20 Mayıs 2024 Pazartesi / 13 Zilkade 1445

Son dakika deprem haberleri: Depremde hangi ilde kaç bina yıkıldı? Depremde kaç bina çöktü?

Son dakika deprem haberleri: Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler nedeniyle binlerce kişi hayatını kaybederken, 10 ilde binlerce bina yıkıldı. Peki depremde hangi ilde kaç bina yıkıldı? Kahramanmaraş, Gaziantep, Hatay, Diyarbakır, Adıyaman ve Malatya'da kaç bina çöktü? İşte AFAD'ın açıkladığı rakamlara göre yıkılan bina sayısı

7 Şubat 2023 Salı 11:52 - Güncelleme:
Son dakika deprem haberleri: Depremde hangi ilde kaç bina yıkıldı? Depremde kaç bina çöktü?

Kahramanmaraş, Gaziantep, Malatya, Hatay, Adıyaman ve Diyarbakır'da büyük depremler nedeniyle binlerce bina yıkıldı. Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7'lik ve 7,6'lık depremin ardından binlerce bina çöktü veya ağır hasar aldı. Buna göre Depremde hangi ilde kaç bina yıkıldı? Kaç bina çöktü? İşte Son dakika deprem haberleri: Depremde çöken bina sayısı...

DEPREMDE HANGİ İLDE KAÇ BİNA YIKILDI?

Merkezi Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan 7,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 7,7'lik deprem sonrası Elbistan merkezli 7,6 büyüklüğünde bir başka deprem daha oldu. Her iki deprem sonrası enkaz altında kalan vatandaşları arama kurtarma çalışmaları devam ederken binlerce bina yıkıldı.

Kahramanmaraş'a gelen Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen yerlerde incelemelerde bulunduktan sonra önemli açıklamalarda bulundu.

AFAD, depremde, 12 bin 141 bina ve 66 bin 58 bağımsız bölümün yıkıldığını açıkladı.

AFAD, SON DURUMU AÇIKLADI

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Kahramanmaraş merkezli depremlerde 3 bin 381 kişinin hayatını kaybettiğini, 20 bin 426 kişinin yaralandığını açıkladı. AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, "Depremin etki alanı 110 bin kilometrekare. Şu ana kadar 285 artçı deprem meydana geldi. Yaşamını yitiren kişi sayısı 3 bin 381, 20 bin 426 yaralı var. Teyitlenmiş yıkılan bina sayısı 5 bin 775." dedi.

Depremle ilgili son dakika haberleri için aşağıdaki bağlantıya tıklayın

Son dakika... Arama kurtarma çalışmaları sürüyor: 10 ili vuran depremde 3 bin 419 kişi hayatını kaybetti