27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Sabiha Gökçen kalkışlı uçuşlara sis engeli! THY duyurdu

Türk Hava Yolları, İstanbul'daki yoğun sis nedeniyle yarın yapılacak Sabiha Gökçen Havalimanı varış ve kalkışlı 48 seferin iptal edildiğini duyurdu.

AA2 Ocak 2023 Pazartesi 19:59 - Güncelleme:
Sabiha Gökçen kalkışlı uçuşlara sis engeli! THY duyurdu

Tük Hava Yollarının (THY) alt markası AnadoluJet, yarın Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'ndan gerçekleştirilmesi planlanan 48 uçuşun iptal edildiğini duyurdu.

THY Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamada, "Düşük görüş Sabiha Gökçen Havalimanı'nda operasyonu olumsuz etkilemektedir. Meteorolojik Acil Durum Komitesi'nin toplantısı sonrası alınan kararla yarın AnadoluJet tarafından icrası planlanan, Sabiha Gökçen Havalimanı kalkışlı ve varışlı toplam 48 uçuşumuz iptal edilmiştir." ifadeleri kullanıldı.

YOLCULARA UYARI YAPILMIŞTI

Havaalanı İşletme ve Havacılık Endüstrileri AŞ (HEAŞ), sis nedeniyle Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'ndan gerçekleşecek seferlerde yaşanabilecek iptal ve gecikmelere karşı yolculardan uçuşlarını takip etmelerini istemişti.

HEAŞ'tan yapılan açıklamada ise, Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı uçuşlarında, 3 ve 4 Ocak tarihlerinde gece saatlerinden öğle saatlerine kadar yoğun sis beklendiği belirtilerek, "Uçuşlarda aksamalar ve iptaller yaşanması beklenmekte olup, tüm yolcuların uçuşları ile ilgili son durumu, ilgili hava yolunun internet siteleri ve çağrı merkezlerinden takip etmesi tavsiye edilmektedir." ifadelerine yer verilmişti.