26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde 3 askerimiz şehit oldu

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde açılan taciz ateşi sonucunda 3 askerin yaralandığını, yaralılardan Piyade Uzman Çavuş Muhammed Mustafa Koca, Piyade Uzman Çavuş Ömür Ertuğrul Sarı ve P. Uzm. Çvş. Murat Yıldırım'ın şehit düştükleri duyuruldu.

AA7 Temmuz 2022 Perşembe 11:56 - Güncelleme:
Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde 3 askerimiz şehit oldu

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde bir üs bölgemize 07 Temmuz 2022 tarihinde bölücü terör örgütü mensuplarınca açılan taciz ateşi sonucunda 3 kahraman silah arkadaşımız yaralanmış, yaralılarımız derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Yaralılarımızdan P. Uzm. Çvş. Muhammed Mustafa Koca yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur" denildi.

MSB'den daha sonra yapılan açıklamada yaralanan askerlerden Piyade Uzman Çavuş Ömür Ertuğrul Sarı'nın da yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olduğu aktarıldı.

MSB'den yeni yapılan açıklamaya göre "Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde 07 Temmuz 2022 tarihinde bölücü terör örgütü mensupları ile yaşanan çatışmada kahraman silah arkadaşımız P. Uzm. Çvş. Murat Yıldırım şehit olmuştur." denildi.

BAKAN AKAR'DAN TAZİYE MESAJI

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da şehit Murat Yıldırım için taziye mesajı yayımladı.

Bakanlık tarafından yapılan daha önceki açıklamalarda, bölgede bugün PKK terör örgütü mensuplarıyla yaşanan çatışmada Piyade Uzman Çavuş Ömür Ertuğrul Sarı ve Piyade Uzman Çavuş Muhammed Mustafa Koca'nın şehit olduğu bildirilmişti.

KONYA'YA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde teröristlerin açtığı taciz ateşi sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş Muhammed Mustafa Koca'nın (26) Konya'nın Çumra ilçesindeki baba ocağına acı haber ulaştı.

Piyade Uzman Çavuş Muhammed Mustafa Koca'nın şehit olduğu haberi, Konya'nın Çumra ilçesi İçeri Çumra Mahallesi'nde yaşayan babası Bayram ve annesi Yasemin Koca'ya askeri yetkililer tarafından verildi. Koca çifti acı haberle gözyaşlarına boğulurken, eve ve bulunduğu sokağa Türk bayrağı asıldı. Yakınları ve komşuları, taziye için şehit evine gelmeye başladı.

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde yaralandıktan sonra kaldırıldığı hastanede şehit olan Piyade Uzman Çavuş Muhammed Mustafa Koca için Konya'nın Çumra ilçesinde cenaze töreni düzenlendi.

KAHRAMANMARAŞ'TA ŞEHİDİMİZ VAR

Göksun'un Taşoluk Mahallesi'nde yaşayan aileye acı haberi İlçe Kaymakamı Ümit Şeref Kayacan ve askeri yetkililer verdi. Mikdat ve Güllü Yıldırım çifti, oğullarının şehadet haberiyle gözyaşlarına boğuldu. Şehit evine ve bulunduğu sokağa Türk bayrakları asıldı. Şehidin yakınları ve komşuları taziye için eve akın etti.

Ailenin 5 çocuğundan en büyüğü olan evli ve 3 çocuk babası Murat Yıldırım'ın cenazesi, yarın düzenlenecek törenle Taşoluk Mahallesi'nde toprağa verilecek.

ŞEHİT PİYADE UZMAN ÇAVUŞ SARI, CENGİZ TOPEL ASKERİ HAVAALANI'NDA KARŞILANDI

Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde yaralandıktan sonra kaldırıldığı hastanede şehit olan Piyade Uzman Çavuş Ömür Ertuğrul Sarı'nın naaşı Kocaeli'ye getirildi. Türk Hava Kuvvetlerine ait uçakla Cengiz Topel Askeri Havaalanı'na getirilen şehidin naaşı, ailesi ve yakınlarının yanı sıra askeri ve mülki erkan tarafından karşılandı.