29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

21 terörist öldürüldü! Terör örgütü PKK/YPG'nin hain saldırısına misliyle karşılık verildi

Terör örgütü PKK/YPG tarafından Gaziantep Karkamış ilçesine ve Köprübatı Hudut Karakoluna Suriye Ayn-El Arap bölgesinden yapılan ÇNRA/havan saldırısında 3 asker ve 1 sivil vatandaş yaralandı bir asker ise şehit oldu. MSB hedeflere misliyle karşılık verildiğini açıklayarak 'Hain saldırı sonrası başlatılan meşru müdafaa ve cezalandırma atışları sonucunda etkisiz haline getirilen terörist sayısı 21'e yükselmiştir.' açıklamasında bulundu.

AA12 Mayıs 2022 Perşembe 19:29 - Güncelleme:
21 terörist öldürüldü! Terör örgütü PKK/YPG'nin hain saldırısına misliyle karşılık verildi

MSB'den yapılan açıklamada, yaralıların hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlandığı bildirildi.

Açıklamada ateş destek vasıtalarıyla meşru müdafaa ve cezalandırma atışları kapsamında belirlenen hedeflere misliyle karşılık verildiği belirtildi.

21 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Öte yandan MSB, hain saldırının ardından yapılan "cezalandırma atışları" sonucu ilk belirlemelere göre 21 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, terör örgütü PKK/YPG'nin Karkamış ilçesi ve Köprübatı Hudut Karakoluna yönelik saldırısı sonrasında ateş destek vasıtalarıyla meşru müdafaa kapsamında cezalandırma atışları gerçekleştirildi.

Atışlar sonucu ilk belirlemelere göre 21 terörist etkisiz hale getirildi. Bölgede belirlenen hedefler ateş altına alınmaya devam ediyor.

ACI HABERİ MSB DUYURDU

Milli Savunma Bakanlığı "Köprübatı Hudut Karakolumuza yapılan hain saldırısı sonucunda yaralanarak hastaneye sevk edilen bir kahraman silah arkadaşımız yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bölgede belirlenen hedefler ateş altına alınmaya devam edilmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz." diyerek acı haberi duyurdu.