9 Mayıs 2024 Perşembe / 2 Zilkade 1445

Kemal Kılıçdaroğlu'na suikast girişiminin püskürtülmesinde önemli detay

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na düzenlenen suikast girişimi FETÖ'cü darbe girişimin ardından 13'den 21'e çıkarılan koruma ekibinin de çabalarıyla engellendi. PKK'lı teröristin roketli suikast girişimini 15 Temmuz sonrası ekibe eklenen uzun namlulu korumaların da çabasıyla engellendi.

25 Ağustos 2016 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Kemal Kılıçdaroğlu'na suikast girişiminin püskürtülmesinde önemli detay

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na düzenlenen suikast girişimi FETÖ'cü darbe girişimin ardından 13'den 21'e çıkarılan koruma ekibinin de çabalarıyla engellendi. 15 Temmuz sonrası Kılıçdaroğlu'nun ekibine uzun namlulu silahlı korumaların verilmesi roketli saldırı hazırlığındaki PKK'lı teröristleri püskürtülmesinde önemli rol oynadı.  

DANIŞMANI DA AÇIKLADI

15 Temmuz darbe girişiminden sonra Kemal Kılıçdaroğlu'nun koruma sayısının artırıldığını  ifade eden Kılıçdaroğlu'nun danışmanı Okan Konuralp, ''Sayın genel başkana yönelik suikast girişimi olabileceği ihbarları geliyordu. Üst düzey makamlar da bunu kendisine iletmişlerdi. Kars'tan Artvin'e 15 Temmuz öncesinden daha korunaklı bir ekiple geldik'' dedi.

"KORUMALARIMIZ ATEŞE BAŞLIYOR"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun basın danışmanı Okan Konuralp, Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırıda roketatarlı bir teröristin de bulunduğunu da söyledi. Saldırı sırasında Kılıçdaroğlu’nun içinde olduğu minibüste olduğunu söyleyen Konuralp, şunları söyledi: "Öndeki koruma konvoyundaki araçlara yönelik saldırının ardından, ben araçtan indim. Burası bir vadi, vadinin üstünde bir teröristin olduğunu görüyor koruma ekibinden arkadaşlar ve bu teröristin konvoya yönelik bir roket atmaya hazırlandığı sırada, teröriste yönelik bir ateş oluyor.

2-3 dakika sürüyor bu ateş. Koruma, bir roketli saldırganı gördüğünü söylüyor, roket atışı yapmaya hazırlandığını. O sırada bizim korumalarımız ve Artvin koruma ekibi o noktaya ateşe başlıyor” dedi.

KILIÇDAROĞLU'NU KORUYAN EKİP

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun 13 olan koruma sayısı 21'e çıkarıldı. Koruma polisleri, 2. Sınıf Emniyet Müdürüne bağlı olarak görev yapıyor.

Öte yandan Kılıçdaroğlu'nu korumakla görevi polislerin, özel eğitimli oldukları belirtildi.