24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

TFF hakeminden Uludere'de ölenler için şok sözler

Uludere'de yaşanan olayların 2. yıldönümüyle ilgili Twitter'da; 'Ölen katırlar sizden daha değerliydi, onlara üzülün' yazısını paylaşan TFF hakemi Ümit Çınarlı, konu hakkında ilginç bir açıklama yaptı.

28 Aralık 2013 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
TFF hakeminden Uludere'de ölenler için şok sözler
Uludere'de yaşanan olayların 2. yıldönümünde attığı tweetlerde "Ölen katırlar sizden daha değerliydi, onlara üzülün bence" diyen TFF Hakemi Ümit Çınarlı konu hakkında bir açıklama yaptı: "Ben hayvan haklarını savundum. Ben hiçbir etnik unsuru kastetmedim. TSK'nın yaptığı bir eylemi savundum"

Posta.com.tr'nin haberine göre, Uludere'de 34 kişinin TSK'ya ait savaş uçaklarıyla bombalanarak öldürüldüğü olayların 2. yıldönümünde Twitter 'da dolaşan bir tweet sosyal medyayı salladı. Bu tweet, Türk Futbol Federasyonu Hakemi Ümit Çınarlı'ya aitti.

'ULUDERE'DE ÖLEN KATIRLARA ÜZÜLÜN BENCE'

Ümit Çınarlı kendisine ait olan twitter hesabında "Hümanizm köpekliktir. Uludere'deki katırlara üzülün bence. Uludere olayının ikinci yıl dönümü kutlu olsun. Ölen katırlar sizden daha değerliydi" yazdı.

Ümit Çınarlı yaptığı açıklamada "Ben hayvan haklarını savundum. Ben hiçbir etnik unsuru kastetmedim. TSK'nın yaptığı bir eylemi savundum. Silah kaçakçılığı yapan, askere kurşun sıkan insanları eleştirdim. Herhangi bir ırka karşı düşmanlık beslemem. Abartıldığını düşünüyorum. Cemal Süreya da Kürt ama onu da severim" dedi.