26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Rize yine sele teslim: 4 saat daha yoğun yağış bekleniyor

Rize'nin Fındıklı ilçesinde etkili olan sağanak nedeniyle dereler taştı, yollar kapandı. Bazı ev ve iş yerlerinin zemin ve bodrum katlarını su bastı. İlçede mahsur kalanlar için kurtarma çalışması başlatıldı. Rize Valisi Kemal Çeber, 'Mahsur kalan 9 kişiyi kurtardık. 2 köy boşaltıldı, 5 yol kapandı. 4 saat daha yoğun yağış bekliyoruz' dedi.

AA22 Temmuz 2021 Perşembe 10:02 - Güncelleme:
Rize yine sele teslim: 4 saat daha yoğun yağış bekleniyor

Çamlıhemşin, Ardeşen ve Fındıklı ilçelerinde yağış dolayısıyla bazı dereler taştı, farklı bölgelerdeki yamaçlarda kopmalar oldu.

Ardeşen'e bağlı Tunca beldesindeki derelerin su seviyesi yağış nedeniyle yükseldi, Fındıklı'dan geçen Arılı Deresi ise taştı. Bu nedenle tarım arazileri ve yollarda hasar oluştu.

İlçelerde ulaşımı sağlayan bazı yollar da derelerin taşması sonucu trafiğe kapandı.

ARHAVİ'DE DERENİN TAŞMASI SONUCU ÇOK SAYIDA ARAÇ SUYA SÜRÜKLENDİ, EV VE İŞ YERLERİNİ SU BASTI

Artvin'in Arhavi ilçe merkezinden geçen derenin taşması sonucu çok sayıda araç suya sürüklendi, ev ve iş yerlerini de su bastı.

İlçe merkezinde sağanak dolayısıyla derenin taşması sonucu çok sayıdaki binanın giriş ve zemin katını su bastı. Binaların girişinin kapanması dolayısıyla binalarda çok sayıda vatandaş mahsur kaldı.

Karadeniz Sahil Yolu civarındaki binaların önünde yaklaşık 1,5 metre su birikintisi oluştuğu görüldü, tarım arazileri ise zarar gördü.

Arhavi Devlet Hastanesi ile Arhavi İlçe Jandarma Komutanlığının da giriş ve zemin katlarını su bastı. Çok sayıda aracın ise suya kapılarak sürüklendiği görüldü.

Arhavi ilçe merkezine araç ulaşımını sağlayan köprü de tedbir amacıyla ulaşıma kapatıldı.

SELDEN İPLE KURTARMA ANLARI KAMERADA

Rize'nin Fındıklı ilçesinde etkili olan sağanak nedeniyle Meyveli köyünden geçen Arılı Deresi'nin taşması sonucu göle dönen yolda mahsur kalan 1'i çocuk, 3 kişinin karşı yoldaki vatandaşlarca uzatılan iple kurtarıldığı anlar cep telefonu kamerasına yansıdı. Görüntülerde, taşan dere nedeniyle göle dönen yolda mahsur kalanların kurtarıldığı, bir vatandaşın da kız çocuğunu sırtında taşıyarak yolun karşı tarafına geçtiği görülüyor.

SEL ORTASINDA MAHSUR KALDI

Artvin'in Arhavi ilçesinde de sağanak nedeniyle Kapisre Deresi'nin taşması sonucu, yollar göle döndü. Bazı ev ve iş yerlerinin zemin ve bodrum katlarını su bastığı ilçede cadde ve sokaklarda pek çok araç da sulara gömüldü. İlçede bir sitenin bahçesinde sel suları ortasında mahsur kalan kişi, elinde tuttuğu şemsiye ile kurtarılmayı bekledi. O anlar da çevredeki binalarda oturanlar tarafından cep telefonu kamerasınca görüntülendi. Görüntüde, o anları kayda alan kişinin, mahsur kalan vatandaşa 'Çok kötü taştı. Yağmur da hiç dinmedi, Allah yardımcın olsun, Allah kurtarsın amca' dediği duyuluyor.

GRUP YOLUNUN GEÇTİĞİ KÖPRÜ ULAŞIMA KAPANDI

Bu arada Rize'de sağanağın etkili olduğu Ardeşen'de de Kaymakamlıktan yapılan duyuruda, ilçede yer alan ve birçok köy grup yolunun başlangıcı olan Seslikaya Köprüsü'nün ulaşıma kapandığı, vatandaşların zorunlu olmadıkça güzergahta bulunmamaları gerektiği belirtildi.

2 KÖY BOŞALTILDI, 9 KİŞİ KURTARILDI

Rize Valisi Kemal Çeber, "Mahsur kalan 9 kişiyi kurtardık. 2 köy boşaltıldı, 5 yol kapandı. 4 saat daha yoğun yağış bekliyoruz" dedi.

Selden etkilenen Rize'nin Fındıklı ilçesindeki son durumu aktaran İlçe Belediye Başkanı Ercüment Şahin de su dolan evlerde tahliye işlemlerinin yapıldığını duyurdu.

İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU, ARHAVİ'DE SEL BÖLGESİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Artvin'in Arhavi ilçesinde derenin taşması sonucu sel meydana gelen bölgede incelemelerde bulundu.

Bakan Soylu, sağanak dolayısıyla derenin taşması sonucu su biriken ilçe merkezine gelerek yetkililerden son duruma ilişkin bilgi aldı.

Vatandaşlara "geçmiş olsun" dileklerini ileten Soylu, bir iş makinesine binerek su biriken sokak ve caddelerdeki durumu, ekiplerin çalışmalarını inceledi.

Ekipler, ilçe merkezinde biriken suyun tahliye edilmesi için iş makineleri yardımıyla çalışmalarını sürdürüyor.

Giriş ve zemin katların su dolması sonucu ev ve iş yerlerinde mahsur kalan vatandaşların bulundukları yerden bot yardımıyla tahliye işlemleri de devam ediyor.

Öte yandan, su basan ev ve iş yerlerindeki eşyalar sokaklara sürüklenirken onlarca araç ise su altında kaldı. Türk Kızılay ekipleri de bölgede vatandaşlara su ve çeşitli gıda maddeleri dağıtıyor.

Sabahın erken saatlerinde başlayan yağış ilçe merkezinde etkisini sürdürüyor.