16 Temmuz 2025 Çarşamba / 21 Muharrem 1447

Sarıyer ve Beykoz sahili yeniden düzenleniyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi; Sarıyer'de Emirgan-Bebek-Aşiyan ve Beykoz'da Çubuklu-Paşabahçe ile Kanlıca-Çubuklu arasında sahil bandı genişletme ve düzenleme çalışması yapıyor.Deniz doldurulmadan kazıklar çakılarak sahil bandı ortalama 5 metre kadar genişletiliyor.

2 Aralık 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Sarıyer ve Beykoz sahili yeniden düzenleniyor
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Sarıyer ve Beykoz'da  sahil şeridinde genişletme ve düzenleme çalışması yürütüyor.   Çalışmalar, Sarıyer'de  Emirgan-Bebek-Aşiyan, Beykoz'da Çubuklu-Paşabahçe ve Kanlıca-Çubuklu arasında  devam ediyor.   Çalışmalar kapsamında, deniz doldurulmadan sahil bandı denize kazıklar  çakılarak ortalama 5 metre genişletiliyor. Sahile yürüme ve bisiklet yolları,  balık tutma iskeleleri ve sahildeki trafiği rahatlatmak amacıyla otoparklar  yapılıyor.   Genişletme çalışmaları bittiğinde sahiller daha gezilir ve yaşanır bir  duruma gelecek.
 
Sahil genişletme çalışmaları kapsamında Emirgan sahiline, 5 metre  genişliğinde 50 metre uzunluğunda 5 balık tutma iskelesi, bin 135 metre yürüyüş  ve bisiklet yolu ile 124 kapasiteli otopark yapıldı.  Bebek-Aşiyan sahilinde, 5 metre genişliğinde 50 metre uzunluğunda 5  balık tutma iskelesi ve bin 600 metre uzunluğunda yürüyüş ve bisiklet yolu ile  143 araç kapasiteli otopark inşa edildi. Emirgan-Bebek-Aşiyan'daki çalışmalar,  Ocak 2018 sonu itibarıyla bitirilecek.
 
 Beykoz ilçesindeki Kanlıca-Çubuklu sahilinde 5 metre genişliğinde, 50  metre uzunluğunda 4 balık tutma iskelesi ve bin 399 metre uzunluğunda yürüyüş ve  40 araçlık otopark yapılırken, Çubuklu-Paşabahçe sahilinde yine 5 metre  genişliğinde, 50 metre uzunluğunda bin 300 metre uzunluğunda yürüyüş ve bisiklet  yolu ile 67 araç kapasiteli otopark inşa edildi. Buradaki çalışmalar ise bu ayın  sonunda bitmiş olacak.