20 Mayıs 2024 Pazartesi / 13 Zilkade 1445

Ticaret Bakanı Bolat'tan İsrail ile ticaret iddialarına açıklama

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, 'İsrail Dışişleri Bakanı'nın açıklamaları kesinlikle hayal ürünü olup, gerçekle hiç bir ilgisi yoktur. İsrail ile ticaret konusunda hükümet olarak almış olduğumuz kararın arkasındayız. Bu karar geçerliliğini korumaktadır' dedi. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden (DMM) yapılan açıklamada ise, 'İsrail'in resmi yetkilileri tarafından ortaya atılan ve basın yayın organlarında yer alan, “Türkiye, İsrail'e karşı uyguladığı ticaret kısıtlamalarını geri çekti.” iddiası doğru değildir.' denildi.

AA9 Mayıs 2024 Perşembe 15:35 - Güncelleme:
Ticaret Bakanı Bolat'tan İsrail ile ticaret iddialarına açıklama

Bakan Bolat sosyal medya hesabından yaptı.

Bolat paylaşımında şu ifadeleri kullandı;

"İsrail Dışişleri Bakanı'nın açıklamaları kesinlikle hayal ürünü olup, gerçekle hiç bir ilgisi yoktur. İsrail ile ticaret konusunda hükümet olarak almış olduğumuz kararın arkasındayız. Bu karar geçerliliğini korumaktadır. İsrail'in Gazzeye yönelik saldırılarının durdurulması, kalıcı ateşkesin sağlanması ve Gazze'deki Filistinli kardeşlerimize yönelik insani yardımların kesintisiz olarak ulaştırılması konusundaki şartlarımız sağlanıncaya kadar, İsrail ile ticaretin durdurulması kararımız yürürlüktedir."

"İSRAİL İLE TİCARET KISITLAMALARININ GERİ ÇEKİLDİĞİ" İDDİASI YALANLANDI

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, İsrail'in resmi yetkilileri tarafından ortaya atılan ve basın yayın organlarında yer alan, "Türkiye, İsrail'e karşı uyguladığı ticaret kısıtlamalarını geri çekti" iddiasının doğru olmadığını bildirdi.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezinden yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını durdurması, kalıcı ateşkesin sağlanması ve Gazze'deki Filistinlilere insani yardımların kesintisiz ulaştırılması şartları sağlanıncaya kadar, Türkiye'nin, İsrail ile ticaretin durdurulması kararının geçerliliğini koruduğu belirtildi.

Türkiye'nin, İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'nde yürüttüğü ve masum Filistin halkına karşı uyguladığı katliama yönelik siyasi ve diplomatik çalışmalarını en üst düzeyde gerçekleştirmeye devam ettiği anımsatılan açıklamada, "İsrail'in resmi yetkilileri tarafından ortaya atılan ve basın yayın organlarında yer alan, 'Türkiye, İsrail'e karşı uyguladığı ticaret kısıtlamalarını geri çekti' iddiası doğru değildir. Uluslararası kamuoyunu manipüle etmek için ortaya atılan bu ve benzeri iddiaların gerçekle hiçbir ilgisi bulunmamaktadır." ifadelerine yer verildi.

  • Ticaret Bakanı
  • İsrail ticaret
  • reel karar