5 Mayıs 2024 Pazar / 27 Sevval 1445

Taksim'de polis müdahalesi

Taksim Meydanı'nda izinsiz gösteri yapan gruba polis ekipleri tarafından müdahale edildi.

27 Aralık 2013 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Taksim'de polis müdahalesi
Cumhuriyet Anıtı önünde toplanan 50-60 kişilik bir grup, hükümet aleyhinde sloganlar atarak, çeşitli pankartlar açtı. Taksim Meydanı ve çevresinde güvenlik önlemi alan polis ekipleri, gruptakileri dağılmaları yönünde uyardı.

Polisin uyarılarına rağmen İstiklal Caddesi'ne yönelen ve eylemlerini sürdüren gruptakilere TOMA aracından tazyikli suyla müdahale edildi. Göstericiler ara sokaklara dağılırken, bir grup sloganlar eşliğinde Galatasaray Lisesi'ne doğru yürüyüşe geçti.

Polis ekipleri, grubun eyleme son vererek İstiklal Caddesi'nden ayrılmaması durumunda müdahalede bulunulacağı yönünde anons yapıyor.

Gezi Parkı, yaya trafiğine kapatıldı

Taksim Dayanışma Platformu tarafından sosyal medyadan yapılan çağrılar üzerine polis, Gezi Parkı ve Taksim Cumhuriyet Anıtı'nı yaya trafiğine kapattı.

Taksim Dayanışma Platformu, sosyal medya üzerinden yolsuzluk ve rüşvet operasyonları ile ilgili olarak bu akşam 19.00'da Taksim Meydanı'nda buluşma çağrısı yaptı. Toplanma öncesinde güvenlik önlemleri alan polis, Gezi Parkı ve Taksim Meydan Anıtı'nı yaya trafiğine kapattı.