19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

PAEM sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

PAEM polis alımı 2018 sınav soruları nasıldı? Polis Akademisi son dakika PAEM sonuçları ne zaman hangi tarihte açıklanacak?

17 Aralık 2018 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
PAEM sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Polis Akademisi Başkanlığı'na bağlı Polis Amirleri Eğitimi Merkezine (PAEM) komiser yardımcısı alımı yapılmaya devam ediyor. Söz konusu alıma ilişkin sınav 16 Aralık'ta yapıldı. Sınav sonrası; Polis Meslek Mevzuatı, Ceza Muhakemesi Hukuku, Ceza Hukuku, Anayasa Hukuku, İdare Hukuku, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, İnsan Hakları ve Genel Kültür çıkmış PAEM sınav soruları cevapları merak ediliyor.

Halihazırda Emniyet teşkilatında en az iki yıllık görev süresini dolduran polislerin müracaat edebildiği Polis Akademisi PAEM Komiser Yardımcılığı sınavı, 16 Aralık tarihinde belirlenen salonlarda gerçekleştirilecek. Aralık ayının 10 ila 15'i arasında Anadolu Üniversitesi üzerinden sınav giriş belgelerini temin edebilecek olan adaylar, bu sınav için kayıtlarını ise 15-23 Kasım tarih aralığında tamamlayabilecek.

ADAY’ların sınav giriş belgesine erişebilmesi, sınav sonrasında sınav sorularına, sınav uygulamasına ve sınav sonuçlarına ilişkin itirazları için üniversitenin sınav hizmetleri web sayfasında yayınlanan Polis Amirleri Eğitimi Merkezi Emniyet Mensubu Öğrenci Adayı Yazılı Sınavı İnternet Kayıt Kılavuzu’ndaki adımları izleyerek sınav hizmetleri web sitesine kayıt olmaları ve sınava katılmak istedikleri sınav merkezini seçmeleri gerekmektedir. Sınav takviminde belirtilen tarihlerden sonra, sınav merkezi değişikliği yapılmayacaktır. Sınav başvurusu yapmayan veya başvurusunu zamanında tamamlamayan ADAY’lar sınava alınmayacaktır.


Sınav, 16 Aralık 2018 Pazar günü saat 14.00’te tek oturum halinde Ankara, Antalya, Diyarbakır, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Samsun, Şırnak, Trabzon ve Van olmak üzere 11 (onbir) sınav merkezinde gerçekleştirilecektir.

Yazılı sınav sonrasında yapılacak Fiziki Yeterlik ve Sözlü/Mülakat Sınavları ile ilgili hususlar daha sonra duyurulacaktır.