26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Siirt İmsakiye sahur, iftar vakti saati kaçta? 2020 Siirt iftar sahur vakti sabah ezanı saati

Siirt iftar sahur vakitleri 2020 Ramazan imsakiyesi yakından takip ediliyor. Siirt'te yaşayan vatandaşlar 'Siirt'de iftar vakti ne zaman?' sorusuna yanıt arıyor. 2020 Ramazan imsakiyesinde; Siirt için iftar vakti, sahur saatleri ve imsak vakti yer alıyor. Ramazan-ı Şerif ayı içerisinde barındırdığı Oruç ibadeti ile Müslümanlar için ayrı bir öneme sahip. Ramazan ayı 2020 yılında 24 Nisan'da başlayacak, Kadir Gecesi ise 19 Mayıs'a denk gelecek. Siirt 2020 Ramazan imsakiyesi iftar ve sahur saatlerine sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

23 Nisan 2020 Perşembe 22:31 - Güncelleme:
Siirt İmsakiye sahur, iftar vakti saati kaçta? 2020 Siirt iftar sahur vakti sabah ezanı saati

Siirt Ramazan imsakiyesi 2020 Diyanet tarafından yayınlandı! Siirtli vatandaşlar Siirt 2020 iftar ve sahur vakitlerini öğrenmek istiyor. Siirt iftar ve sahur imsak vakitleri ile oruçların başlama ve bitiş saatleri il il Ramazan sayfası üzerinden öğrenilebilecek. Ramazan ayı, ay takvimine göre dokuzuncu ayın adıdır. Ramazan ayının dinimizde büyük bir önemi ve diğer aylar arasında seçkin bir yeri vardır. Çünkü kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim, Ramazan ayında indirilmeye başlanmıştır. Kuran'da bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen 'Kadir gecesi' yine Ramazan ayı içinde kutlanır.

Siirt 2020 iftar ve sahur vakitleri belli oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı ile 2020 Ramazan imsakiyesi Siirt iftar ve sahur vakitleri yayınlandı. Siirt'te yaşayan vatandaşlar, 2020 Ramazan imsakiyesi ile Siirt sahur ve iftar vakitlerini öğrenebilecekler. Siirt için sahur ve iftar vakitleri 2020 Ramazan imsakiyesi haberimizin içerisinde yer alıyor. Siirt'te iftar vakti ne zaman sorusuna Siirt'te yaşayan vatandaşlar yanıt arıyor. Siirt iftar ve sahur vakitlerini içeren il il imsakiye Diyanet'in belirlediği 2020 Ramazan takvimi ile belli oldu. Siirt'te ilk sahur ne zaman ve ilk oruç ne zaman tutulacak gibi sorulara haberimizin içerisindeki 2020 Ramazan imsakiyesi sayfası üzerinden ulaşabilirsiniz.

2020 Siirt iftar sahur saatleri ve Siirt Ramazan imsakiyesi 2020 Diyanet tarafından açıklandı. 24 Nisan 2020 Cuma günü başlayacak olan Ramazan ayı 23 Mayıs Cumartesi sona erecek.

SİİRT 2020 RAMAZAN İMSAKİYESİ İFTAR VE SAHUR VAKİTLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

SİİRT'TE İLK SAHUR VAKTİ SAATİ KAÇTA?

23 Nisan Perşembe gecesini 24 Nisan Cuma gününe bağlayan gece gerçekleşecek ilk sahur saati Siirt'te 03:48'e kadar gerçekleşecek.

SİİRT'TE İLK İFTAR VAKTİ SAAT KAÇTA?

Siirt'te ilk iftar vakti 19:03'te gerçekleşecek.

RAMAZANDA OKUNACAK EN FAZİLETLİ DUA VE TESBİH ZİKİRLERİ

Ramazan ayının 1 ve 10. Günleri arasında günde 100 defa Ya Erhamerrahimin tesbihi çekilir. Bu tesbih (Ey iman edenlerin en merhametlisi) anlamına gelir.

Ramazan ayının 11 ve 20. Günleri arasında günde 100 defa Ya Gaffarez Zünü tesbihi çekilir. Bu tesbih ( Ey günahları bağışlayan) anlamına gelir.

Ramazan ayının 21 ve 30. Günleri arasında günde 100 defa Ya Atikarrikab tesbihi çekilir. Bu tesbih ( Ey iyileri koruyan) anlamına gelir.

Allahım! Bizi doğru yola ilettikten sonra kalplerimizi eğriltme. Bize tarafından rahmet bağışla. Şüphesiz sen bağışlaması bol olansın. (Âl-i Imran Suresi, 8. ayet)

Allahım, küçüklüğümde annem ve babam beni nasıl yetiştirmişlerse, şimdi de sen onlara rahmet et. (Isrâ Suresi, 24. Ayet)

Ey Allahım! Bizi ve bizden önce gelip geçmiş imanlı kardeşlerimizi bağışla. Kalplerimizde, iman edenlere karşı hiçbir kin bırakma! Ey Allahım! Şüphesiz ki sen çok şefkatli, çok merhametlisin. (Haşir Suresi, 10. ayet)