5 Mayıs 2024 Pazar / 27 Sevval 1445

Sözde gazeteci Kabaş'tan küstah sözler! Cumhurbaşkanlığı makamına hakaret etti

CHP yandaşlığı ile bilinen sözde gazeteci Sedef Kabaş, daha önce de yaptığı küstah açıklamalara bir yenisini ekledi. Katıldığı bir televizyon programında Cumhurbaşkanlığı makamına hakaret eden Kabaş'a sosyal medyadan tepki yağdı. Skandal sözler sonrası sonrası RTÜK inceleme kararı alırken, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca ise soruşturma başlatıldı.

21 Ocak 2022 Cuma 21:10 - Güncelleme:
Sözde gazeteci Kabaş'tan küstah sözler! Cumhurbaşkanlığı makamına hakaret etti

CHP yandaşlığı ile bilinen sözde gazeteci Sedef Kabaş, CHP'li Engin Özkoç ve Aykut Erdoğdu ile katıldığı Tele-1'deki bir canlı yayında Cumhurbaşkanlığı makamına yönelik ağza alınmayacak sözler sarfetti.

KÜSTAH SÖZLERE SOSYAL MEDYADAN TEPKİ YAĞDI

Sedef Kabaş, "Çok meşhur bir söz vardır. Taçlanan baş akıllanır diye. Ama görüyoruz ki gerçek değil. Ya da tam tersi bir söz vardır. Büyükbaş hayvan bir saraya girdiği zaman o kral olmaz. O saray ahır olur" gibi küstah ifadeler kullandı. Kabaş'ın sözlerine sosyal medyadan çok sert tepki yağdı.

RTÜK'TEN SEDEF KABAŞ AÇIKLAMASI: İNCELEME KARARI ALINMIŞTIR

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı Ebubekir Şahin konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Şahin, "TELE 1 yayın kuruluşunda, Sedef Kabaş'ın Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef alan kabul edilmesi asla mümkün olmayan sözlerine ilişkin inceleme kararı alınmıştır. Konu ilk Üst Kurul toplantısında Kurul gündemine getirilecektir. Kamuoyunun bilgisine sunarız." ifadelerine yer verdi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Bir televizyon programındaki konuşması nedeniyle gazeteci Sedef Kabaş hakkında "Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçundan soruşturma başlatıldı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturmada Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne talimat yazılarak söz konusu televizyon programının ilgili yayın kaydının temini ve görüntülerin incelenip tutanak tanzim edilmesi istendi. Ayrıca şüpheli Kabaş'ın kimlik ve adres bilgilerinin tespiti ile savunmasının alınması istendi.

ŞADİ YAZICI'DAN SERT TEPKİ

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, katıldığı televizyon programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hareket eden Sedef Kabaş'a sert tepki gösterdi. Başkan Yazıcı, "Terbiyesizlik ve ahlaksızlıkla açıklanamayacak ifadeler" dedi.

Katıldığı bir televizyon programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret eden gazeteci Sedef Kabaş'a Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı sert tepki gösterdi. Gazeteci Sedef Kabaş, Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Engin Özkoç ve Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu'nun da bulunduğu programda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a küstah ifadeler kullandı. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, sosyal medya hesabından Sedef Kabaş'a sert tepki göstererek;" Terbiyesizlik ve ahlaksızlıkla açıklanamayacak ifadeler. Türk milletinin vicdanında ve şüphesiz hukukun karşısında hesabını verecektir bu şahıs" ifadelerini kullandı.

ÖMER ÇELİK: MUHALEFET DEĞİL AHLAKSIZLIK VE PESPAYELİKTİR

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, katıldığı televizyon programında Cumhurbaşkanına ve makamına hakaret eden Sedef Kabaş'a tepki gösterdi.

Ömer Çelik açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Gazeteci sıfatı taşıyan Sedef Kabaş'ın bir televizyon kanalında Cumhurbaşkanlığı makamını aşağılık sözlerle hedef alması muhalefet değil ahlaksızlık ve pespayeliktir. Bu ahlaksızlığı lanetliyoruz. Milletin oylarıyla seçilmiş seçilmiş Cumhurbaşkanımıza, Devletimizin başına bu çirkin üslupla hitap millete ve milli iradeye hakarettir. Bu ahlaksızlığı mahkum ediyoruz. Bu aşağılık davranışla hukuki ve siyasi olarak en güçlü şekilde mücadele edeceğiz."

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A HAKARETE TEPKİLER

Bakan Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Hakareti, terbiyesizliği ve ahlaksızlığı meslek edinen bir şahsın çirkin üslubuyla Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Cumhurbaşkanlığı makamına ettiği hakaret aynı zamanda aziz milletimizin iradesine ve değerlerine alçakça bir saldırıdır." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın da "Cumhurbaşkanımızın şahsına ve Cumhurbaşkanlığı makamına yönelik hakaret dolu sözler, söyleyenin zavallı ve müptezel halini ortaya koymuştur. Bu aziz millet, hadsizlere inat Cumhurbaşkanımıza da onun makamına da sahip çıkmaya devam edecek." açıklamasını paylaştı.