23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Teknofest nasıl giderim ulaşım ücretsiz mi?

TEKNOFEST İSTANBUL Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen ve Türkiye'nin millî teknoloji geliştirmesi konusunda kritik rol oynayan kuruluşlar tarafından düzenlenen Türkiye'nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivalidir. Teknofest 2019 hakkında merak edilenlerin tümünü sizler için araştırdık. İşte tüm merak edilenler..

22 Eylül 2019 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Teknofest nasıl giderim ulaşım ücretsiz mi?
Bu yıl gerçekleştirilen Teknofest'e yoğun başvuru geldi. Türkiye'nin 81 ilinden 122 farklı ülkeden toplamda 17.773 takımın başvuru yaptığı festivalde, 2 binden fazla takım finalist olarak yarışacak. Toplam 3 milyon liranın üzerinde ödülün dağıtılacağı Teknofest 17-22 Eylül 2019 tarihleri arasında İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştiriliyor. Teknofest 2019 hakkında merak edilenlerin tümüne haberimizin içerisine eklenecektir. İşte tüm detaylar... 
 
TEKNOFEST NASIL GİDERİM ULAŞIM ÜCRETSİZ Mİ? 
 

 
TEKNOFEST GİRİŞ ÜCRETLİ Mİ?
 
TEKNOFEST İSTANBUL Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında düzenlenen Gösteriler, Aktiviteler ve Seminerler’e katılım ve Uluslararası Girişim Fuarı’nı ziyaret ücretsiz olup herkese açıktır.
 
 
TEKNOFEST NEDİR?
 
TEKNOFEST İSTANBUL Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nin en önemli ayağını teknoloji yarışmaları oluşturmaktadır. 
 

 
Havacılıktan otomotive, yapay zekadan simülasyon sistemlerine, su altı araçlarından otonom araçlara uzanan geniş bir spektrumda düzenlenen 19 farklı kategoride yer alan teknoloji yarışmalarına Türkiye'nin 81 ilinden 122 farklı ülkeden toplamda 17.773 takım başvuru yapmış olup 2.000'den fazla takım 50.000 yarışmacı finalist olmaya hak kazanmıştır.
 
Türkiye’de gençlerin millî teknoloji üretme ve geliştirme konusuna ilgilerinin artması hedeflenmiş, ön eleme aşamasını geçen takımlara toplamda 4 Milyon TL'nin üzerinde maddi ve malzeme desteği sağlanarak bu alanda çalışan binlerce gencin projesi desteklenmiştir. Finalist takımları 3 Milyon TL'nin üzerinde ödül beklemektedir.