26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Papaz Brunson kimdir

Papaz Brunson kimdir neden serbest bırakıldı? Rahip Andrew Craig Brunson neden tutuklanmıştı?

15 Ekim 2018 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Papaz Brunson kimdir

Türkiye ile ABD arasında krize neden olan Papaz Brunson davası ile ilgili son dakika gelişmeleri star.com.tr üzerinden takip edebilirsiniz. İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na gelen Brunson, eşiyle birlikte özel uçakla Türkiye'den ayrıldı. PKK ve FETÖ’ye casusluk yaptığı iddiasıyla 35 yıl hapis cezasıyla yargılanan papaz Andrew Craig Brunson hakkında karar çıktı. Mahkeme, Rahip Brunson'un ev hapsi ve yurt dışı yasağını kaldırdı. Brunson'a 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verildi. Ancak yattığı süre göz önüne alınarak tahliye edildi.

Trump, Brunson'la Beyaz Saray'da görüştü! 'İlişkilerde eskiye dönmek için büyük bir adım'
ABD Başkanı Donald Trump, İzmir'de, terör örgütleri  FETÖ ile PKK adına suç işlediği ve casusluk yaptığı iddiasıyla yargılandığı  davada 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verilerek hakkındaki adli kontrol hükümleri  kaldırılan Amerikalı din adamı Andrew Craig Brunson'ı Beyaz Saray'da kabulünde,  "Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çok teşekkür ediyorum. İlişkilerde eskiye dönmek için  büyük bir adım. Şu anda Türkiye ile harika bir  ilişkiye sahip olma şansımız var. Türk halkı büyük bir halk, bunu biliyorum." dedi.

Andrew Craig Brunson ise "Türkiye'yi seviyoruz. Türk halkını seviyoruz" dedi.
ABD Başkanı Trump, dün hakkındaki hüküm uygulanarak İzmir'de serbest  bırakılan Amerikalı Papaz Brunson'ı Oval Ofis'te kabul etti.

Brunson konusunda özellikle son dönemde çok çalıştıklarını belirten  Trump, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çok teşekkür ediyorum. Şu anda Türkiye ile harika  bir ilişkiye sahip olma şansımız var." ifadesini kullandı.

Trump, Brunson'ın serbest kalmasının ardından Türkiye'ye  yaklaşımlarının düne göre farklı olduğunu  vurgulayarak, "Şu anda Türkiye ile  harika bir ilişkiye sahip olma şansımız var." diye konuştu.

"Türkiye'yi seviyoruz. Türk halkını seviyoruz"

Daha sonra söz alan Papaz Brunson ise serbest kalması için çaba  gösteren Amerikalı yetkililere teşekkür etti.

Trump'ın Türkiye'ye yeniden dönmek isteyip istemediği şeklindeki  sorusuna yanıt veren Brunson, "Türkiye'yi seviyoruz. Türk halkını seviyoruz.  Orada 25 yıl yaşadık." dedi.

Brunson'ın sözlerinin ardından ABD Başkanı Trump da "Türk halkı büyük  bir halk, bunu biliyorum." değerlendirmesinde bulundu.

TRUMP'TAN KAŞIKÇI AÇIKLAMASI

Trump, Cemal Kaşıkçı için 'Şu anda hiç kimse ne olduğunu bilmiyor. Türkiye'de çok ciddi şekilde soruşturuyor. 110 milyar dolarlık bir sipariş var ve öyle bir şeyi iptal etmek aptalca olur diye düşünüyorum. Bunun dışında bazı şeyler yapılacak. Kendilerini de nişanlısını da oval ofise davet ettik. Ancak şu anda tabii ki çözmek için ne olduğunu öğrenmek için çalışıyoruz. Onu canlı bulmayı umuyoruz. Herkes ses kaydından bahsediyor, bunu duymak istiyoruz. Şu anda herhangi bir şey görmedim. Kral Selman'ı da arayacağım. Bu akşam ya da yarın kendisini ararım.' dedi.

İzmir'de, terör örgütleri FETÖ ile PKK adına suç işlediği ve casusluk  yaptığı iddiasıyla hakkında 35 yıl hapis cezası istenen ve ev hapsinde olan  ABD'li din adamı Andrew Craig Brunson'a, dün 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası  verilmişti.

Ev hapsi ve yurt dışı yasağının kaldırılmasının ardından serbest  bırakılan Brunson, ABD'ye gitmişti.

Terör örgütleri FETÖ ile PKK adına suç işlediği ve casusluk yaptığı iddiasıyla yargılandığı davada hakkındaki adli kontrol hükümleri kaldırılarak 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verilen ABD'li din adamı Andrew Craig Brunson, özel uçakla Almanya'ya gitti.

AK Parti Sözcüsü Çelik: Brunson'ın suçu sabit görülerek ceza verildi

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıklama yaptı. AK Parti Sözcüsü Çelik, 'Haddini aşan ifadelere prim verilmedi. Yargı kendi akışı içinde karar verdi. Brunson'ın suçu sabit görülerek ceza verildi' dedi.

AK Parti Sözcüsü Çelik'in açıklamasından bazı satırbaşları:

"(Brunson kararı) Türkiye'de maalesef bu tip olaylar olduğunda muhalefetin belli kesimleri, Türkiye Cumhuriyeti'ni savunmak yerine derhal dışarıyla birlikte saf tutuyorlar."

"(Brunson kararı) Bu safhada yargısal akış tamamlandı ama diğer aşamalar devam edecek. Ortaya çıkan eleştirelerin ortak noktası nedir? 'Bir dayatma söz konusu olduğu ve bu dayatma neticesinde serbest bırakıldığı' şeklindedir. Bu sürecin iyi takip edilmemesinden kaynaklanan bir yaklaşım."

"(Cemal Kaşıkçı olayı) Bu çok vahim bir meseledir. Saygın bir gazetecinin öldürülmesiyle ilgili son derece spekülatif iddialar var. Bazı isimler üzerinde yoğunlaşma vardır, bunların hepsi iddiadır, güçlü bir şekilde soruşturulacaktır. Asla affedilemeyecek, asla üssü örtülemeyecek bir eylemdir."

"(Cemal Kaşıkçı olayı) Bu eyleme karışanlar varsa kuşkusuz bunun ağır sonuçları olur."

"(Brunson kararı) Tüm bu dayatmalara, tehditlere, haddini aşan tüm ifadelere karşı başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti'nin hiçbir makamı buna prim vermemiştir."

 "Cumhur ittifakının yerel seçimlerde de bir formüle dönüşüp dönüşmeyeceği, dönüşürse nasıl bir formüle dönüşeceğiyle ilgili konu aynı şekilde kendi doğal akışı içerisinde devam ediyor. Orada bir aksama yok, herhangi bir sıkıntı yok."

İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesinde bugün görülen duruşmada 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılan ve hükümle birlikte serbest bırakıldıktan sonra Alsancak'taki evine gelen Brunson, bir süre ikametinde kaldı.

Brunson ve eşi Norine Brunson, akşam saatlerinde İzmir Adnan Menderes Havalimanı CIP kapısına geldi. ABD'nin Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Jeffrey M. Hovenier da Brunson çiftine havaalanına kadar eşlik etti.

Havaalanında geniş güvenlik önlemi alındı.

Brunson, eşiyle özel uçakla Türkiye'den ayrıldı.

İsmail Cem Halavurt, havaalanında gazetecilere, müvekkili Brunson'un Almanya'ya gittiğini, 2 gün bu ülkede kaldıktan sonra ABD'ye geçeceği bilgisini paylaştı.

SON DAKİKA: Brunson davası son dakika mahkeme kararı geldi. Türkiye ile ABD arasında krize sebep olan Rahip Brunson  3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verildi.

Brunson davasında karar açıklandı!

Türkiye ile ABD arasında gerilime neden olan rahip Andrew Craig Brunson'ın yargılandığı davada karar çıktı. 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası alan Brunson serbest bırakılacak.