9 Ağustos 2025 Cumartesi / 15 Safer 1447

Sinop'ta orman yangını: Bir köy tahliye edildi

Sinop'un Durağan ilçesinde ormanlık alanda yangın çıktı. Alevlere havadan ve karadan müdahale edilirken, bir köy tedbiren tahliye edildi.

AA9 Ağustos 2025 Cumartesi 17:31 - Güncelleme:
Sinop'ta orman yangını: Bir köy tahliye edildi

Yangın, saat 14.30 sıralarında ilçeye bağlı Köklen köyünde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre Köklen köyünde ormanlık alanda henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Dumanları gören köy sakinlerinin durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirmesi üzerine bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi.

Yangınla ilgili Valilikten yapılan açıklamada, "İlimiz Durağan ilçesi Köklen köyü mevkiinde, saat 14.30 sıralarında bir orman yangını meydana gelmiştir. Yangın bölgesine; Orman İşletme Müdürlüğü, itfaiye ekipleri, AFAD ekipleri ve jandarma komutanlığı ekiplerimiz sevk edilmiştir. An itibarıyla arazöz ekipleri, su ikmal ekipleri, 1 helikopter ve 10 ilk müdahale aracı yangına aktif olarak müdahale etmektedir. Ayrıca, 25 arazöz ve su ikmal aracı ile 2 helikopter takviye olarak bölgeye sevk edilmiştir. Yangın nedeniyle Köklen köyü tedbiren tahliye edilmiştir" ifadelerine yer verildi.

Ekiplerin yangını kontrol altına alma çalışmaları devam ediyor.

BİR KÖY TAHLİYE EDİLDİ

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, yangın dolayısıyla Köklen köyünün tedbiren tahliye edildiği bildirildi.

Yangın söndürme çalışmalarının helikopter ve 10 ilk müdahale aracı ile devam ettiği belirtilen açıklamada, bölgeye takviye olarak 25 arazöz ve su ikmal aracı ile 2 helikopterin sevk edildiği aktarıldı.

Yangına havadan ve karadan müdahale edildiği ifade edilen açıklamada, Sinop Valisi Mustafa Özarslan'ın bölgede ilgili kurum müdürleriyle yangın söndürme çalışmalarını yerinde koordine ettiği aktarıldı.