15 Aralık 2024 Pazar / 14 CemaziyelAhir 1446

Süt reçeli nasıl yapılır? Teoman Kumbaracıbaşı nasıl yapıyor?

Ünlü dizi oyuncusu Teoman Kumbaracıbaşı'nın dizi setlerindeki çalışma koşullarını protesto ederek evinde yapıp pazarda satmaya başladığı Süt reçeli nasıl yapılır. İşte Süt reçeli tarifi ile ilgili detaylar.

20 Ocak 2015 Salı 07:00 - Güncelleme:
Süt reçeli nasıl yapılır? Teoman Kumbaracıbaşı nasıl yapıyor?
Ünlü dizi oyuncusu Teoman Kumbaracıbaşı'nın dizi setlerindeki çalışma koşullarını protesto ederek evinde yapıp pazarda satmaya başladığı Süt reçeli nasıl yapılır. İşte Süt reçeli tarifi ile ilgili detaylar.
 
Teoman Kumbaracıbaşı'nın Kadıköy'deki evinde yaparak Erenköy Pazarı'nda sattığı Süt reçeli sosyal medyada fenomen oldu herkes Süt reçeli tarifini ve nasıl yapıldığını merak ediyor.  Peki Süt Reçeli nasıl yapılır işte tarifi hazırlanışı ve gerekli malzemeler...
 
Süt Reçeli Tarifi
 
- 1 lt hazır süt
- 1 su bardağı toz şeker
- Bir çay kaşığı ( silme ) kabartma tozu
 
Süt Reçelinin hazırlanışı
 
Derin ve yapışmayan bir tencerenin içine sütü ve şekeri koyup kaynamaya bırakıyoruz. Ara ara karıştırıyoruz ki dibi tutmasın. Kaynamaya başlayınca kabartma tozunu ilave ediyoruz. O anda biraz süt kabara biliyor ( bunun için mutlaka derin bir tencere kullanılmalı ) Ama hızla karıştırmaya devam edersek normale dönüyor. Sonra orta ateşte yaklaşık 40-45 dakika ara ara karıştıra karıştıra pişiriyoruz. Zaten kaynadıkça rengi dönmeye ve koyulaşmaya başlıyor. Böyle olmaya başladığında sürekli karıştırıyoruz ki dibi tutmasın. Akışkan bir boza kıvamına geldiğinde kapatıyoruz ve cam bir kavanoza alıp soğumaya bırakıyoruz. Soğuduktan sonra bir iki saat buzdolabında beklettikten sonra yemeye hazır hale geliyor. Afiyet olsun…