25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Otomobil uçuruma devrildi: 1 ölü

Adana'nın Kozan ilçesinde uçuruma devrilen otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti.

AA29 Temmuz 2014 Salı 07:00 - Güncelleme:
Otomobil uçuruma devrildi: 1 ölü

Edinilen bilgiye göre, Ali Yavuz Yüce'nin (37) kullandığı 01 NN 936 plakalı otomobil, ilçeye 40 kilometre uzaklıktaki Ergenuşağı Mahallesi Karahanlı-Senir mevkisinde 20 metrelik uçuruma devrildi. Otomobilden fırlayarak kayalıkların arasına düşen ve ağır yaralanan Yüce, Kozan Devlet Hastanesi'ne götürülürken yolda yaşamını yitirdi.

İlçede lahmacun fırını işleten 3 çocuk babası Yüce'nin cenazesi otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

- Kazadan önce kavga iddiası

Öte yandan olayı gördüğünü öne süren Ali Yavuz Yüce'nin 14 yaşındaki oğlu D.Y, Şevkiye Mahallesi'ndeki taziye evinde gazetecilere yaptığı açıklamada, babasının kazadan önce darbedildiğini, ardından bindirildiği aracın iteklenerek uçurumdan atıldığını öne sürdü.

Bayram ziyareti için yakınlarının yaşadığı Ergenuşağı Mahallesi'ne geldiklerini, yakınları ile bir süre sohbet ettikten sonra yanlarına kuzenlerini de alarak otomobille yeni açılan karayolunu görmeye gittiklerini anlatan D.Y, yol kenarında fotoğraf çektirmek için durdukları sırada otomobille yanlarına yaklaşan ve yakındaki bir baraj inşaatında güvenlik görevlisi olarak çalıştıklarını öğrendikleri 4 kişiyle babasının tartıştığını iddia etti.

D.Y, babasının bu kişiler tarafından darbedildikten sonra otomobile bindirildiğini ve aracın bu sırada itilerek uçuruma devrildiğini iddia etti.

İddialar üzerine ifadesi alınan 4 güvenlik görevlisinin Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı öğrenildi.

Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi.