28 Nisan 2024 Pazar / 20 Sevval 1445

Sözleşmeli öğretmenlik mülakat yerleri açıklanıyor!

MEB sözleşmeli öğretmen alımı başvuruları tamamlanmasının ardından adaylar sözlü sınav yerlerini merak ediyor.

3 Aralık 2018 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Sözleşmeli öğretmenlik mülakat yerleri açıklanıyor!

Sözleşmeli öğretmenlik ön başvuru tarihleri 19-23 Kasım tarihleri arasında alındı. Sözleşmeli öğretmenlik sözlü sınav yerleri, 3 Aralık’ta MEBBİS üzerinden adaylara duyurulacak. Sözlü sınavların tarihi ise 10-31 Aralık 2018 tarihleri arasında uygulanacak.

 

MÜLAKAT YERLERİ DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ

 

MEB GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ



2018 SÖZLÜ SINAV MÜLAKAT YERLERİ AÇIKLANDI MI?

Sözleşmeli öğretmelik 2018 sözlü mülakat sınav yerleri henüz açıklanmadı. Ön başvuru, sınav merkezlerinin ilanı ve sınav merkezi tercihlerinin  alınması 19-23 Kasım tarihleri arasında gerçekleşti. MEB tarafından 3 Aralık'ta sınav  merkezleri ilan edilecek, 10 Aralık ile 31 Aralık tarihleri arasında ise sözlü  sınavlar yapılacak. Bakanlık 20 bin sözleşmeli öğretmenin atamalarını ise 7 Şubat 2019'da  yapacak.

20 BİN SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ALIM BAŞVURU SONUCU

Başvuruların sona erdiği 20 bin sözleşmeli öğretmen alım sonuçları MEB'in http://mebbis.meb.gov.tr sitesinde açıklanacak.

MEB SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURU VE ATAMA TAKVİMİ

MEBBİS GİRİŞ NASIL YAPILIR?

MEBBİS’e giriş yapmak için mebbis.meb.gov.tr adresine girilmesi gerekiyor. Bu sayfa üzerinden sizin için belirlenmiş olan kullanıcı adı, şifre ve güvenlik kodunu yazarak kolaylıkla MEBBİS anasayfasına erişilebiliyor.

Öncelikli adım MEBBİS’E mebbis.meb.gov.tr üzerinden giriş yapmaktır. Eğer şifreniz yoksa önce talep formu doldurmanız gerekir. Şifre ve kullanıcı adınız varsa MEBBİS modüllerine kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ancak Mebbis şifre ve kullanıcı adınız yoksa aşağıdaki işlemleri yapmanız gerekir. Milli Eğitim Bakanlığı’nın çevrimiçi olarak internet üzerinden sunduğu hizmetlerin araştırma, geliştirme ve hizmete sunulması işlemleri MEBBİS’te MEBBİS Modüller üzerinden gerçekleştirilir