25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

2019 Ramazan Bayramı ne zaman? Ramazan ayı ilk oruç ne zaman tutulacak?

Ramazan ayı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Merakla beklenen 2019 Ramazan Bayramı ne zaman, ilk oruç ne zaman tutulacak, sorularına yanıt arayan vatandaşlar için Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayınlanan takvime göre detayları bu haberimiz üzerinde derledik. Manevi güzelliklerle dolu olan 2019 Ramazan ayı bu yıl da vatandaşlar tarafından tarafından eda edilecek. Dini vazifelerini yerine getirebilmek için bekleyen vatandaşlar 2019 Ramazan ayının başlayacağı tarih ile ilgili detaylar haberimizde.

12 Şubat 2019 Salı 07:00 - Güncelleme:
2019 Ramazan Bayramı ne zaman? Ramazan ayı ilk oruç ne zaman tutulacak?

2019 Ramazan ayı ne zaman idrak edilecek sorusunun yanıtı vatandaşlar tarafından sorgulanan konular arasında yer almaya devam ediyor. Müslümanlar tarafından her yıl büyük bir heyecanla beklenen Ramazan ayında bu yılda milyonlarca Müslüman dini vazifelerini yerine getirecek.

Vatandaşlar, bin aydan daha hayırlı olan 11 Ayın Sultanı Ramazan’ı sabırsızlıkla bekliyorlar. Bu bekleyiş sürerken bir yandan da Ramazan ayının ilk orucunun ne zaman olduğunu merak ediyorlar. 2019 Ramazan ayının hangi tarihe denk geldiğini merak eden vatandaşlar, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan dini takvimi inceliyor.

Müslümanların sabırsızlıkla beklediği mübarek Ramazan ayı, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayınladığı takvime göre; 2019 yılında 6 Mayıs'ta başlayacak 3 Haziran'da son bulacak. 4 Haziran'da ise Ramazan Bayramı'nın birinci günü idrak edilecek.