25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Sağlık Bakanlığı personel alımı şartları: Sağlık Bakanlığı 12 bin personel alımı ne zaman?

Sağlık Bakanlığı personel alımı için meraklı bekleyiş sürüyor. Bilim Kurulu toplantısı sonrasında açıklamada bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 12 bin personel alımı yapılacağını duyurmuştu. Açıklamanın ardından atama bekleyen sağlık çalışanları Sağlık Bakanlığı personel alımı şartlarını araştırmaya koyuldu. Peki Sağlık Bakanlığı 12 bin personel alımı ne zaman? Sağlık Bakanlığı personel alımı şartları ve kadro dağılımı.

5 Kasım 2020 Perşembe 15:47 - Güncelleme:
Sağlık Bakanlığı personel alımı şartları: Sağlık Bakanlığı 12 bin personel alımı ne zaman?

Sağlık Bakanlığı 12 bin personel alımı yapacak. Geçtiğimiz hafta Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kamuya 12 bin sağlık çalışanı alınacağını duyurdu. Alımlar ÖSYM tarafından yayınlanacak olan KPSS tercih kılavuzuyla beraber KPSS puan sıralamalarına göre yapılacak. Sağlık Bakanlığı personel alımı şartları kılavuzda yer alacak. Peki Sağlık Bakanlığı 12 bin personel alımı ne zaman? İşte, Sağlık Bakanlığı personel alımı ile ilgili ayrıntılar.

Sağlık Bakanlığı 12 bin personel alımı için araştırmalar hız kazandı. Geçtiğimiz günlerde Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklama yapan Bakan Koca, "Önümüzdeki hafta, muhtemelen Kasım ayının ilk haftası 12 bin sağlık çalışanımızı alım ilanına çıkacağımızı müjdelemek istiyorum." dedi. Personel atamasına başvuru yapacak olan adaylar, başvuru koşullarına odaklandı.

ÖSYM'den kılavuzla ilgili açıklama gelmedi. 12 bin sağlık personeli alımı başvuru kılavuzunun ilerleyen günlerde yayımlanması ön görülüyor.

KPSS SAĞLIK BAKANLIĞI 12 BİN PERSONEL ALIMI NE ZAMAN?

Sağlık Bakanlığı'na yapılacak 12 bin personel alımına ilişkin ilan henüz yayımlanmadı. Başvuru tarihi, alım yapılacak iller, kadro dağılımı ve şartlar yayımlanacak ilan ile belli olacak. Bakan Koca yaptığı açıklamada kasım ayının ilk haftası ilanın yayımlanacağını duyurdu.

Başvuru tercih kılavuzunun bu hafta içerisinde ÖSYM tarafından yayımlanması ön görülüyor. Konuyla ilgili gelişmelere haberlerimizde yer vereceğiz.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

12 bin personel alımına ilişkin başvuru şartları henüz belli olmadı. Ancak bir önceki alımlarda şartlar şu şekildeydi:

Sözleşmeli pozisyonları tercih eden adayların, 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ile aynı Kanunun 48 inci maddesindeki şartları taşımaları gerekmektedir.

57 sayılı Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ile 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 45/A maddesi kapsamında istihdam edilecek sözleşmeli pozisyonlara, 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28 inci maddesi gereğince mavi kart sahibi olup mavi kartlılar kütüğüne kayıtlı adaylar ve yabancı uyruklu adaylar tercihte bulunamayacaktır.

KPSS 2019/4, KPSS 2019/7, KPSS 2020/4 ve KPSS 2020/5Tercih Kılavuzlarında belirtilen sözleşmeli pozisyonlara yerleşenlerin, bu kılavuzda belirtilen sözleşmeli pozisyonları tercih etmeleri sistem tarafından engellenecektir.

Sosyal Güvenlik Kurumundan emekli aylığı alanlar ile 65 yaşını doldurmuş olanlar göreve başlatılmayacaktır.

Durumu "Başvuru Genel Şartlarına" uygun olmayan adaylar ile yerleştirildiği sözleşmeli pozisyonun niteliklerini taşımayan, aranan nitelik ve şartları taşıdığı halde istenen belgeleri süresi içerisinde teslim etmeyen adaylar, göreve başlatılmayacaktır.

KADRO DAĞILIMI NASIL OLACAK?

Sağlık Bakanlığı 12 bin personel alımı branş dağılımı için henüz bir bilgi gelmese de, son başvuru sürecinde en çok ağırlık, ihtiyacın bulunduğu hemşire pozisyonuna verilmişti. Bu alımda da branş dağılımının en üst sırasında hemşire pozisyonunun olması bekleniyor.

18 bin kişilik son alımdaki kadro dağılımı şöyleydi;

Biyolog 5 (Lisans), Çocuk Gelişimcisi 20 (Lisans), Dil ve Konuşma Terapisti 10 (Lisans), Diyetisyen 160 (Lisans), Ebe 1600 (Lisans), Fizyoterapist 200 (Lisans), Hemşire 9373 (Lisans), Hemşire 1627 (Ortaöğretim), İş ve Uğraşı Terapisti (Ergoterapist) 20 (Lisans), Odyolog 20 (Lisans), Perfüzyonist 43 (Lisans), Psikolog 125 (Lisans), Sağlık Fizikçisi 10 (Lisans), Sosyal Çalışmacı 100 (Lisans), Sağlık Teknikeri Adli Tıp 24 (Ön Lisans), Sağlık Teknikeri Ağız Diş Sağlığı 75 (Ön Lisans), Sağlık Teknikeri Ameliyat 36 (Ön Lisans), Sağlık Teknikeri Anestezi 630 (Ön Lisans), Sağlık Teknikeri Çevre Sağlığı 54 (Ön Lisans), Sağlık Teknikeri Diş Protez 19 (Ön Lisans), Sağlık Teknikeri Diyaliz 70 (Ön Lisans), Sağlık Teknikeri Eczane 50 (Ön Lisans), Sağlık Teknikeri Elektronörofizyoloji 11 (Ön Lisans), Sağlık Teknikeri Evde Bakım 11 (Ön Lisans), Sağlık Teknikeri Fizik Tedavi 108 (Ön Lisans), Sağlık Teknikeri İlk ve Acil Yardım 251 (Ön Lisans), Sağlık Teknikeri İş ve Uğraşı Terapisi 22 (Ön Lisans), Sağlık Teknikeri Laboratuvar 392 (Ön Lisans), Sağlık Teknikeri Odyometri 54 (Ön Lisans), Sağlık Teknikeri Ortopedi 111 (Ön Lisans), Sağlık Teknikeri Patolojik Anatomi 7 (Ön Lisans), Sağlık Teknikeri Radyoterapi 24 (Ön Lisans), Sağlık Teknikeri Röntgen 564 (Ön Lisans), Sağlık Teknikeri Tıbbi Sekreter 774 (Ön Lisans), Sağlık Teknisyeni İlk ve Acil Yardım 1400 (Ortaöğretim), Toplam 11686 (Lisans), 3287 (Ön Lisans), 3027 (Ortaöğretim), Genel Toplam (18000).