23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Sözde hukukçu Mert Yaşar'dan Özlem Zengin'le ilgili aşağılık paylaşım

Sözde Avukat ve Hukukçu Mert Yaşar, AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin'e çok ağır hakaret içeren iğrenç bir paylaşımda bulundu. İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik alçak paylaşıma çok sert tepki gösterdi. Mert Yaşar hakkında soruşturma başlatıldı.

22 Şubat 2021 Pazartesi 08:57 - Güncelleme:
Sözde hukukçu Mert Yaşar'dan Özlem Zengin'le ilgili aşağılık paylaşım

Sosyal medya üzerinde FETÖ'cü yapılanmayla ilgili görüşlerini bildiren Özlem Zengin'i hedef alan Mert Yaşar rezil bir paylaşımda bulundu.

"EN AĞIR ŞEKİLDE CEZALANDIRILMASINI TALEP EDİYORUZ"

Mert Yaşar'ın skandal paylaşımı büyük tepki çekti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Mert Yaşar'ın ağır hakaretine sert tepki gösterdi.

Altun, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, Mert Yaşar'ın en ağır şekilde cezalandırılmasını talep etti. Altun, sürecin olayın takipçisi olacaklarını bildirdi.

Altun, "Bağımsız Türk yargısından bu Mert Yaşar denen mahlukun en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ediyoruz. Bu haysiyetsizlik karşısında acaba muhalefet ne yapacak? Kuvvetle muhtemel kafasını kuma gömecek. Takipçisi olacağız..." paylaşımında bulundu.

AK PARTİ'DEN SERT TEPKİ

Rezil olaya AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de tepki gösterdi.

Çelik sosyal medya hesabından şunları yazdı:

Grup Başkanvekilimiz Özlem Zengin'e çirkin ve ahlaksız bir dille saldıranları kınıyoruz. Bu saldırılara siyasi olarak hakettiği cevabı vermeye devam edeceğiz. Hukuk önünde bu çirkinliklerin ve ahlaksızlıkların hesabı sorulacaktır.

Grup Başkanvekilimiz Özlem Zengin'i hedef alan bu ahlaksız ve saldırgan dil herkes tarafından lanetlenmelidir. Bu dili kullanabilen birinin her türlü kötülüğün peşinden koşacağına kuşkumuz yok. Kötülüğün ahlaksız dilini mahkum ediyoruz.

ADALET BAKANI GÜL'DEN, AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ ZENGİN HAKKINDAKİ PAYLAŞIMA TEPKİ

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin hakkındaki paylaşımı kınadı.

Gül, Twitter'dan yaptığı açıklamada, sosyal medyada türeyen ahlaksızlık ve itibar suikastlerinin her geçen gün şiddetini artırdığını belirtti.

Adalet Bakanı Gül, "Tokat milletvekilimiz, Grup Başkanvekilimiz Özlem Zengin Hanıma yönelik ahlaksız ve seviyesiz saldırıyı kınıyorum. Bu eylemlere karşı hukuk, gereği neyse yapacaktır." ifadelerini kullandı.

TBMM BAŞKANI ŞENTOP'TAN, AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ ZENGİN HAKKINDAKİ PAYLAŞIMA TEPKİ

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin'e yönelik sosyal medya da yapılan paylaşımı kınadı.

Şentop, Twitter'dan yaptığı açıklamada, Özlem Zengin'e yapılan çirkin ve alçakça saldırıyı lanetlediğini belirterek, "Bu tür alçaklıkların hesabı hukuk içinde mutlaka sorulmalıdır ki hakaret ederek iş yaptığını sanan kirli ve habis karakterlerin hak ettikleri cezayı aldıkları bilinsin." ifadelerine yer verdi.

BAKAN SOYLU: ÖZLEM ZENGİN'E SOSYAL MEDYADAN YAPILAN İNSANLIK DIŞIDIR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin'e sosyal medyadan yapılanın insanlık dışı olduğunu, gereğinin yapıldığını açıkladı.

Bakan Soylu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Grup Başkanvekilimiz Özlem Zengin'e sosyal medyadan yapılan insanlık dışıdır, ahlaksızlıktır. Gereği yapılıyor. Sosyal medyada kişilik/itibar suikastları, hakaret ve sövgüler sistematik saldırı mekanizması oldu. Tekerrür etmemesi için acilen adım atılmalıdır. Geçmiş olsun Özlem Zengin" dedi.

AK PARTİ GENEL BAŞKANVEKİLİ KURTULMUŞ'TAN, GRUP BAŞKANVEKİLİ ZENGİN HAKKINDAKİ PAYLAŞIMA TEPKİ

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin hakkındaki paylaşımı kınadı.

Kurtulmuş, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Grup Başkanvekilimiz Özlem Zengin Hanıma yapılan çirkin saldırıyı kınıyoruz. İnsan onuru ve izzetini ayaklar altına alan bu kirli tavır, toplum vicdanını da yaralayan insanlık dışı bir saldırıdır. Gereken hukuki sürecin işletileceğine eminiz." ifadesini kullandı.

AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLLERİ MUŞ VE TURAN'DAN, ÖZLEM ZENGİN HAKKINDAKİ HAKARET PAYLAŞIMINA TEPKİ

AK Parti Grup başkanvekilleri Mehmet Muş ve Bülent Turan, AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin hakkında sosyal medyadaki hakaret paylaşımını kınadı.

Muş, Twitter'daki paylaşımında, Zengin'e yönelik sosyal medyadan yapılan ahlaksız paylaşımı kınadıklarını belirterek, "Bu haysiyetsizliği yapan güruhun nasıl çürümüş bir zihniyete sahip olduğu bir kez daha görüldü. Bu şeref yoksunu reziller elbette hukuk önünde hesap verecekler." ifadesini kullandı.

Turan ise son dönemde, "profesyonelce, aynı ajanstan, tekrarla, yalanla ve yanlışla", Zengin ve İletişim Başkanı Fahrettin Altun ile eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'a yapılan çirkin saldırıların amacının ne olduğunu da bildiklerini vurgulayarak, "Maskeleri bir kez daha düşüyor. Milletimizin anlayışına, irfanına güveniyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

AK PARTİ GRUP BAŞKANI BOSTANCI'DAN, ÖZLEM ZENGİN HAKKINDAKİ PAYLAŞIMA TEPKİ

AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı, AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin hakkındaki hakaret içeren paylaşıma tepki göstererek, bu paylaşım karşısında barolardan, kadın derneklerinden ses beklediklerini belirtti.

Bostancı, Twitter'daki mesajında, "Hak ve adalet savunucusu avukatlık mesleğinden olduğunu üzülerek öğrendiğim bir şahıs, Grup Başkanvekilimiz Özlem Zengin'e, bakanlara, aidiyet dolayısıyla baroya ve kadınlara provokatif bir dille hakaret etmiştir. Twitter'dan tavır, barolardan, kadın derneklerinden ses bekliyoruz." ifadesini kullandı.

AK PARTİ KADIN KOLLARI BAŞKANI ÇAM, HDP'NİN AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ ÖZLEM ZENGİN'E YÖNELİK AÇIKLAMALARINA TEPKİ GÖSTERDİ

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam, HDP'nin, AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin'e yönelik çirkin yakıştırma ve hakaretlerde bulunduğunu belirterek, "HDP'nin bu çirkin örtbas etme tarzını ve tavrını kınıyoruz. Asla bu gibi yalan ve iftiralar kanlı ellerin kanını örtemez, masum gösteremez." ifadesini kullandı.

Çam, yaptığı yazılı açıklamada, HDP'nin açıktan hiçbir zaman iltisakını inkar etmediği dünyanın en kanlı terör örgütü PKK'nın Gara'da hunharca şehit ettiği 16 vatandaşın acısının tüm yürekleri sardığını kaydetti.

HDP'nin karanlık katliamları gölgelemek üzere kullanmadığı çirkinlik ve yöntem kalmadığını ifade eden Çam, partinin her vesile ile kara propaganda başlatarak AK Parti ve yönetimi aleyhinde kamuoyu oluşturmaya çalıştığını ve FETÖ iltisaklı sosyal hesaplar üzerinden saldırdığını belirtti.

Çam, "Ahlaksızlığın zirvelerine kadar çıkmış, hayasız ve arsızlıkta sınır tanımamış ne kadar insan müsveddesi var ise onlar da saldırılara geçmiştir." değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin'in açıklamalarının önü ve arkası kesilerek çarpıtıldığını belirten Çam, "Video filmlerini sosyal medyada sistemli olarak yayan ve üstüne üstlük bir de yüce Cumhurbaşkanlığı makamını da ahlaksızca işin içine dahil ederek, rezilce yakıştırmaların yapıldığı bir siyasal ortamı oluşturanları nefretle takip ediyoruz ve kınıyoruz." ifadelerini kullandı.

AK Parti'li kadınlar olarak 5,5 milyona yakın üyeleriyle Zengin'e yönelik hakaretleri Türk kadınına yapılmış gördüklerini belirten Çam, şunları kaydetti:

"81 ilimiz ve 922 ilçemiz adına tüm üyelerimiz ile birlikte HDP'nin bu çirkin örtbas etme tarzını ve tavrını kınıyoruz. Asla bu gibi yalan ve iftiralar kanlı ellerin kanını örtemez, masum gösteremez."

AK PARTİLİ ÖÇAL'DAN, ÖZLEM ZENGİN HAKKINDAKİ PAYLAŞIM NEDENİYLE MUHALEFETE TEPKİ

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal, AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin hakkındaki paylaşıma ilişkin, "Özlem Zengin Hanımefendinin ve onun şahsında tüm kadınların uğradığı bu küfür ve hakaretlere zemin oluşturan, sizin hadsiz, kindar ve tehditkar muhalefet anlayışınızdır." dedi.

Öçal, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, "28 Şubat arifesindeyiz. Hala bunları konuşmak, 28 Şubat sürecinde temel hakları elinden alınmış ve acı çekmiş bir kadın olarak gerçekten çok zoruma gidiyor. Siz hala mı aynı seviyedesiniz? Hala mı o çukurdan çıkamadınız?" diye sordu.

Türkiye'de kadının kamusal alanda hak ettiği yeri almasının, özellikle başörtülü kadının temel insan hakları seviyesinde değer görmesinin uzunca bir zaman aldığına dikkati çeken Öçal, yaşanılan bu sıkıntılı günlerin sona erdiğine inandıklarını söyledi.

Toplumun ve siyasetin belirli bir seviyeye geldiğine kalben iman ettiklerini dile getiren Öçal, şunları kaydetti:

"Grup Başkanvekilimiz Özlem Zengin'e yapılan bel altı saldırılar ve özellikle de kadın kimliğiyle alakalı kurulan hakaret ve aşağılama cümleleri, cinsellik ve erkek dili kullanılarak yapılmaya sanki özellikle özen gösterilmiş. Kadına karşı kurulan her cümle, kullanılan her dil, bir insanın, bir topluluğun genel kültür seviyesini, medeniyetini, insanlığını da göstermektedir. Siyasi mücadele içinde tartışmalar, rakibinin söylemleri, görevleri konusunda tartışmak, demokrasimizin en doğal pratiğidir. Bu tartışmaları yaparken, muhatabınız bir kadınsa kaba ve aşağılayıcı bir erkek dili kullanmak, hangi kültürün, hangi geleneğin, hangi ahlakın, hangi medeniyetin göstergesidir?"

- "Adamlık cinsiyet meselesi değil, şahsiyet meselesidir"

AK Parti olarak, hangi siyasi görüşten olursa olsun cinsiyetçi tavır, davranış, küfür ve hakaretlerin karşısında olduklarının altını çizen Öçal, "Ancak dün bir tartışmanın devamı olarak; avukat ve hukukçu Mert Yaşar, sosyal medya üzerinden AK Parti Grup Başkanvekilimiz Özlem Zengin'e çok ağır hakaret içeren, iğrenç bir paylaşımda bulunmuştur. Bu paylaşımı zikrederek buranın da havasını kirletmek istemiyorum. Bu lağım ağızlı şahsın, bir hukukçu ve bir avukat olarak bunu yapabilmesi de ayrı bir garabettir. Bu kişi hukuk sistemimizin içinde nasıl yer edinebilmiştir. Kutsal savunma hakkı bu şahsa nasıl emanet edilebilir? Erkek olabilirsiniz ama, unutmayın ki adamlık cinsiyet meselesi değil, şahsiyet meselesidir." ifadesini kullandı.

Habibe Öçal, Mert Yaşar'a "Sizi de bir ana doğurmadı mı? Siz ne yaşadınız da bir kadına bu cümleleri kuracak kadar şirazenizi kaybettiniz, bu kadar aşağılık bir cümle kurma cüreti gösterdiniz?" sorusunu yöneltti.

Öçal, "Siyasi tartışmaları kamplaşma ve kutuplaşma fırsatı olarak görüp, WhatsApp gruplarından linç çağrıları yaparken işlerin bu raddeye geleceğini bilmeme ihtimaliniz herhalde yoktu. Özlem Zengin Hanımefendinin ve onun şahsında tüm kadınların uğradığı bu küfür ve hakaretlere zemin oluşturan, sizin hadsiz, kindar ve tehditkar muhalefet anlayışınızdır. Günlerdir yürüttüğünüz linç kampanyanız sonuç vermiş, FETÖ-HDP-CHP ortaklığında yürütülen itibarsızlaştırma ve hakaret girişiminiz, insanlık değerlerini çiğneyen bir boyuta evrilmiştir." diye konuştu.

"Muhalefet olmanın da bir ahlakı, haysiyeti, şerefi olması" gerektiğini vurgulayan Öçal, "Kendi teşkilatlarınızda yaşadığınız, hatta köklü bir gelenek haline gelen taciz, tecavüz pratiklerinizi, seviyesiz, siyasi bir dile dönüştürmeniz toplumun ahlak, değer anlayışına ne kadar taban tabana zıt olduğunuzun da göstergesidir. Bu kadınlara karşı kullanılan çirkin imalar sizin eseriniz. Güttüğünüz siyasetin ulaştığı noktayla gurur duyabilir, eserinizle övünebilirsiniz." değerlendirmesinde bulundu.

Bu çirkin dili körükleyen, kullanan ve buna zemin oluşturan siyasetçileri, ajansları ve yapılanmaları Türk milletine ve kadınların hafızasına havale ettiğini belirten Öçal, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Son nefesimize kadar, mağdur edilen her kadının arkasında ve yanında olduğumuzu, Grup Başkanvekilimiz Özlem Zengin'in haklarını ve hukukunu korumak üzere kadınıyla, erkeğiyle, seçmeniyle, seveniyle hep birlikte hareket edeceğimizin ve bunun takibini bırakmayacağımızın altını çizmek istiyorum. Bağımsız Türk yargısından Mert Yaşar denen mahlukatın en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ediyor, bu kurulan haysiyetsiz cümlelerin kadınlar olarak sonuna kadar takipçisi olacağımızı kamuoyuna açıklamak istiyorum."

ÖZLEM ZENGİN HAKKINDAKİ PAYLAŞIMA SORUŞTURMA

AK Parti Tokat Milletvekili Özlem Zengin hakkında sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşım nedeniyle Mert Yaşar hakkında soruşturma başlatıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, "Bir sosyal paylaşım sitesinde, Mert Yaşar isimli kullanıcı tarafından Tokat Milletvekili Özlem Zengin'e yönelik sarf edilen sözler nedeniyle cumhuriyet başsavcılığımızca resen soruşturma başlatılmış olup şüphelinin kimlik bilgilerinin tespiti ve yakalanması için kolluğa talimat verilmiştir" denildi.