17 Mayıs 2024 Cuma / 10 Zilkade 1445

Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuruları

İşkur Sağlık Bakanlığı 2019 personel alımı başvuru sonuçları açıklandı mı? Sağlık Bakanlığı yeni personel alımı ne zaman yapılacak?

10 Ocak 2019 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuruları

Konu ile ilgili Bakan Fahrettin Koca'dan bir son dakika açıklaması geldi. Sağlık Bakanlığı 6 bin 409 personel alımı sonuç açıklama tarihi hakkında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 'dan açıklama geldi. Hilal Kaplan 'a konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, gündeme ilişkin konuları değerlendirdi ve personel alımları hakkında son bilgilere yer verdi. Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuruları geçtiğimiz hafta sona erdi. Gözler şimdi de İşkur Sağlık Bakanlığı personeli memur alımı başvuru sonuçlarında. Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru sonuçları yhgm.saglik.gov.tr adresi üzerinden açıklanması bekleniyor.

BİR GÜN BİLE HÜKÜM GİYENLER HEKİMLİK YAPAMAZ

"KHK ile kamudan uzaklaştırılan doktorların özel hastanelerde çalışılmasına itirazlar var..." diye yönlendirilen soruya Bakan Koca şu cevabı verdi:

"Tıp ve uzmanlık eğitiminden sonra devlet hizmeti yükümlülüğü var. Kuralar çekilir ve 300- 600 gün arası devlet hizmeti yükümlülüğü söz konusu. Zorunlu hizmet öncesi güvenlik soruşturmasından geçmeyenlere diplomasını da veremiyoruz. Bu kişilerle ilgili 450 gün hekimlik yapmamalarını düzenledik. Sonra ise 'Kamuda hiçbir şekilde çalışmamalı' dedik, düzenleme buna yönelik."

"Özelde çalışma hususuna ne diyorsunuz?" sorusuna ise Bakan Koca şu cevabı verdi:

"İster özelde ister kamuda olsun; kişi terör suçlarından bir gün dahi hüküm giymiş olsa bir daha hekimlik mesleğini yapamaz."