20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Ölen Filistinlilerin sayısı 650 oldu

İsrail'in Gazze saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 650'ye yükseldi.

GAZZE (AA) 23 Temmuz 2014 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Ölen Filistinlilerin sayısı 650 oldu

İsrail'in Gazze'ye yönelik sürdürdüğü saldırılarda hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısının 650'ye yükseldiği bildirildi.

Gazze'de görevini fiilen sürdüren eski Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun, Han Yunus kentinde sivil yerleşim birimlerine düzenlediği saldırıda ilk belirlemelere göre 12 kişi hayatını kaybettiğini belirtti.

Han Yunus'taki ölü sayısının artabileceğini ifade eden Kudra, 7 Temmuz'dan bu yana ölen Filistinlilerin sayısının 650'ye, yaralıların ise 4 bin 90'a ulaştığını söyledi.

Kudra, İsrail ordusu, Sivil Savunma'ya bağlı acil yardım ve Uluslararası Kızılhaç Örgütü ekiplerine bölgeye girme izni vermediğini de dile getirdi.

- Çatışmalar sürüyor

Görgü tanıkları, bölgede, İsrail ordusu ile Filistinli silahlı gruplar arasında "şiddetli" çatışmaların sürdüğünü ve patlamaların aralıklarla duyulduğunu kaydediyor.

Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü. İsrail, olayların ardından 7 Temmuz'da "Koruyucu Hat" adı altında Gazze'ye havadan, 17 Temmuz Perşembe akşamı da karadan saldırıya geçmişti.