16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

Rezaletin faturasını üç CHP'liye kestiler

CHP’lilerin, sabaha kadar süren Çanakkale Şehitlik alanındaki içkili eğlence rezaletine tepkiler sürerken, CHP yönetimi faturayı sadece üç partiliye kesti. Tepkiler çığ gibi: Milletten özür dileyin.

29 Ağustos 2017 Salı 07:00 - Güncelleme:
Rezaletin faturasını üç CHP'liye kestiler

Canakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alanı içerisinde şehitler mekanında düzenlenen, sözde ‘Adalet Kurultayı’nda sabaha kadar içki içerek göbek atan onlarca CHP›liden sadece üç kişiye ceza kesilmesi yeni bir skandal olarak yorumlandı. Kurultayın ilk gecesinde içki içerek oyun oynayan CHP’lilerin görüntüsünü önce inkar eden CHP yönetimi, kamuoyundan yükselen tepkiler üzerine bu şahısların CHP üyesi olduğunu kabul etti.

O ZİHNİYETİ İHRAÇ EDİN

Ancak, CHP yönetimi milletten özür dileyip, gerekeni yapmak yerine faturayı sadece 3 kişiye kesmeye kalkıştı. CHP sadece üç kişinin partiden ihraç edileceğini açıkladı.CHP’nin Kocadere kamp alanında düzenlediği sözde ‘Adalet Kurultayı’na alkollü eğlence görüntüleri damga vurdu. Görüntüleri önce reddeden CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, daha sonra yaptığı yazılı açıklamada, Kocadere Kamp Alanı’nda alkol aldıklarını belirledikleri parti üyesi 3 kişinin bir daha geri alınmamak üzere kamp alanından çıkarıldıklarını ve partiden ihraç işlemlerinin başlatıldığını açıkladı. Tezcan, bu kişilerin parti üyeliğinden de ihraç edileceğini belirtti. Bu 3 kişinin belediye çalışanı olduğu, işlerine de son verileceği öğrenildi. Ancak görüntü ve fotoğraflar rezalete karışan CHP’lilerin üç kişi ile sınırlı olmadığını, onlarca CHP’linin aynı ortamda içki içerek köbek attığını gösteriyor.

BU NASIL CEZA...

Çıkan haberler ve yayımlanan görüntüler üzerine harekete geçen Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alanı, CHP’ye resmi yazı göndererek, alkol aldıkları tespit edilen 3 kişinin ismini istedi. 6546 Sayılı Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı Kurulması Hakkında Kanunun 12. maddesi gereğince 3 kişi hakkında cezai işlem yapılacak. Tarihi Alan Başkanlığı, tespit edilen 3 şahsa kişi başı 6 bin 100 TL idari para cezası kesecek. Tarihi Alan Başkanlığı›nın da sadece üç kişiye işlem yapması, protokole sadık kalmayan CHP yönetimi ve diğer şahısları görmezden gelmesi anlaşılamadı.

YASAL İŞLEM YAPILACAK

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş “CHP yönetiminin bu haddini bilmezlerden hesap sormasını ve bu şahıslar hakkında gereğini yapmasını bekliyoruz. Aksi takdirde milletin vicdanında bu rezillikle yer alacak ve hatırlanacaklardır. Ayrıca sorumlular hakkında gerekli yasal işlemlerin başlatılacağını kamuoyuna saygıyla arz ederim” dedi. AK Parti Çanakkale İl Başkanı Yeşim Karadağ da “Maalesef adalet kurultayı adalet rezaletine dönüşmüştür” ifadelerini kullandı.

MİLLETTEN ÖZÜR DİLEYİN

CHP’nin şehitlikteki içkili rezaletine tepkisini sürdüren AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, daha önce olayı inkar eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan’dan özür beklediklerini söyledi. Bülent Turan, “Kimin ne içtiğinde değiliz ama hiç olmazsa mekanın hatırası için Şehitlik’te yapmasaydınız. Ayıptır, yazıktır. Düğün görmemişler oynayalar, ölü görmemişler ağlayalar. CHP Çanakkale’de 250 bin şehidimizin mekanında tüm hızıyla “Adalet” arıyor. Milletin değerlerine bu kadar sırt çeviren bir muhalefet olabilir mi?” diye yazdı. Turan, “Alan Başkanlığı anlaşma yapmış. ‘Burada toplantı yapacaksan, araba çıkmayacak, buraya park edecek, alkol kullanılmayacak.’ Bunlar planlanmış. Buna rağmen bunu yapmak, tam bir rezillik, insafsızlık. Hadi bizden utanmadınız, orası Kocadere. En mahzun olan yer, en çok şehit verilen yer. Ondan da mı utanmadınız?” dedi.

BÜLENT TEZCAN’IN BU KAÇINCI YALANI

Sözde Adalet Kurultayı’nda alkol alındığı haberlerini önce yalanlayan, dahası ‘tiyatro’ diyen, ardından da kabul ederek bu kişiler hakkında yaptırım uygulayacaklarını açıklayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’ın yalanı ilk kez ortaya çıkmış değil. Çanakkale’deki içkili rezaletten sadece iki gün önce de, CHP’ye yakınlığı ile bilinen Sözcü Gazetesine konuşan Tezcan, FETÖ’cü darbeci Adil Öksüz’ün, 15 Temmuz sonrası elini kolunu sallayarak Türkiye’de uçuşlar yaptığını iddia etmişti. Ancak Tezcan’ın bu iddiası 24 saat geçmeden ilgili kurumlar vasıtayısla belgelerle yalanlanmış, dahası o uçuşları yapan Adil Öksüz isimli Manisalı esnaf, Bülent Tezcan hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

TEZCAN VE SÖZCÜ İÇİN SUÇ DUYURUSU

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, bir gazetede ve bazı haber sitelerinde de yer alan FETÖ’nün ‘Hava Kuvvetleri İmamı’ firari Adil Öksüz’ün, Ankara, İstanbul, Elazığ ve İzmir arasında uçakla rahatça dolaştığı iddiasının ardından, bu kişinin isim benzerliği bulunan Manisa Salihli İlçesi’nde sebze-meyve toptan satıcısı Adil Öksüz olduğu ortaya çıkmıştı. Manisalı Öksüz, avukatı Şakir Balcı ile birlikte dün adliyeye gelerek Tezcan ve bazı basın kuruluşları hakkında suç duyurusunda bulundu. FETÖ’nün 15 Temmuz’daki darbe girişiminin kilit ismi firari Adil Öksüz ile isim benzerliği bulunan Manisalı Adil Öksüz, hem maddi hem de manevi olarak zor durumda kaldığı gerekçesiyle, konuyu gündeme getiren başta CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan olmak üzere savcılığa suç duyurusunda bulundu. Adil Öksüz, CHP’li Bülent Tezcan’dan özür beklediğini ifade ederek, “Çıkıp da çirkin politikalarla biletlerle medyanın önünde siyaset yapmak, ismimi kullanmak hoş olmadı. Ondan bir özür bekliyorduk. Haberi yapan gazeteden özür bekliyorduk. Ancak hala işin ciddiyetinde değiller” diye konuştu.

Bu defa da Fransa’ya jurnalledi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Türkiye’yi yurtdışında kötüleme girişimlerine bir yenisi daha eklendi. Kısa süre önce Kısa süre önce Almanların turist olarak gelmemesi için “Türkiye’de güvenlik yok” diyen Kılıçdaroğlu, bu defa Fransız basına yaptığı açıklamada Türkiye’de mal güvenliği ve demokrasi olmadığını iddia etti. Fransız AFP’ye Röportaj veren Kılıçdaroğlu, “2019 seçimlerinde Erdoğan’ın kariyerini tehlikeye sokup sokamayacağı” şeklindeki soruya, “Erdoğan’ın bir kariyeri yok. Diktatörlerin, darbe komplocularının kariyeri olur mu?” şeklindeki cevabıyla Cumhurbaşkanına da hakarette bulundu.

DEMOKRASİ YOKMUŞ

Kılıçdaroğlu röportajında 15 Temmuz FETÖ darbesiyle mücadele için 20 Temmuz›da OHAL ilan etmesi gerekçesiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ‘sivil darbe’ yaptığını iddia etti ve “Türkiye şu anda bir darbe sürecinde. Parlamento devre dışı bırakıldı. Tek bir kararnameyle istedikleri kişinin malına el koyabiliyor ya da kamu sektöründen çıkarabiliyorlar. Buna demokrasi mi diyorsunuz” diyerek Türkiye’yi kötülemeye devam etti.

‘Abla sen arama, 2 trilyon tutuyor...’

CHP’nin Çanakkale’de düzenlediği sözde ‘Adalet Kurultayı’ öncesi şehrin bazı noktalarına pankartlar asıldı. Pankartlarda Kılıçdaroğlu ve CHP’li Elif Doğan Türkmen’e gönderme yapıldı. Kimin astığı belli olmayan pankartlarda, 1 milyon 200 bin TL’lik faturası ile gündeme gelen CHP’li Elif Doğan Türkmen’e de gönderme yapıldı. “Abla sen adaleti arama. Sen arayınca 2 trilyon tutuyor. Sen çaldır kapat, adalet seni arasın” yazdığı görüldü.