4 Mayıs 2025 Pazar / 7 Zilkade 1446

POMEM mülakat ve yazılı sınavları nasıl yapılır? Sınav yeri ve tarihi nasıl öğrenilir?

POMEM Polis Meslek Eğitim Merkezleri Emniyet Teşkilatının ihtiyacı olan polis memurlarını yetiştirmek üzere 4 yıllık fakülte mezunlarından aranılan niteliklere sahip olup yapılacak sınavların giriş yerleri ve tarihleri belli oldu. Adaylar sınav yerlerini ve tarihlerini öğrenerek POMEM sınavlarına giriş yapabilirler.

9 Aralık 2014 Salı 07:00 - Güncelleme:
POMEM mülakat ve yazılı sınavları nasıl yapılır? Sınav yeri ve tarihi nasıl öğrenilir?
POMEM Sınavları için yapılacak olan sınavların giriş yerleri açıklandı. Sınava ilk kez girecek adayların ise merak ettiği bir kaç konu var. Bunlar da POMEM sınavlarının nasıl gerçekleştirildiğidir. 
 
POMEM sınavalrında aranılan niteliklere sahip olup yapılacak sınavlarda başarılı olan adaylara, 6 aydan az olmamak üzere polis meslek eğitimi veren eğitim ve öğretim kurumlarımızdır. Dün ise sınav yerleri erişime açıldı. POMEM sınav yerleri ve tarihini öğrenmek isteyen adaylar ve  www.egitim.pol.tr internet adresi veya aşağıda vereceğimiz direk link üzerinden ulaşabilirsiniz.
 
Polis olmak isteyen üniversite adaylarının merakla beklediği POMEM listesi belli oldu. Eğitim Dairesi Başkanlığı POMEM ile ilgili beklenen açıklama yapılacaktır.
 
 
SINAV YERLERİ AÇIKLANDI!
 
Eğitim Dairesi Başkanlığı POMEM tarafından gerçekleştirilen ve öğrencilerin Polis olmak için geçtiği yollardan biri olan POMEM Sınavları 2014-2015 yılı için sınav yerleri açıklandı.
 
Sınava girecek adayların sınav giriş yerleri www.egitim.pol.tr internet adresinden ilan edilmektedir. Sınav için gerekli giriş bilgilerine aşağıdaki bağlantıya tıklayarak öğrenebilirsiniz. Fakat link sunucu hatasından dolayı sorun vermektedir. Bunun nedeni yoğunluk ve ya POMEM tarafınan yaşanılan bir sorundur.
 
SINAVLAR NASIL GERÇEKLEŞTİRİLECEK?
 
1-KPSS Lisans :Genellikle başvuru için baraj olarak 60 (P3 puanı) puan taban almak
2-Pomem Yazılı Sınavı: kpss barajını geçen adaylar, Emniyet Müdürlüğü Eğitim Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan sınava katılırlar. (50 tane soru vardır ve bu 50 sorunun 10 tanesi atatürkçülükle(inkılapçılık, halkçılık, cumhuriyetçilik), 10 tanesi genel kültürle (trafik, internet, aihm vb) ve geri kalan 30 tanesi atasözleri ve deyimlerle ilgilidir.)
3-Pomem Mülakatı: Adaylar için sözlü mülakat gerçekleştirilir. (Sözlü mülakat sabah spor mülakatı öğleden sonra olur.) 
4-Pomem Spor mülakatı ve Parkuru: Spor ve beden şartları tes edilir.
5-Pomem sağlık Kontrolü: Belirlenen sağlık koşullarına uymanız gerekmektedir.
 
BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?
  
Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlükleri Başvuru Şartları
             
a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
b) En az dört yıllık yüksek öğretim kurumu veya bunlara denkliği Yüksek Öğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki yüksek öğretim kurumlarından mezun olmak.
c) Değerlendirme ve seçme işlemlerinin ilk günü itibarıyla, askerliğini yapmamış erkekler ile bayan adaylar için 28 yaşından, askerlik hizmetini yapmış erkek adaylar için 30 yaşından gün almamış olmak (18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde düzeltmeden önceki yaş dikkate alınır.)
- Askerliğini yapmamış erkek ve bayan adaylar için 22/12/1987 tarihi ve sonrasında doğanlar,
- Askerliğini yapan, bu tarihte terhis olabileceğini belgeleyen erkek adaylar için 22/12/1985 tarihi ve sonrasında doğanlar.
ç) Erkekler için 167 santimetreden, bayanlar için 162 santimetreden kısa boylu olmamak.
d) Sağlık yönünden, Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirlenen şartları taşımak.
e) Başvuru öncesi ve başvuru sırasında; genelev, birleşme yeri, randevu evi, tek başına fuhuş yapılan mesken ve bu gibi yerlerde aracılık, bekleyicilik ve benzeri bir meşguliyeti bulunmamak; fuhuş, kumar, uyuşturucu veya uyarıcı madde nedeni ile hakkında herhangi bir adlî veya idarî soruşturma veya kovuşturma devam ediyor olmamak, idarî yaptırım uygulanmamak veya hüküm giymemiş olmak, bunlardan herhangi birinin uzlaşma yoluyla sonuçlandırılmamış veya yine bunların herhangi birisiyle ilgili olarak mahkemece hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmemiş olmak ya da başka bir tedbire çevrilmemiş olmak.
 
f) Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı altı ay veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış veya yasaklanmış haklar geri verilmiş olsa bile; devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından;
 
1) Mahkûm olmamak.
2) Hükmün açıklamasının geri bırakılmasına karar verilmemiş olmak.
3) Devam etmekte olan bir kovuşturma bulunmamak veya kovuşturması uzlaşma ile neticelenmemiş olmak.
 
g) (e) ve (f) bentleri adayın eşi hakkında da uygulanır.
ğ) Başvuru tarihinde herhangi bir siyasi partiye veya parti kollarına üye bulunmamak, daha önceden üyeliği var ise ayrıldığını belgelemek, terör eylemleri ile organize suç faaliyetlerine katılmamış olmak.
h) Herhangi bir kadınla veya erkekle nikâhsız olarak birlikte yaşıyor olmamak.
ı) Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak.
i) Silah taşımaya ve silahlı görev yapmaya hukukî bir engeli bulunmamak.
j) 8/5/2005 tarihli ve 25809 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Polis Meslek Eğitim Merkezleri Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinin 11 inci maddesi kapsamında ilişiği kesilenler hariç, Genel Müdürlük bünyesindeki eğitim kurumlarından ayrılmış veya çıkarılmış ya da herhangi bir yükseköğretim kurumundan disiplinsizlik nedeniyle çıkarılmamış olmak.
k) KPSS P3 puan türünden, (60,000) taban puan veya üzerinde puan almış olmak.
l) İlgili mevzuat kapsamında yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonuçları olumlu olmak.
            şartları aranır.