18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

MEB, özür grubu sonuçlarını açıkladı

Milli Eğitim Bakanlığı, özür gurubu sonuçlarını açıkladı.

19 Ocak 2019 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
MEB, özür grubu sonuçlarını açıkladı

Özür grubunda ikinci aşama olan tercih başvuruları ise 10 Ocak 2019-16 Ocak 2019 tarihleri arasında alınacak olup Ocak 2019 özür grubu atama sonuçları 18 Ocak 2019 tarihinde erişime açıldı.

Atama bekleyen öğretmenlerin merakla beklediği sonuçlar geldi. 2-7 Ocak tarih aralığında başvuruları alınan il içi ve iller arası yer değiştirme başvurusu için sonuçlar http://atama.meb.gov.tr/ adresinden erişime açıldı. MEB Özür Grubu mazerete bağlı il içi ve iller arası yer değiştirme sonuçları açıklandı.

2019 yarıyıl tatili kadrolu öğretmenlerin aile birliği, sağlık, can güvenliği mazeretleri ve engelli durumu ile diğer nedenlere bağlı yer değiştirme sonuçaları açıklandı

MEB ÖZGÜR GRUBU ATAMALARI NASIL KONTROL EDİLECEK?

2-7 Ocak tarihinde başvuruları alınan ve 10-16 Ocak tarih aralığında tercih işlemleri tamamlanan özür grubu yer değiştirme sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklandı. Sonuçlar http://atama.meb.gov.tr/ adresinden erişime açıldı. İşte sonuç sorgulama ekranı. Öğretmenlerin tebliğat ve ilişik kesme işlemleri ise 21 Ocak tarihi itibariyle gerçekleştirilecek.

YER DEĞİŞTİRMELER VE TEBLİGAT

Yer değiştirmeler, öğretmenlerin tercihleri dikkate alınarak hizmet puanı üstünlüğüne göre yapılacaktır. Sonuçlar, http://personel.meb.gov.tr adresinde yayınlanacaktır. Yer değiştirmesi yapılan öğretmenlerin tebligat, ayrılma ve başlama işlemleri Yer Değiştirme Takviminde belirtilen süreler içinde tamamlanacaktır. Açıklamalarda yer almayan hususlarda Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği ile Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmeliğinin ilgili hükümleri esas alınacaktır.

 

MEB GİRİŞ İLE SON DUYURULAR İÇİN TIKLAYIN…

 

MEB 2 Ocak itibari ile özür grubuna bağlı yer değiştirmeler kapsamında birinci aşama başvuruları alınmıştı. 2019 yarıyıl tatili kadrolu öğretmenlerin aile birliği, sağlık, can güvenliği mazeretleri ve engellilik durumu ile diğer nedenlere bağlı yer değiştirme duyurusu Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanırken MEB sözleşmeli öğretmenler için özür grubuna bağlı yer değiştirme hakkı vermedi.

Özür grubundan yer değiştirmek isteyen öğretmenler 2-7 Ocak 2019 tarihleri arasında birinci aşamada Başvuruların Kabul Edilmesi ve Onay Süreci işlemlerini tamamladıktan sonra 10-16 Ocak 2019 tarihleri arasında ise yer değiştirmelerde tercihlerin yapılması ve onay sürecini tamamlayacaklar. Başvuruları onaylanan ve tercih yapan öğretmenlerden özür grubuna bağlı ataması çıkan öğretmenlerin atama sonuçları 18 Ocak 2019 tarihinde açıklanacak olup tebligat ve ilişik kesme işlemleri ise 21 Ocak 2019 tarihinden itibaren yapılabilecek.

Özür grubu olarak da bilinen yer değiştirme başvurusu için sonuçlar araştırılmaya başlandı. Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü tarafından başvuruları alınan özür grubu sonuçları, yine bakanlığın internet sitesi üzerinden duyurulacak
 

İlgili takvim;