9 Mayıs 2025 Cuma / 12 Zilkade 1446

Organize suç örgütüne ''Hücre-16'' operasyonu: 17 şüpheli yakalandı

Adana'da A.A.'nın elebaşılığını yaptığı Silah ve Mühimmat Kaçakçılığı yapan Organize Suç Örgütüne yönelik Jandarma tarafından geçen hafta düzenlenen 'Hücre-16' operasyonunda, 17 şüpheli yakalandı.

IHA5 Mart 2025 Çarşamba 10:59 - Güncelleme:
Organize suç örgütüne ''Hücre-16'' operasyonu: 17 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Adana'da A.A.'nın elebaşılığı yaptığı silah ve mühimmat kaçakçılığı yapan organize suç örgütüne yönelik gerçekleştirilen 'Hücre-16' operasyonunda yakalanan 17 şüpheliden 12'sinin tutuklandığını duyurdu.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Adana'da A.A.'nın elebaşılığını yaptığı silah ve mühimmat kaçakçılığı yapan organize suç örgütüne yönelik Jandarma tarafından geçen hafta düzenlenen 'Hücre-16' operasyonumuzda 17 şüpheli yakalandı. Şüphelilerden 12'si tutuklandı, 1'i hakkında adli kontrol kararı verildi, 4'ünün işlemleri devam ediyor. Adana ve Karataş Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinesinde; Adana İl Jandarma Komutanlığınca yapılan çalışmalar sonucu düzenlenen operasyonlarda, yakalanan organize suç örgütü üyesi şüphelilerin haklarında 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, silah ve mühimmat kaçakçılığı ve 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet' suçlarından dolayı savcılıklarımızca soruşturma başlatıldı. Operasyon sonucu 2 adet makineli tabanca, 3 adet ruhsatsız tabanca ve 4 adet ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi" ifadelerini kullandı.

"Kıskaç-40" operasyonundaki 2 FETÖ'cü tutuklandı

22 ilde terör örgütüne darbe

16 yıl sonra yakalandı

  • Silah Kaçakçılığı
  • Organize Suç
  • HÜCRE-16 Operasyonu