29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Son dakika... AK Parti'nin meclis başkanı adayı kim oldu? AK Parti'nin TBMM Başkanı adayı açıklandı

Son dakika... AK Parti'nin Meclis Başkan Adayı açıklandı. Peki AK Parti'nin meclis başkanı adayı kim oldu? AK Parti TBMM Grup Başkanı Naci Bostancı tarafından son dakika açıklanan AK Parti'nin meclis başkanı adayı Mustafa Şentop oldu. Her yasama döneminde iki kez yapılan TBMM başkanlık seçimlerinin süresi doluyor. Seçim takvimi, 2-12 Temmuz arasında işleyecek. İşte detaylar...

19 Haziran 2020 Cuma 16:58 - Güncelleme:
Son dakika... AK Parti'nin meclis başkanı adayı kim oldu? AK Parti'nin TBMM Başkanı adayı açıklandı

AK Parti'nin meclis başkanı adayı son dakika açıklandı. AK Parti'nin meclis başkanı adayı Mustafa Şentop oldu. AK Parti'nin Meclis Başkan Adayının Prof. Dr. Mustafa Şentop olacağı kulis bilgileriyle öngörülmüştü. Her yasama döneminde iki kez yapılan TBMM başkanlık seçimlerinin süresi doluyor. Seçim takvimi, 2-12 Temmuz arasında işleyecek. Bugün son dakika alınan karar sonrası AK Parti'nin meclis başkanı adayı resmen açıklandı.

Son dakika haberi... Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde seçim heyecanı yaşanıyor. AK Parti MYK toplantısı Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında önceki gün yapıldı. Toplantıda 12 Temmuz’da yapılacak Meclis Başkanlığı seçimi ve AK Parti Meclis yönetiminin yenilenmesi de gündeme geldi. Toplantıda bazı kurmaylar, grup başkanı ve grup başkanvekilleri seçiminde değişiklik yapılması gerektiğini belirttiler. “Grup başkanı ve grup başkan vekilinin seçilmesinin milletvekillerinin inisiyatifine bırakılması” önerisi de yapıldı. Erdoğan “Bu konuda bir an önce çalışıp, bana rapor sunun, bir bakalım” talimatı verdi.  Son dakika açıklanan kararla Ak Parti'nin Meclis Başkan adaı Mustafa Şentop olarak duyuruldu.

TBMM Başkanı Şentop, Genel Merkez'e gelişinde MHP Genel Sekreter Yardımcısı Fatih Çetinkaya tarafından karşılandı. Şentop'un Bahçeli'ye yaptığı ziyaret yaklaşık 20 dakika sürdü. MHP Genel Başkanı Bahçeli, görüşme sonunda Şentop'a makam aracına kadar eşlik etti. Bahçeli, Şentop'u uğurladıktan sonra gazetecilerle kısa süre sohbet etti. Devlet Bahçeli, "İnşallah en kısa sürede bir araya geliriz." ifadelerini kullandı.

24 Haziran seçimlerinde Tekirdağ milletvekili olarak seçilen Mustafa Şentop, Binali Yıldırım'dan sonra TBMM Başkanlığı görevini yürütüyordu.