23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Memur alımı başvurular başladı mı?

Emniyet Genel Müdürlüğünün merkez ve taşra teşkilatlarına, aralarında çarşı ve mahalle bekçileri, polis memurlarının da bulunduğu toplam 32 bin 12 kadro ihdas edildi. Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan yeni KHK ile kamuda on binlerce kadro açıldı. En çok kadro izni ise EGM'ye verildi.

25 Ağustos 2017 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Memur alımı başvurular başladı mı?

Olağanüstü hal (OHAL) kapsamında çıkartılan 694 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Emniyet Genel Müdürlüğü merkez ve taşra teşkilatına 32 bin 12 kadro ihdas edildi. Resmi Gazete'de yayımlanan KHK'ya göre, Emniyet Genel Müdürlüğü merkez teşkilatında bir özel harekat başkanı, 3 özel harekat başkan yardımcısı, bin komiser muavini, 2 bin polis memuru olmak üzere toplam 3 bin 4 kadro oluşturuldu. Genel Müdürlüğün taşra teşkilatına ise 8 özel harekat müdürü, bin 500 komiser muavini, 20 bin polis memuru, 7 bin 500 çarşı ve mahalle bekçisi olmak üzere toplam 29 bin 8 kadro ihdas edildi. Böylece, Emniyet Genel Müdürlüğüne toplam 32 bin 12 kadro verildi. Başvuru tarihi ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

KHK'da yer alan hükme göre Emniyet Genel Müdürlüğü: 32 bin 12 (Bu sayının içinde 2 bin 500 komiser yadımcısı, 22 bin polis memuru, 7 bin bekçi kadrosu bulunuyor)



Daha önce kaleme aldığımız yazılarımızda yeni dönem polis alımlarının fazla olması gerektiğini savunmuştuk. Zira kamudan ihraç edilen polislerin sayısı oldukça fazla olup, yeni polis alımları da düşük seviyelerde kalmıştı. Yayımlanan yeni KHK ile yeni dönem polis alımlarında sayının oldukça arttırılacağı görüldü. Polis alımlarının ne zaman yapılacağı konusunda KHK'da herhangi bir hüküm yer almadı. Ancak yeni dönem alımlarının önümüzdeki yalarda yapılması planlanıyor.

PÖH Alımı Var mı?

Verilen bu sayı içerisinde özel harekat polisi kadronun olup olmadığı açıklanmadı. Ancak yeni dönemde çok syaıda PÖH alımı yapılması bekleniyor.

694 sayılı Kanun Hükmünde Kararname yayınlandı. 25 Ağustos 2017 tarihinde yayınlanarak yürürlüğe giren 694 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile birlikte kamu kurumlarında bazı düzenlemeler yapıldı. Bu düzenlemeler arasında Emniyet Genel Müdürlüğüne polis ve bekçi kadrosu ihdası da dikkat çekti.



694 sayılı KHK’nın ekinde yer alan tabloda Emniyet Genel Müdürlüğüne ve diğer bazı kamu kurum ve kuruluşlarına kadro ihdasları yer aldı. Verilen tabloya göre EGM bünyesinde merkez teşkilatına 1000 komiser yardımcısı ve 2000 polis memuru kadrosu ihdas edildi.

Ayrıca taşra teşkilatında 7 bin 500 bekçi kadrosu, 1500 komiser yardımcısı ve 20 bin polis kadrosu ihdas edildi. Bu şekilde toplam 32 bin polis ve bekçi kadrosu açılmış oldu.İhdas edilen kadrolar, kurumların ihtiyacına göre düzenleniyor. Bu kadro ihdaslarına göre belirsiz bir süre içerisinde kadronun dolması için personel alımı yapılıyor. 32 bin kadroya bekçi ve polis alımı hemen yapılmasa da önümüzdeki süreç içinde ihtiyacı gidermek için gündeme gelecektir