26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Öğretmenlerin branş bazında kontenjanları belli oluyor

20 Bin öğretmen alımı branş bazında kontenjanlar belli oluyor. Milli Eğitim Bakanlığı Sözleşmeli öğretmenlik atama branş dağılımı kontenjan listesi 9 Kasım'da açıklanması bekleniyordu. Ancak MEB'ten öğretmen atama branş dağlıımı ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

12 Kasım 2018 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Öğretmenlerin branş bazında kontenjanları belli oluyor

9 Kasım'da açıklanmayan sözleşmeli öğretmen atama branş dağılımı kontenjan bilgisi 12 Kasım Pazartesi hafta başında erişime açılması bekleniyor...

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 20 bin öğretmen alımı için yayımlanması beklenen branş dağılımı ve kontenjanları için araştırmalar hafta sonunda da devam ediyor. 2019 yılı öğretmen atama ve yer değiştirme takvimi geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanmıştı.

20 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin ön başvurular 19-23 Kasım'da alınacak. Adayların sözlü sınava alınacakları sınav merkezleri 3 Aralık'ta ilan edilecek, sözlü sınavlar 10-31 Aralık 2018'de yapılacak. Sonuçların ilanı 15 Ocak, tercihlerin alınması 28 Ocak- 1 Şubat tarihleri arasında, atamalar ise 7 Şubat 2019 tarihinde gerçekleştirilecek. Takvimin belli olmasıyla birlikte gözler 20 bin sözleşmeli öğretmen kontenjan dağılımı ve kontenjanlarına çevrildi. Türkiye çapında Milli Eğitim Bakanlığı okullarında bulunan açık pozisyonlara yapılacak olan öğretmen alımı için hangi branşta kaç öğretmenin istihdam edileceği öğrenilebilecek.

20 bin sözleşmeli öğretmen branş bazında kontenjan dağılımının 9 Kasım Cuma günü açıklanması bekleniyordu ancak henüz bir duyuru yapılmadı. Sözleşmeli öğretmen branş dağılımı kontenjan listesi https://ilkatama.meb.gov.tr/UTGiris.aspx veya http://www.meb.gov.tr/ adresi üzerinden takip ediliyor.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından duyurulan sözleşmeli öğretmenlik alımı başvuruları için tarih belli oldu. Sözleşmeli öğretmenlik ön başvuru tarihleri 19-23 Kasım tarihleri arasında alınacak.

Sözlü sınav yerleri, 3 Aralık'ta adaylara duyurulacak. Sözlü sınavların tarihi ise 10-31 Aralık 2018 tarihleri arasında uygulanacak.

SONUÇLAR NE ZAMAN?

Sözleşmeli öğretmenlik başvuru sonuçları, 15 Ocak 2018. Tercihlerin alınması ise 28 Ocak- 1 Şubat tarihleri arasında yapılacak. Merakla beklenen atamalar 7 Şubat 2019 tarihinde gerçekleştirilecek.

MEB GİRİŞ EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

2019 Öğretmen atama ve yer değiştirme takvimi açıklandı.Sözleşmeli öğretmen ataması kontejyan listesi binlerce atama bekleyen öğretmen tarafından sorgulanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı 2019 yılında 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması yapacağını duyurmuştu. 

Millî Eğitim Bakanlığınca 2019 yılı öğretmen atama ve yer değiştirme takvimi açıklandı. Buna göre, 20 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin ön başvurular 19-23 Kasım'da alınacak. Adayların sözlü sınava alınacakları sınav merkezleri 3 Aralık'ta ilan edilecek, sözlü sınavlar 10-31 Aralık 2018'de yapılacak. Sonuçların ilanı 15 Ocak, tercihlerin alınması 28 Ocak- 1 Şubat tarihleri arasında, atamalar ise 7 Şubat 2019 tarihinde gerçekleştirilecek. Millî Eğitim Bakanlığınca açıklanan takvime göre 20 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin ön başvurular 19-23 Kasım’da alınacak. Adayların sözlü sınava alınacakları sınav merkezleri 3 Aralık’ta ilan edilecek, sözlü sınavlar 10-31 Aralık 2018’de yapılacak. 

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ATAMASI AÇIKLAMASI

Bütçede bir tasarruf dönemindeyiz ve bu sene aslında 2018 için planlanan öğretmen sayısı 20 bin ile sınırlıydı, sonradan 5 bin atama daha gerçekleşti, ücretli öğretmenlerin kadroya alınmasıyla ilgili ve benim göreve geldikten sonra Sayın Cumhurbaşkanımızdan, 'Öğretmen arkadaşlarımın beklentilerinin farkındayım, onlar benim için hayattan bir şey bekleyen insanlar. Onlar bir istatistik değiller, onlar insan ve umutları, beklentileri var. Biliyorum ekonomik olarak da tasarruf dönemindeyiz ama bir 20 bin kadro daha.' şeklinde istirhamım oldu ve inanın ikinci cümleyi kurmadan bu 20 bin kadro daha alındı, aralık sonunda da bu yapılacak. Meclis'in açılmasını bekliyoruz. Şu an yapamamamızın nedeni bu kanuni bir düzenleme gerektirdiği için Meclis'in açılmasını bekliyoruz. Aralık sonunda 20 bin öğretmen daha atanacak.

En geç bu hafta içinde çözülür, Sayın İçişleri Bakanımızla cuma günü tekrar görüşme fırsatımız oldu ve orada kendisinin talimatı doğrultusunda hemen 2-3 gün içerisinde bunun halledileceğiyle ilgili bilgi aldım. Yani muhtemelen yarın itibarıyla bu sorun tümüyle çözülmüş olacak.

Öğretmen arkadaşlarıma daha fazla bir şey söylemeyeyim çünkü onlar beni anlıyorlar, onlar benim gözümü gördüklerinde ne demek istediğimi biliyorlar, kendilerine şükran borçluyum. Çocuklarıma, kuzularıma söyleyeceğim şey, çaba göstermeleri, emek vermeleri. Küçük küçük çukurlar kazmak değil de kuyu kazması lazım çocukların, yani uğraşması, didinmesi lazım, çok yorulması lazım, böyle yaptığında hayatın kendisine gülümsediğini fark edecek.

Velilerimizden beklentim şu, kendi öz geçmişlerine bakarak çocukları için bir öz gelecek yaratmasınlar, onların öz geçmişi çok farklı bir şey, bu çocukların gelecekleri çok farklı bir şey. Müsaade etsinler, öğretmenlerin sağduyusuna güvensinler, onlarla iş birliği yapsınlar ve çocuklarının peşinde aşırı derecede durmasınlar. Çünkü eskiden 5 çocuğu olan, 4 çocuğu olan bir ailenin ilgi, sevgi, zaman, para çocuğu zaman ayırdığı şeyleri 4'e, 5'e bölerdi, şimdi 5 çocuğun hakkını 1 çocuk üzerine boca ediyoruz ve çocuklar doz aşımından gidiyorlar. O sebeple bıraksınlar, bu çocuklar hayatla mücadele etsin, çocuklarının her sorununu önceden çözmesinler, özellikle çocuklarının problem yaşamasına müsaade etsinler, bunu yapmazlarsa çocukların psikolojik bağışıklığı çöker.Sözleşmeli öğretmen ataması kontejyan listesi detayları için haberimizi takip edebilirsiniz.