5 Mayıs 2024 Pazar / 27 Sevval 1445

POMEM alım başvuruları 2019! 24. dönem POMEM şartları!

'POMEM alımı başvuruları 2019 ne zaman?' sorusu polis olmak isteyen binlerce kişi tarafından araştırılıyor. 24. dönem POMEM şartları, başvuruları gibi detaylara haberimizin içerisinden ulaşmanız mümkün. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun geçtiğimiz günlerde 2 bin 500 kadın polis alımı yapılacağını açıklamasının ardından gözler Polis Akademisi'ne çevrildi. Heyecanlı bir bekleyiş içerisinde olan adaylar POMEM başvurularının ne zaman başlayacağını bekliyor. Hayallerindeki mesleğe kavuşmak isteyenlerin merak ettiği tüm detayları sizler için derledik. POMEM alımı, şartları gibi tüm detaylar haberimizin içerisinde yer alıyor.

3 Nisan 2019 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
POMEM alım başvuruları 2019! 24. dönem POMEM şartları!
POMEM alım başvuruları 2019, 24. dönem POMEM şartları gibi soruların yanıtları oldukça fazla araştırışlıyor. 
İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Makamının talimatı doğrultusunda, Polis Merkezi Amirliklerine başvuru için gelen vatandaşların en üst düzeyde iletişim kurulması ile taleplerin etkin ve hızlı bir şekilde alınması amacıyla vatandaşların güler yüzle, güven verici ve beklentilere odaklanan bir şekilde karşılanarak hem Polis Merkezi Amirliklerindeki, hem de Polis Merkezleri Amirlikleri dışındaki iş ve işlemlerle ilgili bilgilendirme ve yönlendirmenin gerçekleştirilmesi için 81 il 700 Polis Merkezi Amirliğinde “Polis Merkezi Amirliği Etik Davranış İlkeleri” doğrultusunda “Güven Masası”  uygulaması hayata geçirildi.
 
POMEM ALIMI NE ZAMAN YAPILACAK?
 
POMEM alımı; başta Polis Merkezi Amirliklerine olmak üzere, benzer kapsamdaki diğer birimlere iş ve işlemlerine katkı sağlamak amacı ile  lisans mezunu 2 bin 500 kadın Polis Memuru adayı alınacak. Ön başvuru tarihleri ve sınava ilişkin esaslar henüz açıklanmadı. POMEM başvuru tarihi Polis Akademisi Başkanlığı internet sitesi üzerinden yayınlanır yayınlanmaz haberimizin içerisinden ulaşabilirsiniz. 
 
POLİS ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

24. dönem POMEM alımı ile ilgili kılavuz henüz yayınlanmadı. 24. dönem POMEM kılavuzunun yanınlanması ile birlikte başvuru koşulları da netlik kazanmış olacak. Şartlar belli olur olmaz haberimizin içerisinde yer alacak. Peki, önceki alımlarda şartlar nelerdi?
- T.C. vatandaşı olmak,
- Önlisans, lisans mezunu veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,
- Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından lisans mezunları için 2017 veya 2018 yılları içinde yapılan KPSS lisans puanı P3 puan türünden 60, önlisans mezunları için 2016 yılı içinde yapılan KPSS önlisans puanı P93 puan türünden 70 taban puan veya üzerinde puan almış olmak,
- Emniyet Teşkilatı Personeli Şehit veya Vazife Malulü eş ve çocukları için 2017 veya 2018 yılları içinde yapılan KPSS lisans puanı P3 puan türünden en az (48,00), 2016 yılı içinde yapılan KPSS önlisans puanı P93 puan türünden (56,00) taban puan veya üzerinde puan almış olmak, (Emniyet Teşkilatında çalışan veya Emniyet Teşkilatından emekli olanların eş ve çocukları bu kapsamda yer almamaktadır.)
- 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınavın yapıldığı yılın 31 Aralık tarihi itibariyle 30 yaşından gün almamış olmak (31 Aralık 1989 ve daha sonraki tarihlerde doğmuş olmak),
 
23. DÖNEM POMEM SONUÇLARI

23. Dönem POMEM 1. yedek aday yerleştirme sonuçları ise 26 Marty 2019 tarihinde açıklandı. 23. Dönem polis meslek eğitimi için Polis Meslek Eğitim Merkezlerine polis memuru olarak yetiştirilmek üzere planlanan asıl adaylardan lisans mezunu 20 kadın, ön lisans mezunu 7 kadın adayın yerine yedek aday planlaması gerçekleştirildi.
 
Yedek planlamalara ilişkin sonuçlar ile ilgili olarak adaylara posta yoluyla veya diğer iletişim araçlarıyla herhangi bir bildirimde bulunulmayacak. Polis Akademisi resmi internet sistesi üzerinden ilan edilen sonuçlar tebligat niteliğindedir.