4 Mayıs 2024 Cumartesi / 26 Sevval 1445

Şubat ayı öğretmen atamaları tercih başvuru işlemi (2019 sözleşmeli öğretmen tercih ataması nasıl olacak?)

Öğretmen atama tercih süreci devam ediyor. Sözleşmeli öğretmenlik atama yerleri, MEBBİS ilk atama öğretmen tercihleri ve 2019 yılı MEB sözleşmeli öğretmenlik atama takvimi gündemde! MEB, sözleşmeli öğretmenlik tercih başvurularının başladığını duyurdu. Yayına giren MEB ilk atama tercih kılavuzu ile birlikte MEBBİS giriş sözleşmeli öğretmenlik atama tercih başvuruların nasıl yapıldığı merak konusu oldu. İşte sözleşmeli öğretmen tercih ilanı personel.meb.gov.tr ve ilkatama.meb.gov.tr atama tercih başvuru süreci

30 Ocak 2019 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Şubat ayı öğretmen atamaları tercih başvuru işlemi (2019 sözleşmeli öğretmen tercih ataması nasıl olacak?)

 

 

 

Öğretmen atama tercih süreci devam ediyor. Sözleşmeli öğretmenlik atama yerleri, MEBBİS ilk atama öğretmen tercihleri ve 2019 yılı MEB sözleşmeli öğretmenlik atama takvimi gündemde! MEB, sözleşmeli öğretmenlik tercih başvurularının başladığını duyurdu. Yayına giren MEB ilk atama tercih kılavuzu ile birlikte MEBBİS giriş sözleşmeli öğretmenlik atama tercih başvuruların nasıl yapıldığı merak konusu oldu. İşte sözleşmeli öğretmen tercih ilanı personel.meb.gov.tr ve ilkatama.meb.gov.tr atama tercih başvuru süreci

Sözleşmeli öğretmenlik 2019 atama tercih kılavuzu araştırılan konular arasında. Söz konusu tercih başvuruların bugün başlaması ile birlikte "Sözleşmeli öğretmenlik tercihleri nasıl yapılacak?" sorusunun yanıtı vatandaşlar tarafından merak edilmeye başlandı. Milli Eğitim Bakanlığı, (MEB) resmi eğitim kurumlarında; sözleşmeli öğretmenlik atama tercihleri 28 Ocak-1 Şubat tarihleri arasında personel.meb.gov.tr üzerinden yapılabileceği belirtildi. İşte MEBBİS sözleşmeli öğretmenlik ilkatama tercih takvimi ve başvuru süreci ile ilgili detaylar..

 

MEB GİRİŞ EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

 

E OKUL VBS GİRİŞ EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sözleşmeli öğretmenlik tercihleri, 28 Ocak 2019 tarihinde başlıyor, 1 Şubat 2019 tarihinde sona eriyor. MEB atamaların nasıl gerçekleşeceğini resmi web sitesinde açıkladı.

Milli Eğitim Bakanlığı, sözleşmeli öğretmenliğe dair tercih başvurularının 28 Ocak 2019 tarihinde başlayacağını açıkladı. Başvuruları 1 Şubat Cuma günü sona erecek. Tercih başvurularının sona ermesinden sonra bakanlık atama sonuçlarını 7 Şubat 2019 tarihinde MEB MEBBİS ilk atama sayfasında açıklayacak. Tercih sürecinde öğretmen adaylarının işlemleri nasıl yapılacağını Milli Eğitim Bakanlığı açıkladı.

MEB'ten gelen açıklama ile birlikte google aramalarında sıklıkla araştırılan konular arasında yer alan "Sözleşmeli öğretmenlik atamaları ne zaman yapılacak? 2019 sözleşmeli öğretmenlik tercihleri nasıl olacak?" soruların yanıtlarına ilişkin detayları ve yeni gelişmeleri bu haberimiz üzerinde derledik. Binlerce öğretmen adayını yakından ilgilendiren sözleşmeli öğretmenlik tercihleri için nefesler tutuldu.

Milli Eğitim Bakanlığı, sözleşmeli öğretmenlik tercihleri ve atama tarihleri hakkında bilgi verdi. Öğretmenler tercihlerini 28 Ocak-1 Şubat tarihleri arasında yapabilecek. Adaylar il veya ilçe millî eğitim müdürlüğünce başvuruları onaylanmadıkça tercih değişikliği yapabilecek.

Sözleşmeli öğretmenlik tercih sürecinin detayları belli oldu. 20 bin öğretmenin istihdamı için yapılan yazılı sınavın sonuçları 15 Ocak’ta online sistem üzerinden açıklanmıştı. Şimdi ise gözler tercih sürecinde.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK TERCİHLERİ NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanlığı, http://personel.meb.gov.tr adresinden paylaştığı takvimle sözleşmeli öğretmenlik tercihlerinin 28 Ocak 2019 tarihinde başlayacağını, 1 Şubat 2019 tarihinde sona ereceğini duyurdu. Sözleşmeli öğretmenlik atama sonuçları ise 7 Şubat 2019 tarihinde açıklanacak.

 

3+1 yıl şeklinde hizmet edecek olan 20 bin sözleşmeli öğretmenin atama tercihleri 28 Ocak – 1 Şubat 2019 tarihleri arasında alınacak. Ataması yapılacak 20 bin öğretmen için branşlara göre dağılım belli oldu. Buna göre en fazla atama 3 bin 47 ile sınıf öğretmenliğinde olacak. Bu branşı 2 bin 38 ile İngilizce ve 1.910 ile din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği takip ediyor. Öğretmen atamaları ise 7 Şubat 2019 tarihinde gerçekleşecek.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK TERCİHLERİ NASIL YAPILACAK?


    Sözlü sınavda 60 ve üzerinde puan alan adaylar, en fazla 20 (yirmi) eğitim kurumunu elektronik ortamda tercih edebilecektir.
    Tercihler, aynı il ve/veya farklı illerde bulunan eğitim kurumları arasından istenilen öncelikte yapılabilecektir.
    Tercihler herhangi bir il veya ilçe millî eğitim müdürlüğüne onaylatılacaktır.
    Adaylar il veya ilçe millî eğitim müdürlüğünce başvuruları onaylanmadıkça tercih değişikliği yapabilecektir.
    Adaylar tercih dışı seçenek olarak; “Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istemiyorum.  “Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istiyorum.” seçeneklerinden birini mutlaka işaretleyecektir.
    Tercihlerine atanamayan adaylardan “9.5.2.” seçeneğini işaretleyenler, ilan edilen kontenjanlardan boş kalan eğitim kurumlarına bilgisayar kurasıyla atanmak üzere değerlendirmeye alınacaktır.
    Talim ve Terbiye Kurulu kararı gereğince, bilişim teknolojileri alanına atanmak üzere başvuruda bulunan adaylardan bilgisayar ve öğretim teknolojileri öğretmenliği, matematik-bilgisayar bölümü, istatistik ve bilgisayar bilimleri, bilgisayar teknolojisi bölümü/bilgisayar teknolojisi ve bilişim sistemleri bölümü, bilgi teknolojileri bölümü mezunları ile yönetim bilişim sistemleri mesleki ve teknik ortaöğretim kurumları dışındaki eğitim kurumlarını tercih edecektir.

Tercihler, aynı il ve/veya farklı illerde bulunan eğitim kurumları arasından istenilen öncelikte yapılabilecektir.

Tercihler herhangi bir il veya ilçe millî eğitim müdürlüğüne onaylatılacaktır.

Adaylar il veya ilçe millî eğitim müdürlüğünce başvuruları onaylanmadıkça tercih değişikliği yapabilecektir.

Adaylar tercih dışı seçenek olarak;

“Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istemiyorum.”
“Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istiyorum.” seçeneklerinden birini mutlaka işaretleyecektir.

Tercihlerine atanamayan adaylardan “Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istiyorum.” seçeneğini işaretleyenler, ilan edilen kontenjanlardan boş kalan eğitim kurumlarına bilgisayar kurasıyla atanmak üzere değerlendirmeye alınacaktır.

Talim ve Terbiye Kurulu kararı gereğince, bilişim teknolojileri alanına atanmak üzere başvuruda bulunan adaylardan bilgisayar ve öğretim teknolojileri öğretmenliği, matematik-bilgisayar bölümü, istatistik ve bilgisayar bilimleri, bilgisayar teknolojisi bölümü/bilgisayar teknolojisi ve bilişim sistemleri bölümü ile bilgi teknolojileri bölümü mezunları, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumları dışındaki eğitim kurumlarını tercih
edecektir.



 

ATAMALAR NASIL YAPILACAK?

Sözlü sınavda başarılı olanların atamaları, tercihleri de dikkate alınarak sözlü sınav puanı üstünlüğüne göre elektronik ortamda gerçekleştirilecek.

Adayların puanlarının eşitliği hâlinde KPSS puan üstünlüğü dikkate alınacak, eşitliğin devamı hâlinde atanacak aday bilgisayar kurası ile belirlenecek. Bilgisayar ortamında gerçekleştirilen atama sonuçları, Bakanlığın http://ikgm.meb.gov.tr internet adresinden duyurulacak.

Atama kararnameleri, il millî eğitim müdürlüklerine elektronik ortamda gönderilecek. Ataması yapılanların başvuruda belirttikleri elektronik posta adreslerine 7201 sayılı Tebligat Kanununa göre elektronik ortamda tebligat yapılacak.

Sözleşmeli öğretmenlik tercihleri, aynı il ve/veya farklı illerde bulunan eğitim kurumları arasından istenilen öncelikte yapılabilecek. Tercihler herhangi bir il veya ilçe milli eğitim müdürlüğüne onaylatılacak. Adayların tercih dışı seçenek olarak; “Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istemiyorum”, “Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istiyorum” seçeneklerinden birini mutlaka işaretlemesi gerekecek.

HANGİ BÖLÜME KAÇ KONTENJAN AYRILDI?

MEB, en fazla kontenjanı 3 bin 47 ile sınıf öğretmenliğine ayırdı. Din kültürü ve ahlak bilgisi için bin 910, İngilizce için 2 bin 38, ilköğretim matematik öğretmenliği bin 401, rehberlik bin 56, okul öncesi bin 601, özel eğitim bin 2, Türkçe bin 93, fen bilimleri/fen ve teknoloji öğretmenliği için 919 ve beden eğitimi öğretmenliği için de 845 kontenjan ayrıldı.

ATAMALAR NASIL DUYURULACAK?

Bilgisayar ortamında gerçekleştirilen atama sonuçları, Bakanlığın http://ikgm.meb.gov.tr internet adresinden duyurulacaktır.

 Atama kararnameleri, il millî eğitim müdürlüklerine elektronik ortamda gönderilecektir. Ataması yapılanların başvuruda belirttikleri elektronik posta adreslerine 7201 sayılı Tebligat Kanununa göre elektronik ortamda tebligat yapılacaktır.

Sözleşmeli öğretmen olarak ataması yapılanlardan göreve başlama işlemi esnasında aşağıdaki belgeler istenecektir:

Bu duyuruda başvuru esnasında isteneceği belirtilen belgeler,
Son altı ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğraf (6 adet),
Mal bildirimi (il millî eğitim müdürlüklerinden temin edilecektir),
Elektronik Başvuru Formunun onaylı örneği,
Başvuru esnasında Pedagojik Formasyon Belgesi yerine resmî yazı ibraz edenlerden Pedagojik Formasyon Belgesi.
Sağlık durumu yönünden öğretmenlik görevini yapmasına engel bir durumu olmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden alınacak sağlık kurulu raporu.

Ataması yapılanlar, bu bölümün yukarıda belirtilen belgeler ile birlikte atandıkları il millî eğitim müdürlüklerine başvurarak göreve başlama talebinde bulunacaktır. İstenilen belgeleri tam olarak ibraz edenler, güvenlik soruşturması sonuçlandıktan sonra sözleşme yapılarak göreve başlatılacak; belgelerinde eksiklik görülenler ya da belgeleri eksik olanlar göreve başlatılmayacaktır.

Güvenlik soruşturması sonuçlandıktan sonra tebligatı beklemeksizin göreve başlamak isteyen öğretmen adayları, atandıkları il millî eğitim müdürlüklerine istenilen belgelerle başvurmak suretiyle göreve başlayabilecektir.

Elektronik Başvuru Formundaki beyanları ile ibraz ettikleri belgeler il millî müdürlüklerince değerlendirilecek, göreve başlatılmasına engel hali bulunmayanlar göreve başlatılacak; göreve başlatılmasında tereddüde düşülenler ise değerlendirilmek üzere İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Öğretmen Atama Daire Başkanlığına bildirilecektir.

Sabıka sorgulama belgesinde “Adli sicil kaydı vardır” ibaresi bulunanlara ait sabıka sorgulama belgesi ile buna ilişkin mahkeme kararı temin edilerek İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Öğretmen Atama Daire Başkanlığına gönderilecektir. Bu adaylar hakkında Bakanlığın vereceği karar doğrultusunda işlem yapılacaktır.

Başvurusunda sağlık durumu yönünden görev yapmasına engel bir durumu olmadığını beyan etmekle birlikte, göreve başlama esnasında sağlık durumunun öğretmenlik  görevini yapmasına engel oluşturacağı hususunda tereddüt oluşan aday göreve başlatılmayıp; adaydan, yurdun her bölgesinde ve iklim şartlarında öğretmenlik yapabileceğine ilişkin tam teşekküllü bir hastaneden alacağı sağlık kurulu raporu istenecektir.

Atamaları kendilerine tebliğ edilenler, tebliğ tarihini izleyen 15 gün içinde göreve başlayacaktı.

GEÇTİĞİMİZ YIL TERCİHLER YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

MEB’in sözleşmeli öğretmenlik için açtığı başvurular yoğun ilgi gördü. 3 bin 806 kontenjan ayrılan sınıf öğretmenliğine 9 bin 567 kişi başvurdu. 1907 kontenjan verilen din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği için 5 bin 115 aday başvuru yaptı. İlköğretim matematik öğretmenliğine 1453 kontenjan ayrılırken, başvuru 3 bin 437 oldu.

Fen bilimleri-fen ve teknoloji öğretmenliğine 2 bin 925 kişi başvururken, kontenjan 1095’ti. 1450 kontenjan ayrılan Türkçe öğretmenliğine 3 bin 914; 2 bin 2 kontenjana sahip İngilizce öğretmenliğine 4 bin 307; 1676 kontenjan ayrılan okul öncesi öğretmenliğine 4 bin 575; 673 kontenjana sahip beden eğitimi öğretmenliğine ise 1848 kişi başvurdu.

Öğretmen tercih atamaları başladı! Sözleşmeli öğretmenlik atama yerleri, MEBBİS ilk atama öğretmen tercihleri ve 2019 yılı MEB sözleşmeli öğretmenlik atama takvimi gündemde! MEB, sözleşmeli öğretmenlik tercih başvurularının başladığını duyurdu. Yayına giren MEB ilk atama tercih kılavuzu ile birlikte MEBBİS giriş sözleşmeli öğretmenlik atama tercih başvuruların nasıl yapıldığı merak konusu oldu.

Öğretmen atama tercih süreci devam ediyor. Sözleşmeli öğretmenlik atama yerleri, MEBBİS ilk atama öğretmen tercihleri ve 2019 yılı MEB sözleşmeli öğretmenlik atama takvimi gündemde! MEB, sözleşmeli öğretmenlik tercih başvurularının başladığını duyurdu. Yayına giren MEB ilk atama tercih kılavuzu ile birlikte MEBBİS giriş sözleşmeli öğretmenlik atama tercih başvuruların nasıl yapıldığı merak konusu oldu. İşte sözleşmeli öğretmen tercih ilanı personel.meb.gov.tr ve ilkatama.meb.gov.tr atama tercih başvuruları