklamada, saldırının faillerinin tespit edilmesi ve yakalanması için güvenlik güçlerince operasyon başlatıldığı kaydedildi.

Açıklamada, şehit olan vatandaşlara Allah'tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve Türk milletine başsağlığı ve sabır dilendi.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanlığı: "Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde odun toplamaya giden köylülere yönelik hain terör örgütü PKK’lı teröristlerin döşedikleri el yapımı patlayıcı sonucu 5 sivil vatandaşımız şehit olmuştur. Hainlerin yakalanması için güvenlik güçlerimiz tarafından operasyon başlatılmıştır."

BAKAN AKAR'DAN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Diyarbakır'daki terör saldırısıyla ilgili "Vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Yanlarına kalmayacak. Mücadelemiz devam ediyor, hesabını verecekler." dedi.

AK PARTİ'DEN AÇIKLAMA

AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, "Terör örgütü vahşi, alçak ve kalleş yüzünü korona ile mücadele ettiğimiz şu günlerde yine gösterdi." ifadesini kullandı.

Şahin, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde bölücü terör örgütü PKK tarafından şehit edilen vatandaşlara Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diledi.

Fatih Şahin, "Terör örgütü vahşi, alçak ve kalleş yüzünü Korona ile mücadele ettiğimiz şu günlerde yine gösterdi." değerlendirmesinde bulundu.

İLETİŞİM BAŞKANI ALTUN: VATANDAŞLARIMIZIN HESABINI BU CANİ TERÖR ÖRGÜTÜNDEN SORACAĞIZ. HİÇ KİMSENİN ŞÜPHESİ OLMASIN

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Diyarbakır'da sivillere yönelik terör saldırısına ilişkin, "Vatandaşlarımızın hesabını bu cani terör örgütünden soracağız. Hiç kimsenin şüphesi olmasın." ifadelerini kullandı.

Altun, Twitter'dan yaptığı açıklamada, terörle mücadelenin, bugünlerde dahi hiçbir şekilde hız kesmediğinin bilinmesini istediklerini vurguladı.

Fahrettin Altun, şunları kaydetti:

"Kalleş terör örgütü Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde 5 sivil vatandaşımızı şehit etti. Vatandaşlarımızın hesabını bu cani terör örgütünden soracağız. Hiç kimsenin şüphesi olmasın."

CUMHURBAŞKANLIĞI SÖZCÜSÜ KALIN'DAN DİYARBAKIR'DAKİ SALDIRIYA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Terör örgütü, kalleş ve vahşi yüzünü bir kez daha gösterdi. Alçaklıkta sınır tanımadığını korona günlerinde de gösterdi." ifadelerini kullandı.

Kalın, Twitter hesabından, Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıya ilişkin açıklama yaptı.

Terör örgütünün menfur saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı dileyen Kalın, "Terör örgütü, kalleş ve vahşi yüzünü bir kez daha gösterdi. Alçaklıkta sınır tanımadığını korona günlerinde de gösterdi." değerlendirmesinde bulundu.