3 Mayıs 2026 Pazar / 17 Zilkade 1447

CHP rezalete yeni uyandı! Özkan Yalım 38 gün sonra partiden kovuldu

27 Mart'ta CHP'li Uşak Belediyesi'ne yönelik düzenlenen rüşvet ve yolsuzluk operasyonu kapsamında tutuklandıktan sonra görevden uzaklaştırılan Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım partisinden ihraç edildi. Sosyal medya kullanıcıları 'Çok erken oldu', 'Az daha dursaydı' sözleriyle ihraç kararını ti'ye aldı.

HABER MERKEZİ3 Mayıs 2026 Pazar 13:02 - Güncelleme:
CHP rezalete yeni uyandı! Özkan Yalım 38 gün sonra partiden kovuldu

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 27 Mart'ta CHP'li Uşak Belediyesi'ne yönelik düzenlenen rüşvet ve yolsuzluk operasyonu kapsamında Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, Ankara'da bir otelde gözaltına alındı.

Evli ve 3 çocuk babası Yalım'ın gözaltına alındığı sırada otelde 21 yaşındaki sevgilisi S.A. ile birlikte olduğu ortaya çıktı. Sevgilileriyle çekilmiş ahlaksız görüntüleri ortaya çıkan Özkan Yalım'ın gönül ilişkisi kurduğu kadınları CHP'li belediyelerde kağıt üzerinde işe başlattığı tespit edildi.

CHP'nin her kademesinden Yalım'la ilgili yavaş ilerleyen disiplin sürecine ilişkin eleştiriler alırken partide "Vatandaşın yüzüne bakamıyoruz" tepkileri artmaya başladı.

Tüm bunlara rağmen rezalete gözünü kapatan CHP yönetimi 38 gün sonra Özkan Yalım hakkında ihraç kararı aldı.

Yalım'ın ihracını yorumlayan sosyal medya kullanıcıları, "Nihayet", İyi olmuş", "Çok erken oldu", "Az daha dursaydı", "Geç alınmış bir karar" ifadelerini kullandı.

  • Uşak Belediye Başkanı
  • Özkan Yalım
  • CHP ihraç