25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Savcı Akkaş'ın o talimatı kimden aldığı ortaya çıktı!

Hükümeti hedef alan operasyonun ikinci ayağını başlatmak isterken, soruşturma dosyası elinden alınan Savcı Muammer Akkaş'ın HSYK'dan aldığı talimatla adliye önünde bildiri dağıttığı ortaya çıktı.

29 Aralık 2013 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Savcı Akkaş'ın o talimatı kimden aldığı ortaya çıktı!
Bazı kurul üyelerinin 'Sen açıklama yap. Arkandayız' mesajıyla harekete geçen Akkaş'a, HSYK muhtıra gibi açıklamayla destek verdi.

Yeni Şafak'ın haberine göre, İstanbul Adliyesi önünde bildiri dağıtarak bu alanda bir ilke imza atan İstanbul Cumhuriyet Savcısı Muammer Akkaş'ın, HSYK'da bir gruptan talimat aldığı ortaya çıktı.

Savcı Akkaş'ı arayan HSYK yöneticilerinin, 'Sen 'soruşturma dosyam elimden alınıyor' diye açıklama yap. Açıklamanda bize de çağrı yap. Biz de sana destek açıklaması yapacağız' dedikleri öğrenildi. Bunun üzerine adliye önünde bildiri dağıtan Akkaş, önceden hazırlandığı açıklamasının son bölümüne, 'Bu zorlu süreçte en başta meslek büyüklerimiz olmak üzere bütün hukuk camiasından yargı bağımsızlığına sahip çıkmalarını bekliyorum' ifadelerini ekledi.

Savcı Akkaş'ın açıklama yapmasından kısa bir süre sonra ise HSYK, 'hükümete muhtıra' anlamına gelebilecek bir mesaj yayınladı. 22 üyeden oluşan HSYK'nın açıklamasında 13 üyenin ismi yer alırken, 5 üye muhalif kalmış 4 üye ise toplantıya katılmamıştı. HSYK açıklamasında Muammer Akkaş'ın iddialarına destek verilerek, 'adli kolluk yasası'yla ilgili düzenlemenin anayasaya aykırı olduğu savunulmuştu.

EMİR 'ABİ'LERDEN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı'ndan habersiz olarak aralarında Başbakan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın da bulunduğu kişilere yönelik 25 Aralık baskınlarını başlatmak isteyen İstanbul Cumhuriyet Savcısı Muammer Akkaş, kanunlara aykırı yaptığı işlemin durdurulması üzerine, yargı tarihinde eşine rastlanmayan şekilde adliye önünde bildiri dağıtmıştı. Bildiride soruşma yapmasının engellendiğini savunan Akkaş'ın, bunu HSYK'daki 'abileri' ile görüştükten sonra yaptığı belirlendi.

ÇOLAKKADI'DAN SAKLADILAR

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı ise, Savcı Muammer Akkaş'ı, kendisine bilgi verilmeden operasyon yapmakla suçlamıştı. Çolakkadı açıklamasında şu bilgilere yer vermişti: 'Bırakalım faksla, telefonla bildirmeyi iki yıldır hiçbir bilgi verilmeden yürütülen soruşturmalar var. Kayıtlara başka isimler girilmiş ya da hiç kaydedilmemiş. Yani bir savcı isterse yırtar, yok eder, isterse istediği zaman işleme koyar, bilen gören yok. Dedim ki dosyayı iyice, başsavcı vekilimizle beraber okuyun, kapsamlı bilgi verin. Anlaştık, 'bilgi veririz' diye gittiler. Ama sabahleyin geldik ki olay medyada. Soruşturmayı bu şekilde medyaya aktarmak suç değil mi?'

Nereye çalışıyorsun?

Muammer Akkaş'ın bildiri dağıtmasını 'militanca' olarak niteleyen Başbakan Erdoğan, 'Sen nereye çalışıyorsun? Açıkla, yoksa biz açıklarız' diyerek tepki göstermişti.