5 Mayıs 2024 Pazar / 27 Sevval 1445

POMEM başvuru işlemi nasıl yapılır?

POMEM polis alımı başvuru şartları neler? 2018 POMEM başvurusu nasıl yapılır?

8 Ekim 2018 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
POMEM başvuru işlemi nasıl yapılır?

23. Dönem Polis Meslek Eğitim Merkezleri (POMEM) ön başvuruları 1-14 Ekim tarihleri arasında alınacak. Polis Akademisi Başkanlığının internet sitesinden yapılan duyuruda, 23. Dönem POMEM ön başvuru işlemlerinin bugün itibariyle başladığı açıklandı. Öte yandan, 23. dönem için başvuru yapacak ön lisans ve lisans mezunlarında aranan şartlar kılavuzda yer aldı.

Polis Akademisi Başkanlığı bünyesinde eğitim veren Polis Meslek Eğitim Merkezlerine (POMEM) 23. dönem polis meslek eğitim için önlisans mezunu 1800ü erkek, 200ü kadın ve lisans mezunu 7 bin 200ü erkek, 800ü kadın 10 bin öğrenci alımı yapılacak.

10 bin polis adayı alımı için ön başvuruların 01-14 Ekim 2018 tarihleri arasında Polis Akademisi Başkanlığına ait www.pa.edu.tr adresinden online olarak yapılması gerekiyor. Önlisans ve lisans mezunları ile birlikte Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından denkliği kabul edilen yurt dışındaki yükseköğrenim kurumlarında eğitim görmüş adaylar da başvuru yapabilecek.

İLANIN TAMAMINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ


Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılacak olan alımlara başvuru yapmak isteyen adaylar, 01-14 Ekim 2018 tarihleri arasında http://www.pa.edu.tr adresinden e-devlet şifresi ile giriş yaparak ön başvurularını yapabileceklerdir.

* Adaylar hangi tarihte ve nerede başvuru ve sınava katılacaklarını http://www.pa.edu.tr internet adresinden öğreneceklerdir. Ayrıca adaylara posta yoluyla veya değişik iletişim araçları ile tebligat yapılmayacaktır.

İNTERNET ÜZERİNDEN  BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

POMEM sınavına internet üzerinden ön başvurular, 01 Ekim (dahil)-14 Ekim (dahil) 2018 tarihleri arasında saat 18.00’e kadar https://pa.edu.tr adresi üzerinden adayın e-Devlet kapısı şifresi ile giriş yapmak suretiyle ve ilgili alanların aday tarafından gerekli bilgileri
doldurması şeklinde yapılacaktır.