19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

TCDD: Soruşturma değil kara(r)lama

Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından yazılı bir açıklama yapıldı.

DHA27 Aralık 2013 Cuma 07:00 - Güncelleme:
TCDD: Soruşturma değil kara(r)lama
Bazı basın yayın organlarında ve internet sitelerinde çıkan iddialarla ilgili aşağıdaki açıklamanın yapılmasının gerekli görüldüğü belirtilen yazılı açıklamada, "Soruşturma değil kara(r)lama. TCDD son 10 yılda binlerce farklı işte binlerce firma ile çalıştı. İşlerin 5-10 firmaya yaptırıldığı bunların kendi aralarında işleri paylaştıkları iddialarının gerçekliği yoktur. İhaleyi kimin kazandığına mahkeme karar verdi. Fatura TCDD'ye çıktı. Mahkeme kararında fesat aranıyor" denidi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"TCDD son 10 yılda binlerce farklı işte binlerce firma ile çalıştı. İşlerin 5-10 firmaya yaptırıldığı bunların kendi aralarında işleri paylaştıkları iddialarının gerçekliği yoktur. İhaleyi kimin kazandığına mahkeme karar verdi. Fatura TCDD'ye çıktı. Mahkeme kararında fesat aranıyor.

Van Gölü'ne feribot yapımı ihalesinin teklifleri uygun görülmediğinden TCDD ihaleyi iptal etti. Kamu İhale Kurumu iptal kararını onayladı. İstekli mahkemeye başvurdu. Mahkeme TCDD'nin ve KİK'in iptal ettiği ihaleyi geçerli saydı. Özetle ihaleyi kimin kazandığına mahkeme karar verdi. TCDD zorunlu olarak mahkeme kararını uyguladı. Medya mahkemenin karar verdiği ve TCDD'nin zorunlu olarak uyguladığı ihalede 'fesat' aramaya devam ediyor.

TCDD'nin binlerce kiracısı vardır. Yenikapı ve Kazlıçeşme istasyonlarına büfe ,cafe ihalesine de herkese açık olarak çıkıldı. İstekli olmadığından iptal edildi. İkinci kez çıkılan ihale tek istekli olduğundan ve şartları taşımadığından yeniden iptal edildi. Bu işlem medyada 'Simit Sarayı'na usulsüz ihale' olarak haber yapıldı. Bütün bu haberlere 'yüksek hızlı tren'i 'SOS' olarak kullananlar TCDD ve YHT imajını aşındırmaya çalışanlar hakkında kuruluşumuz yasal haklarını kullanacaktır."