29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Seçim 2023 sonuçları: Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçimi Türkiye Geneli ve il bazında sonuçlar

Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçiminde sonuçlar belli oldu. Türkiye genelinde 973 ilçe, 1094 ilçe seçim kurulunda 191 binden fazla sandık kuruldu. Oy verme işlemleri, Türkiye genelinde saat 17.00'de sona erdi. Oy sayımlarının başlamasıyla birlikte seçim sonuçları gelmeye başladı. Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimlerine ilişkin anlık sonuçlar star.com.tr seçim sayfasında yayınlanıyor. İşte son dakika seçim 2023 sonuçları: Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçimi Türkiye Geneli oy oranları

14 Mayıs 2023 Pazar 18:36 - Güncelleme:
Seçim 2023 sonuçları: Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçimi Türkiye Geneli ve il bazında sonuçlar

14 Mayıs 2023 Seçim Sonuçları için heyecanlı bekleyiş başladı. 2023 Cumhurbaşkanlığı ve 28. dönem milletvekili seçiminde Türkiye, 5 yıl boyunca görev yapacak cumhurbaşkanı ile yeni parlamento üyelerini belirlemek için sandık başına gitti. Cumhurbaşkanlığı seçimleri için Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu ve Sinan Oğan aday olurken, milletvekilliği için 24 siyasi parti yarıştı. Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçiminde Erdoğan en çok oyu alan isim oldu. Peki kim ne kadar oy aldı? İşte, 2023 genel seçiminde Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçimi Türkiye Geneli ilk sonuçlar

CUMHURBAŞKANI VE MİLLETVEKİLİ SEÇİMİ TÜRKİYE GENELİ İLK SONUÇLAR

14 Mayıs 2023 Pazar günü Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimleri gerçekleşti. Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için oy verme işlemi, Türkiye genelinde saat 17.00 itibarıyla tamamlandı.

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu ve Sinan Oğan yarıştı.

Son dakika: Yüksek Seçim Kurulu, 14 Mayıs 2023 seçim sonuçları için oy sayımı sürerken yayın yasağının kaldırıldığını açıkladı. Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçimi Türkiye Geneli ilk sonuçlar gelmeye başladı.

Sandıkların kapanmasıyla birlikte sonuçlar belli oldu. Cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu'nu ezici üstünlükte geçerek seçimde galip gelen isim oldu.

Seçim sonuçları kesin olarak açıklanmamakla birlikte sandıkların %99,86'sı açıldı. Oy sayımının tamamlanmasının ardından YSK'nın açıklama yapması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimlerine ilişkin anlık sonuçları ile Türkiye geneli seçim sonuçları Star Gazete seçim sayfasında yer alıyor.

SEÇİM 2023 CANLI TAKİP İÇİN TIKLAYIN