24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Sokağa çıkarak megafonla vatandaşları devlete karşı kışkırtmaya kalkan HDP'li Tosun hakkında soruşturma başlatıldı

HDP Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun, sokağa çıkarak megafonla vatandaşları devlete karşı kışkırtmaya kalktı. MHP Milletvekili Cemal Enginyurt, 'Bu provatörün ve bunun gibi hainlerin gideceği yer zindandır' sözleriyle HDP'li vekil Tosun'a tepki gösterdi. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığın HDP'li Tosun hakkında soruşturma başlattığı öğrenildi.

29 Mart 2020 Pazar 16:08 - Güncelleme:
Sokağa çıkarak megafonla vatandaşları devlete karşı kışkırtmaya kalkan HDP'li Tosun hakkında soruşturma başlatıldı

Koronavirüs pandemisine karşı Türkiye ilk günden bu yana olağan çabalarla salgının büyük bir hızla yayılmasına engel olarak dünyadaki bir çok ülkeye nazaran daha tedbirli bir görüntü çiziyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere ilgili bütün bakanlıklar koronavirüse karşı her gün yeni önlemleri duyurmasına ve vatandaşlara tedbirli olma yönündeki çağrılarına rağmen bu durumu manipüle etmek isteyen HDP Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun, sokağa çıkarak megafonla vatandaşları devlete karşı kışkırtmaya kalktı.

SOKAK SOKAK GEZİP DEVLETE DÜŞMAN ARIYORLAR!

HDP Diyarbakır milletvekili Remziye Tosun sokak sokak gezip "Hükümet istiyor ki Kürt halkı ölsün" şeklinde akıl dışı anonslar yaptırıyor.

Bu durumu kendi hesaplarından 'Tedbirli olalım, virüs değil tedbirsizlik öldürür' şeklinde paylaşan HDP'liler işin gerçek yüzünü de saklamaya kalkıyor.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, sokaklarda provokatif amaçlı anons yapan HDP milletvekili Remziye Tosun hakkında halkı kin ve düşmanlığa teşvik suçundan soruşturma başlattı. 

MHP'Lİ ENGİNYURT TEPKİ GÖSTERDİ

MHP Milletvekili Cemal Enginyurt, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "HDP milletvekili Remziye Tosun Diyarbakır sokaklarında dolaşarak"Hükümet istiyor ki Kürt halkı ölsün.Bu yüzden burada sizin için tedbir almıyor."diye anons yaptırıyor. Bu provatörün ve bunun gibi hainlerin gideceği yer zindandır.  HDP derhal kapatılmalı .Bu kadın gibiler tutuklansın" dedi.