25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

PTT sınav sonuçları açıklandı

PTT kesin sınav sonuçları açıklandı.

20 Ekim 2018 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
PTT sınav sonuçları açıklandı

PTT sınav sonuçları açıklandı! Bin 623 postacı, 200 tekniker, 2 bin 625 gişe personeli, 82 avukat, 470 mühendis alımı için gerçekleştirilen PTT sınavı kesin sonuçları belli oldu. PTT sınav sonucu öğrenmek isteyen adaylar için haberimizin içerisinde PTT sınav sonucu sorgulama ekranı ve detayları yer alıyor. Binlerce adayın heyecanla beklediği PTT sınav kesin sonuçları belli oldu.

Binlerce adayın PTT bünyesine girmek için girdiği PTT yazılı sınav sonuçları için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. PTT sınav sonuçlarına göre sınavdan 60 ve 70 puan üstü alanlar başarılı sayılacak. Bu sene itibariyle Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü 5 bin personel alımı için düzenlediği sınavın kesin sonucu için geri sayım başladı. PTT kesin sınav sonuçları, geçtiğimiz günlerde açıklanan yazılı sınav sonuçlarının ardından merakla araştırılmaya başlandı. Kesin sınav sonuçları bilgisine göre pozisyon sayısı kadar asil ve iki katı yedek aday belirlenecek. 

Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT) sınav sonuçları, ne zaman-saat kaçta açıklanacak sorusunun yanıtını resmi web sitesinde açıkladı. Kurum "2018/1 PERSONEL ALIMI SÜRECİNE İLİŞKİN BİLGİLENDİRME" sayfasında "2018/1 personel alımı yazılı sınavları 12.08.2018 tarihinde 16 il merkezinde yapılmıştır. Yazılı sınav sonucu 20.09.2018 tarihinde http://ik.ptt.gov.tr adresinde yayınlanmıştır. Adaylar, yazılı sınav sonucuna ilişkin itirazları 21.09.2018-27.09.2018 tarihleri arasında [email protected] e-mail adresine yapabilecektir. Yazılı sınav sonucuna itirazlara ilişkin itiraz değerlendirme raporu http://ik.ptt.gov.tr adresinde yayınlanacaktır. Kesin sınav sonuçları en geç 19.10.2018 tarihinde yayınlanacaktır." açıklamayı yaptı.

PTT SINAV SONUÇLARI NASIL SORGULANACAK?

PTT kesin sınav sonuçlarının, kurumun programında herhangi bir aksilik olmaması halinde gün içerisinde açıklanması bekleniyor. PTT sınav sonuçlarının aşağıdaki link üzerinden yayınlanması bekleniyor.

KESİN SONUÇLAR AÇIKLANDIKTAN SONRAKİ ADIMLAR…

Kurum kesin sonuçları açıkladıktan sonra Gişe ve Büro Görevlisi ile Postacı pozisyonu için ilan edilen pozisyon sayısı kadar asil ve iki katı yedek aday, Avukat, Mimar, Mühendis, PTT Uzman Yardımcısı ile Tekniker pozisyonları için ilan edilen pozisyon sayısının üç katı aday, olarak belirleyeceğini açıkladı.

EK İNCELEME YAPILACAK

Yazılı sınav sonucunda Gişe ve Büro Görevlisi ile Postacı pozisyonlarına asil ve yedek olarak yerleşen ve atanmaya hak kazanan adaylara Psikometrik İnceleme yaptırılacaktır. Psikometrik İnceleme sonucuna göre atamaya hak kazanan adaylar istenen belgelerle birlikte, Taşra Teşkilatında ilgili PTT Başmüdürlüğü İnsan Kaynakları Birimine müracaat edecek olup bu süre içerisinde müracaat etmeyenlerin ataması yapılmayacaktır.