25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Regaip Kandili sureli, hadisli mesajlar burada!

Müslüman alemi için rahmet, bağışlanma ve bereket ayları olarak kabul edilen mübarek üç aylar resmen başladı. Yılın ilk kandili olan Regaip Kandili ise bugün idrak edilecek. Regâip gecelerinde dua etmek, tövbe ve istiğfarda bulunmak, bu geceyi çeşitli ibâdetlerle geçirmek, genel olarak alimler arasında kabul görmüştür. Regaip Kandili mesajları, sözlerini sizler için derledik..

27 Şubat 2020 Perşembe 15:34 - Güncelleme:
Regaip Kandili sureli, hadisli mesajlar burada!

İslam âleminin her yıl büyük bir sevinç ve huzurla karşıladığı Regaip Kandili için heyecanlı bekleyiş sona eriyor. Müslüman alemi için rahmet, bağışlanma ve bereket ayları olarak kabul edilen mübarek üç aylar resmen başladı. Yılın ilk kandili olan Regaip Kandili ise bugün idrak edilecek. Regâip gecelerinde dua etmek, tövbe ve istiğfarda bulunmak, bu geceyi çeşitli ibâdetlerle geçirmek, genel olarak alimler arasında kabul görmüştür. Regaip Kandili kısa, uzun en güzel mesajlar haberimizde yer alıyor.

REGAİP KANDİLİ KISA, UZUN EN GÜZEL MESAJLAR

Merhamet masumdur, her kalbe misafir olmaz. Rabbim kalbimizden merhameti, hayatımızdan huzuru eksik etmesin, recep ayımız, regaip kandil gecemiz mübarek olsun vesselam.

“Ey Rabbimiz! Bize katından bir rahmet ver ve içinde bulunduğumuz şu durumda bize kurtuluş ve doğruluğa ulaşmayı kolaylaştır.”(Amin) (Kehf Suresi10.Ayet)Daraldığımız zaman imdada yetişen bir ayet..."...Rabbim! Göğsümü genişlet, işimi kolaylaştır..."[Tâhâ suresi, 25. ve 26. Âyet'ten]

Regaip kandil gecesi ümmet-i Muhammedi daha fazla ibadete, kişisel muhasebeye,dünyalık koşuşturmacaları hafifletmeye/daha fazla disipline etmeye ve yaşantılarımızı sorgulamaya davet ediyor. İslam aleminin gecesi mübarek olsun.

Alem-i İslam’ın Regaip Kandil’ini tebrik eder; bu mübarek gecenin İslam Dünyası ve bütün insanlık ailesi için sulh, selamet, emniyet ve adalete vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ederim.

Üç ayların müjdecisi Mübarek Regaip Kandil'inin, Size, ailenize, ülkemize barış ve huzur getirmesini temenni eder, sevdiklerinizle ve ailenizle birlikte bu gecenin güzelliklere vesile olmasını dilerim. Allah kalbinize kalbimize göre versin. Tekrardan Regaip Kandiliniz mübarek olsun.

"Bilesinizki kalpler yanlızca Allah 'ı anmakla huzur bulur." (Rad, 28.Ayet) Regaip Kandili’niz kutlu olsun.

Avuçların açıldığı, gözlerin yaşardığı, ilahi esintilerin kalpleri okşadığı anın bir asra bedel olduğu bu gece dualarda birleşmek dileğiyle kandilinizi kutlarım.

Regaip kelimesi bolluk, bereket, fazilet anlamına gelir. Bu gece Allah’ın lütuflarının bol bol verildiği bir gecedir ve üç ayların ilk Kandil gecesidir. Bakiler sevgiler adına nice dilekler vardır. dualarda birleşen gönüllerde olmak dileğiyle Hayırlı Kandiller.

Regaip Kandil'inin ülkemizde sevgi ve hoşgörü ortamının gelişmesine vesile olmasını temenni ediyor , başta milletimiz olmak üzere İslam aleminin ve tüm insanlığın Regaip Kandili’ni kutluyorum.

Bu gecenin ülkemize, dünyaya ve hepimize hayırlar getirmesini Rabbimden niyaz ediyorum.

Allah'ın aşkıyla yan bu gece, Mevlana gibi dön bu gece, secdeye varıp huzura erince, şu fakiri de an bu gece. Kandiliniz kutlu olsun.

Allah'ım bu kutlu gece hürmetine, Benim dualarımı, bana dua edenlerin duasını, benden dua bekleyenlerin duasını ve Ümmeti Muhammedin dualarını kabul eyle."... Rabbimiz! Bizi hidâyete erdirdikten sonra kalplerimizi eğriltme. Bize katından bir rahmet bahşet. Şüphesiz Sen çok bahşedensin." Âmîn.| Âl-i İmrân, 8. Âyet Meâli – Duâ. Hayırlı kandiller.

Geçmişin bugünle, ışığın gölgeyle umudun gerçekle, ışığın gölgeyle, üzüntünün neşeyle, öfkenin sevgiyle barıştığı nice kandillere..

Rabbimiz, biz iman ettik. Bizim günahlarımızı bağışla. Bizi ateş azabından koru. (Ali imran 147) Regaip kandilimiz mübarek olsun..

Binlerce çiçek var, ama gül başka. Milyonlarca insan var, ama dost başka. Milyarlarca gün var, ama bugün başka, Regaip Kandiliniz mübarek olsun.

"Rabbinize alçak gönüllüce ve için için duâ edin. Çünkü O, haddi aşanları sevmez."| A'râf, 55. Âyet Meâli

Allah’ın rahmeti, bereketi sizinle olsun, gönül güneşiniz hiç solmasın, yüzünüz aydın olsun, kabriniz nur dolsun, makamınız Firdevs, dualarınız kabul olsun. Kandiliniz kutlu olsun.

İlahi esintilerin kalpleri okşadığı, bir anın bir asra bedel olduğu bu gece dualarda birleşmek dileğiyle, kandilinizi kutlarım.