25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Oğuzhan kötü başlayan 2013’ü mutlu bitiriyor

İlk doğum gününde kemoterapiyle tanışan, iki ameliyat geçiren karaciğer hastası Oğuzhan, yeni yılı gülümseyerek karşılıyor. Oğuzhan bebek, annesinden nakledilen karaciğer ile ikinci hayat şansını yakaladı.

31 Aralık 2013 Salı 07:00 - Güncelleme:
Oğuzhan kötü başlayan 2013’ü mutlu bitiriyor

ÇANAKKALE’de yaşayan Zeynep ve  İsmail Tüzgen çiftinin ikinci çocukları Oğuzhan, henüz yaşını doldurmadan karaciğer kanserine yakalandı. Bursa Uludağ Üniversitesi Hastanesi’nde 10 kür kemoterapiden sonra Oğuzhan 7 Mayıs 2013’te ameliyat masasına yattı, karaciğerindeki kitle temizlendi.

Kanser 2 ayda tekrar nüksetti

Ancak iki ay sonra hastalık tekrarladı.  Tüzgen çiftine, yeniden 5 kür daha kemoterapi verilen bebeğe ilacın fayda etmediği, karaciğer nakliyle hayat şansı bulabileceği söylendi. Oğuzhan bu sürecin ardından karaciğer nakli için İzmir Kent Hastanesi’ne sevk edildi. Tetkiklerden sonra Oğuzhan’a karaciğer naklinin annesinden yapılmasına karar verildi. 12 Aralık 2013’te Doç. Dr. Murat Kılıç başkanlığındaki ekip başarılı bir nakil operasyonu gerçekleştirdi.

Yaşamak için tek şansı nakildi

Oğluna ikinci kez hayat veren anne Zeynep Tüzgen duygularını şöyle anlattı: “2014 bize mutluluk getirecek. Hastaneler bize ev olmuştu. 23 Ağustos 2012’de oğlum ilk doğum gününde ilk kemoterapisini aldı. Geçen yılbaşında da hastanedeydik. Tek dileğimiz Oğuzhan’ın sağlığına kavuşmasıydı. Oğlum 15 aydır kemoterapi görüyordu. ‘Tek şansı nakil’ dediler. Şimdi Oğuzhan sağlıklı bir karaciğere kavuştu. Çok mutluyuz, bu yılbaşında da hastanedeyiz ama her şey bambaşka. Oğlumun da bizim de yüzümüz gülüyor. 2013 kötü başladı, iyi bitti. Yeni yılda tek dileğim tüm hastaların en kısa zamanda şifa bulması.”