19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

PKK'lı teröristlerle fotoğrafları çıkmıştı... HDP'li Hüda Kaya 'dağdaki ailesini' savundu!

Kandil'de PKK terör örgütünün sözde üst düzey yöneticileriyle görüşmeler yaptığı fotoğraflara yansıyan HDP vekili Hüda Kaya'nın oğlu Muhammed Cihad Cemre, gözaltına alındı. Konuyla ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Kaya, ailesinin hedef gösterildiğini iddia etti.

25 Haziran 2022 Cumartesi 22:10 - Güncelleme:
PKK'lı teröristlerle fotoğrafları çıkmıştı... HDP'li Hüda Kaya 'dağdaki ailesini' savundu!

Alınan bilgiye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Şube Müdürlüğüne yapılan bir ihbarda, HDP vekili Kaya'nın oğlu Muhammed Cihad Saatçioğlu'nun Kandil'e giderek PKK'lı teröristlerin sözde yöneticileriyle görüşmeler yaptığı belirtilerek, bu görüşmelere ilişkin bazı fotoğraflar paylaşıldı.

SOYADINI DEĞİŞTİRMİŞ

İhbar üzerine harekete geçen güvenlik güçleri, Cihad Saatçioğlu'nun soyadını mahkeme kararıyla "Cemre" olarak değiştirdiğini ve Bayramiç'te yaşadığını tespit etti.

Cemre'nin, İçişleri Bakanlığı terörden arananlar listesinde kırmızı kategoride aranan PKK/KCK terör örgütü mensuplarıyla kırsal alanda çekilmiş fotoğraflarının yanı sıra 2015-2016 yıllarında gerçekleştirilen çukur eylemleri sırasında PKK mensuplarınca kurulan barikatlar önünde fotoğrafının olduğu ortaya çıktı.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki sınır kapılarından çok sayıda giriş çıkış kaydı bulunduğu da tespit edilen Cemre'nin, bu sabah Bayramiç'te gözaltına alındığı, evinde ve arabasında arama yapıldığı bildirildi.

OĞLUNA SAHİP ÇIKTI

HDP'li Kaya, oğlunun gözaltına alınışıyla ilgili bir açıklama yaptı. Oğluna sahip çıkan Kaya, "Üç gündür @TURKPA_TBMM genel kongresi için Meclis heyeti olarak gittiğimiz Kırgızistan'dan dönüşteyiz. Bir süredir Çanakkale Bayramiç'e yerleşip tarım ve toprakla kendine düzen kurmaya çalışan oğlum @cihadebrari bu sabah Terörle Mücadele tarafından evinde gözaltına alındı." dedi.