15 Mayıs 2024 Çarşamba / 8 Zilkade 1445

Sağlık Bakanlığı atama personel alımı başvuru şartları (İŞKUR sağlık memuru iş ilanları başvuru ekranı)

İŞKUR üzerinden sağlık personeli alımı ile ilgili beklenen ilan yayınlandı. Milyonlarca aday sağlık personeli ile ilgili yeni İŞKUR ilanlarını yakından takip ediyor. Bilindiği üzere resmi kurumlarda alımlar Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen kadrolarda alımlar gerçekleşirken, özel kurumlarda da alımlar kimi zaman İŞKUR üzerinden personel alımı gerçekleştirilir. Hemşire, ambulans şoförü alımları ile ilgili ilanlar haberimizde. Peki sağlık personeli alımları başvurusu nasıl yapılır? Alım için aranan şartlar neler?

5 Şubat 2019 Salı 07:00 - Güncelleme:
Sağlık Bakanlığı atama personel alımı başvuru şartları (İŞKUR sağlık memuru iş ilanları başvuru ekranı)

 

Sağlık Bakanlığı yeni personel alımları ve İŞKUR sağlık personeli alım ilanları bir çok kişi tarafından yakından takip ediliyor. Alınan son bilgilere göre sağlık personeli alımı ile ilgili beklenen ilan yayınlandı. İŞKUR iş ilanları Sağlık Bakanlığı memur alımları nasıl yapılır? Hemşire Ambulans alımları için aranan şartlar nelerdir? Sorusuna yanıt aranırken İŞKUR üzerinden yayınlanan sağlık personeli alım ilanı ile ilgili detaylara bu haberimiz üzerinden ulaşabilirsiniz.

Yayımlanan ilanlarda acil tıp teknisyeni (ATT), hemşire ve ambulans şoförü alımları yapılacağı aktarıldı. İlanlara başvuru şartları ve diğer detaylara haberimizde yer verdik.

Sağlık personeli alımlarına yönelik çok sayıda soru sitemiz üzerinden bizlere ulaştırılıyordu. İlan bekleyen sağlık personelleri, özel sektör veya kamu kurumlarına hangi kadrolardan alımların yapıldığını, mevcutta ilanın olup olmadığını sordular.

Geri dönüşler doğrultusunda İŞKUR üzerinden edindiğimiz bazı sağlık personeli alımlarını ulaştırmak istiyoruz. Bu haberimizde, İŞKUR üzerinden yapılan alımlara, başvuru bağlantılarına ve bilinmesi gereken detaylara haberimizde yer vereceğiz...

Sağlık Bakanlığı'ndan personel alımı müjdesi

Sağlık Bakanlığı son dakika açıklaması ile müjdeyi verdi. Bakanlık, 2019'da toplamda 16 bin sözleşmeli personel alınacağını duyurdu. Sağlık personeli olarak; hemşire, ATT, sağlık memuru, diş hekimi, şoför, destek personeli ve diğer kadrolarda sağlıkçı memur alımı gelişmeleri gibi birçok alanda personel alımı yapacak. Başvuru ve kontenjan detayları belli oldu.

Sağlık Bakanlığı personel alımı yapacağını açıkladı. Bakanlığın yaptığı açıklamaya göre 2019'da 16 bin sözleşmeli personel alımı yapılacak. Sağlık Bakanlığı; Hemşire, ATT, sağlık memuru, diş hekimi, şoför, destek personeli ve diğer kadrolarda sağlıkçı memur alımı gelişmeleri gibi birçok alanda personel alımı yapacak.

KADRO DAĞILIMI
TBMM'de bütçe görüşmeleri için Genel Kurulda konuşma yapan Bakan Fahrettin Koca 2019 yılı için 25 bin personel alımı yapılacağını açıklamıştı. Yapılan açıklamada '2019 yılında pratisyen hekim, uzman hekim, diş hekimi ve eczacı olmak üzere 25 bin toplam sağlık personelinin atamasını gerçekleştireceğiz.' dedi. Sahada çalışan sağlık personelinin iş yükünü azaltmak ve hastalara daha kaliteli sağlık hizmeti vermek adına gelecek aylarda acil tıp teknikerliği, veri hazırlama işletmenliği, ambulans şoförlüğü gibi alanlar 6 bin 500 kişilik atama yapılacağını açıkladı.

BAŞVURULAR NEREDEN YAPILIR
Sağlık Bakanlığının yaptığı duyuru ile başvurular Türkiye İş Kurumu İŞKUR üzerinden yapılacak olup www.işkur.gov.tr adresinden veya İŞKUR il merkezlerinden şahsen yapılması gerekmektedir.

Sürekli işçi kadrolarına başvuran adayların aşağıdaki şartları taşımaları gerekmektedir;

1. 2527 sayılı Kanun hükümleri saklı kalmak kaydı ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin (1), (4), (5), (7) ve (8) numaralı alt bentlerinde belirtilen şartları taşımak.

2. 18 yaşını tamamlamış olmak.

3. 36 yaşından gün almamış olmak.

4. Askerlik ile ilişiği olmamak (yapmış olmak, tecilli veya muaf olmak).

5. Başvurulan meslek için belirlenen bir okuldan (bölümden/programdan) son başvuru tarihi itibariyle mezun olmak ve istenilen diğer sertifika/belgelere sahip olmak.

6. Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almamış olmak.

7. İşe göndermede öncelik hakkına sahip olan adaylardan anılan Yönetmeliğin 5 inci maddesinin birinci fıkrasında belirtilen öncelikli durumlarını gösterir belgeye sahip olmak.

8. Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) kapsamındaki taleplerde;

a) Önlisans mezunları için; Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2018 yılında yapılan KPSS'ye girmiş olmak ve P93 puan türünden en az 60 puan almış olmak.

b) Lisans mezunları için; ÖSYM tarafından 2018 yılında yapılan KPSS'ye girmiş olmak ve P3 puan türünden en az 60 puan almış olmak.


İlanlar İŞKUR üzerinden yayımlanmış bulunmaktadır

Yayımlanan ilanlara başvurular alınmaya başlamış durumdadır. Başvuru yapmak isteyen adayların, belirtilen bölümlerden mezun olması, şoför kadrosu için ise belirtilen ehliyet ve sağlık raporlarının ibraz edilebiliyor olması istenmektedir.

Bunlar dışında başvuru yapacak adayların, sağlık problemleri bulunmaması, erkek adaylar için askerlik hizmetinin yapmış olması, kamu kurumlarındaki veya benzer bir hastanedeki görevlerinden disiplinsizlik suçu nedeniyle çıkarılmamış olması, mesleki kariyerinde görevini kötüye kullanma ya da işlenmiş herhangi bir suçtan ötürü hüküm giymemiş olması, takım çalışmasına yatkın olması, sorumluluk bilinci yüksek olması, iletişim becerisi gelişmiş olması, kendini geliştirmeye açık olması, yoğun çalışma temposuna ayak uydurabilecek olması, güleryüzlü çalışma anlayışını benimsemiş olması gibi şartlara yer verilmektedir.

Daha fazla detay için aşağıda yer alan bağlantılar üzerinden, ilan detaylarına mutlaka göz atılması gerekmektedir. Başvurular İŞKUR üzerinden yapıldığından, başvuru yapacak adayların İŞKUR üye profillerinin olması ve iş arayan durumlarının aktif olması gerekmektedir. Üye profilinde eksik veya hatalı bilgi barındıran adayların, başvuruları değerlendirmelere tabi tutulamamakta, kazanılmış hakları iptal edilmektedir.

Ambulans şoförü> https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx?mid=7117


2019 Sağlık Bakanlığı Personel Alımı için Başvurular Hangi Tarihte? 6 bin 409 Personel Alımında Takvim Değişikliği
Sağlık personelini sevince boğan haber Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan gelmişti. Sağlık Bakanlığı yaptığı açıklama ile farklı kadrolar için biinlerce sözleşmeli personelin istihdam edileceğini duyurdu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından 2019 yılında pratisyen hekim, uzman hekim, diş hekimi ve eczacı olmak üzere yaklaşık 25 bin sağlık personelinin atamasının yapılacağı ifade edildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 2019 yılında 25 bin sağlık personeli istihdamı sağlanacağı haberini geçtiğimiz yılın son haftalarında açıklamıştı. Sağlık personeli adayları bu konudaki gelişmeleri merakla takip ediyor. Öte yandan Sağlık Bakanlığı, 6 bin 409 personel alımında takvim değişti. Sözlü sınav sonuçları yeni takvime göre 2 Nisan 2019'da açıklanacak. İşte son gelişmeler...

Sağlık Bakanlığı 25 bin personel alımının başvuru şartları ve başvuru tarihi hakkında henüz resmi bir açıklama gelmedi.


T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TAŞRA TEŞKİLATI SÜREKLİ İŞÇİ İSTİHDAMI SÖZLÜ SINAV TAKVİMİ


Sağlık Bakanlığı 2019 yılında farklı uzmanlık alanları içerisinden personel alımı gerçekleştirecek. Geçtiğimiz yılın son haftalarında konu ile ilgili açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca toplamda 25 bin personel alımı yapılacağının müjdesini vermişti.

Bakan Koca, 2019 yılında yapılacak olan sağlık çalışanı alımlarına ilişkin; ''Şu ana kadar 8 şehir hastanemiz hasta kabulüne başladı. Yakın zamanda Bilkent Şehir Hastanemiz de hasta kabulüne başlayacak. 2019'da açmayı planladığımız şehir hastanelerimiz ve kendi genel bütçemizden yaptığımız hastanelerimizin açılışı da olacak. Bu çerçevede, 2019 içinde olabilecek alımlarla ilgili de bir çalışma içindeyiz. 25 bine yakın pratisyen hekim, uzman hekim, diş hekimi ve eczacılar olmak üzere alımlar söz konusu olacak. Bunun dışındaki sağlık çalışanlarıyla ilgili de çalışmalarımız devam ediyor'' ifadelerini kullandı.

İŞKUR üzerinden sağlık personeli alımı ile ilgili beklenen ilan yayınlandı. Milyonlarca aday sağlık personeli ile ilgili yeni İŞKUR ilanlarını yakından takip ediyor. Bilindiği üzere resmi kurumlarda alımlar Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen kadrolarda alımlar gerçekleşirken, özel kurumlarda da alımlar kimi zaman İŞKUR üzerinden personel alımı gerçekleştirilir. Hemşire, ambulans şoförü alımları ile ilgili ilanlar haberimizde. Peki sağlık personeli alımları başvurusu nasıl yapılır? Alım için aranan şartlar neler?