25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

AFAD uyarı mesajı nedir? AFAD'dan vatandaşlara son dakika acil durum uyarısı!

AFAD'dan cep telefonlarına 'Olağanüstü acil durum' mesajı, gönderildi. AFAD uyarı mesajı vatandaşlar tarafından merak edildi. AFAD'ın gönderdiği son dakika hayati uyarı bildirimi, Apple ve Android cihazlarda titreşimli alarm şeklinde geldi. İstanbul ve Ankara başta olmak üzere birçok ilde yaşayan vatandaşların telefonuna gelen AFAD uyarısı kısa süreli korku ve paniğe neden oldu. Peki acil durum mesajı nedir? İşte detaylar...

12 Haziran 2022 Pazar 15:25 - Güncelleme:
AFAD uyarı mesajı nedir? AFAD'dan vatandaşlara son dakika acil durum uyarısı!

Son dakika haberi: Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından cep telefonlarına "Olağanüstü acil durum uyarısı" bildirimi gönderildi. Gelen mesajlar sonrasında birçok kullanıcı kısa süreli panik yaşadı. Telefonlara gelen AFAD uyarı mesajında sel ve su baskınlarına karşı tedbirli olunması gerektiği konusunda hatırlatma yer aldı. Peki AFAD uyarı mesajı nedir? İşte detaylar..

AFAD'DAN VATANDAŞLARA ACİL UYARI MESAJI

Son dakika haberi: AFAD'dan milyonarca vatandaşın cep telefouna "Olağanüstü acil durum" başlıklı uyarı mesajı gönderildi. Telefonlarda uzun süren titreşim ve alarmla birlikte gelen AFAD uyarı mesajında ülke genelinde yaşanan sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olunması konusunda uyarı yer aldı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) , meteorolojik şartlar nedeniyle oluşan problemlere ilişkin vatandaşlara 112 Acil Çağrı Merkezi'ni aramaları gerektiği hatırlatıldı.

AFAD tarafından gönderilen "hayati uyarı bildirimi" başlıklı bildirimde "ülkemizde devam edecek olan meteorolojik şartlar nedeniyle karşılaştığınız taşkın, sel, heyelan gibi acil durumlarda tek numara 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayınız" ifadeleri kullanıldı.

AFAD UYARI MESAJI NEDİR?

AFAD'ın gönderdiği acil durum mesajında; Vatandaşların meteorolojik faaliyetler sonrasında oluşabilecek problemler karşısında panik yaşamaması ve yetkili kurumları bilgilendirmesi için 112'yi araması gerektiği hatırlatılıyor.

AFAD'DAN İSTANBUL İÇİN ÇOK KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) sosyal medya hesabından, Pazar sabah saatlerinden itibaren İstanbul'da kuvvetli yağışın beklendiğini duyurdu.

"Sel, su baskını, yıldırım gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olun" uyarısı yapıldı.