20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Sınırda son durum! Özel Harekat Polisleri Meriç Nehri'ne indi! Göçmenleri nehre itmeye çalışan Yunan askerleri engellendi

Edirne'den geçtikleri Yunanistan'da, şiddet uygulanarak, geri gönderilen göçmenler için görevlendirilen ve önceki gün çalışmaya başlayan, tam donanımlı 1000 özel harekat polisi, sınırı oluşturan Meriç Nehri'nde zodyak botlarla devriyeleri artırdı. Yunanistan sınırına ulaşan göçmenler Meriç Nehri'nden geçmeye çalışıyor. Yunan polisi ise çağ dışı müdahalelerle yakaladığı göçmenleri geri itmeye çalışıyor.

DHA8 Mart 2020 Pazar 12:59 - Güncelleme:
Sınırda son durum! Özel Harekat Polisleri Meriç Nehri'ne indi! Göçmenleri nehre itmeye çalışan Yunan askerleri engellendi

Edirne'den geçtikleri Yunanistan'da göçmenlerin, şiddete uğrayıp, para ve değerli eşyaları alındıktan sonra zorla geri gönderilmesi üzerine Türkiye, sınır boyunda 1000 özel harekat polisi görevlendirdi. Yunan güvenlik güçlerinin şiddet uyguladığı göçmenleri geri itmelerini engellemek için göreve başlayan özel harekat polisleri, Meriç Nehri üzerinde devriye görevini sürdürüyor. Özel harekat polisleri zodyak botlarla nehir üzerindeki devriyelerini sıklaştırdı. Nehrin tamamında ekiplerin görev aldığı belirtildi.

Bu noktada Özel Harekat Polisleri gün boyunca görev başındaydı. Nehrin hemen karşı yakasında 2 Yunan zırhlısı duruyor ve yakalamış oldukları göçmenleri geri göndermeye çalışmaları kameralara yansıdı.  Ancak Özel Harekat Polislerimizi görünce beklemeye başladılar. Ağaçların arkasına saklanan Yunan polisi, yakaladığı göçmenlere zulmediyor ve soyup dövüyordu sonra da nehre atıyordu. Türk polisi, göçmenleri nehre itmeye çalışan Yunan askerlerini engelledi.