23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Onlar bayramda da sokaklarda

Bağcılar Belediyesi’nin temizlik işçileri tatil, bayram demeden ilçenin temiz kalması için var güçleriyle çalışıyorlar.

29 Temmuz 2014 Salı 07:00 - Güncelleme:
 Onlar bayramda da sokaklarda

545 kişilik temizlik ekibi günde 700 ton çöp topluyor.

752 bin 250 nüfusuyla İstanbul’un en kalabalık ilçesi olan Bağcılar’da temizlik işçileri ilçe sakinlerinin temiz bir çevrede yaşayabilmeleri amacıyla günün 24 saati cadde ve sokakları temizliyor. 545 temizlik görevlisinin görev yaptığı ilçede günde 700 ton çöp toplanıyor. Toplam 2800 cadde ve sokağıbulunan Bağcılar’da hafta da 20 bölgede pazar kuruluyor. Pazar sonrası çöpleri toplayan ekipler yerleri de deterjanlı tazyikli su ile yıkıyorlar. Toplanan çöpler buradan da Yenibosna Çöp Aktarma İstasyonu’na gönderiliyor.

ÖZEL ARAÇLARLA HIZLI TEMİZLİK

Her gün çöplerin toplandığı konteynırlar sıkı bir temizlikten geçiriliyor. Çöp arabası tarafından içindeki çöp alınan konteynırlar periyodik olarak yıkama araçları tarafından alınıyor. Ardından konteynırlar basınçlı ve ilaçlı suyla temizlendikten sonra yerine bırakılıyor.Prestij caddelerinin temizliği içinde 10 adet yeşil makine ile çekirdek, izmarit ve benzeri çöpler toplanıyor. Yine 10 adet mini ve 8 adet büyük süpürme araçları ve seyyar vakumlu makinalarla halkın yoğun olduğu cadde ve sokaklardaki çöpler alınıyor.

BİREYİN MUTLULULUĞUNU ÖNEMSİYORUZ

İlçedeki temizliği sağlamak adına önemli çalışmalar yaptıklarını belirten Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Bayram demeden tatil demeden temizlik ekiplerimiz, hemşehrilerimizin tertemiz bir Bağcılar’da yaşamaları çalışıyorlar. Biz Fatih Sultan Mehmet’in “Hüner bir şehri yaşanılır kılmaktır, o da yetmez, orada yaşayanları mutlu kılmaktır” sözünü bir düstur olarak kabul ettik. Bizim yönetim anlayışımızda bireyin mutluluğu çok önemlidir.  Bireyin mutluluğu ailenin mutluluğuna, ailenin mutluluğu da toplumun huzuruna vesile olur. Unutulmamalıdır; en güzel temizlik kirletmemektir” diye konuştu.