4 Mayıs 2024 Cumartesi / 26 Sevval 1445

Sözleşmeli öğretmen mülakat sonuçları

Sözleşmeli öğretmen mülakat sonuçları için geri sayım başladı.

9 Temmuz 2018 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Sözleşmeli öğretmen mülakat sonuçları

Sözleşmeli öğretmen mülakat sonuçları için geri sayım başladı. 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı ilanının ardından 5 bin de ücretli öğretmen pozisyonundan alım için ilan açan Milli Eğitim Bakanlığı, sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçlarını yakın zamanda açıklayacak.

4 Nisan-8 Mayıs arasında yapılan sözleşmeli öğretmen mülakatlarının sonuçları online sistem üzerinden duyurulacak, adaylar kişisel bilgileriyle aldıkları puanı görüntüleyebilecek. Sözlü sınavda 60 ve üzerinde puan alan adaylar, en fazla 20 (yirmi) okulu elektronik ortamda tercih edebilecek. Sözlü sınavda başarılı olanların atamaları, tercihleri de dikkate alınarak sözlü sınav puanı üstünlüğüne göre elektronik ortamda gerçekleştirilecek.

MÜLAKAT SONUÇLARINA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, canlı yayınla katıldığı bir programda Liselere Geçiş Sınavı’na ek olarak sözleşmeli öğretmen atamaları hakkında da soruları yanıtladı. Geçtiğimiz aylarda başvurusu tamamlanan 25 bin öğretmenin son durumu hakkında açıklamada bulunan Tekin, mülakatla ilgili incelemelerin devam ettiğini, önümüzdeki hafta sonuçların açıklanmasının beklendiğini açıkladı. Diğer 5 bin aday için ise sürecin mülakat aşamasına geldiğini açıkladı.
 

Milli Eğitim Bakanlığı’nın online sistemlerinden biri olan MEBBİS, son zamanların en çok ziyaret edilen sayfası. Atama bekleyen öğretmen adayları, mülakat sonuçları için sık sık MEBBİS sayfasına giriş yapıyor.

MEBBİS'e giriş yapmak için öncelikle bir kullanıcı adı ve şifreye sahip olmak gerekir. Ancak MEBBİS şifresi online sistem üzerinden değil, okul müdürlüklerinden alınır. Kullanıcı adı ve şifre yardımıyla sisteme giriş yapılır. Şifrenin unutulması durumunda ise ''Şifremi Unuttum'' bağlantısı ile cep telefonu onayı alınarak şifre yenileme gerçekleştirilir.

MEBBİS'e giriş yapmak için öncelikle bir kullanıcı adı ve şifreye sahip olmak gerekir. Ancak MEBBİS şifresi online sistem üzerinden değil, okul müdürlüklerinden alınır. Kullanıcı adı ve şifre yardımıyla sisteme giriş yapılır. Şifrenin unutulması durumunda ise ''Şifremi Unuttum'' bağlantısı ile cep telefonu onayı alınarak şifre yenileme gerçekleştirilir.

ŞİFREMİ UNUTTUM

Şifre hatırlat bölümünü şifrenizi unuttuğunuzda kullanabilirsiniz. Şifrenizi tekrar belirlemek için aşağıda gereken bilgileri doldurmanız gerekmektedir. Bilgiler doğru ise kullanıcının kayıtlı olduğu cep telefonunuza onay SMS gönderilecek ve yeni şifrenizi belirleyebileceğiniz bölüm açılacaktır.

 • Yeni şifrenizi belirlerken son üç şifrenizden farklı bir şifre belirlemeniz gerekmektedir.

• Şifrenizin sadece numaralardan veya sadece harflerden oluşmamasına, harf, numara ve noktalama işaretlerini içermesine dikkat ediniz

MÜLAKAT SONUÇLARI MEB TARAFINDAN AÇIKLANACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 14 Nisan - 8 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen sözleşmeli öğretmenlik sözlü sınavı yani mülakatı yine MEB tarafından açıklanacak. Mülakat sonuçlarına göre 20 bin sözleşmeli öğretmen adayının ataması yapılacak.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz yaptığı açıklamada konuya şu şekilde değindi:

"584 bin öğretmen ataması yapacağız. 20 bin öğretmenin mülakatını tamamladık. 5 bin öğretmenimizin mülakatı daha yapılacak. 20 bininin mülakat sonuçlarını açıklayacağız.1 Eylül'de atamalarını tamamlayacağız." dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın başvurularını Mart ayında aldığı, 14 Nisan-8 Mayıs arasında ise sözlü mülakatlarını yaptığı sözleşmeli öğretmen atamaları için sonuçları ne zaman açıklayacağı merak konusu oldu. Günlerdir heyecanlı bir şekilde bekleyen vatandaşlar da sonuçların halen neden açıklanmadığını ve ne zaman açıklanacağını öğrenmek istiyor. İşte, 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması mülakatları hakkında detaylar.

Vatandaşlar geçtiğimiz günlerde 20 bin sözleşmeli öğretmenlik ataması için yapılan, mülakat sonuçlarının ne zaman açıklanacağını öğrenmek istiyor. Öğretmen adayları sonuçların açıklanması ile ilgili aramalarını sürdürürken bir yandan da Milli Eğitim Bakanlığı’ndan (MEB) açıklama yapılıp yapılmadığını sorguluyor.