25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Trabzon'da okullar tatil mi? Trabzon Valiliği son dakika yarın okullar tatil mi?

Trabzon'da okullar tatil mi? Trabzon Valiliği son dakika okullar tatil edildi mi? gibi soruların yanıtları tüm öğrenciler ve veliler tarafından yoğun bir şekilde araştırılıyor. Yurdun neredeyse tüm kesimlerinde etkisini gösteren kar yağışı nedeniyle birçok ilde eğitime ara veriliyor. Valilikler tarafından yapılan son dakika açıklamaları peş peşe gelirken Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Tunceli, Malatya, Gaziantep ve Kilis çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

12 Şubat 2020 Çarşamba 14:27 - Güncelleme:
Trabzon'da okullar tatil mi? Trabzon Valiliği son dakika yarın okullar tatil mi?

Yurdun neredeyse tüm kesimlerinde etkisini gösteren kar yağışı sebebi ile birçok ilde eğitime ara veriliyor. Trabzon'da okullar tatil mi? Trabzon Valiliği son dakika okullar tatil edildi mi? gibi soruların yanıtları merak ediliyor. Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü, son dakika buzlanma ve çığ uyarısında bulundu. Ayrıca Meteoroloji Genel Müdürlüğü resmi sitesinden de "Doğu Anadolu ile Doğu Karadeniz Bölgesi'nde meydana gelen yoğun kar yağışları nedeniyle, eğimi fazla dik yamaçlarda çığ riski bulunduğundan ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir." açıklaması yapıldı. Trabzon okul tatili hakkında son dakika açıklamalarına haberimizin detaylarından ulaşabilirsiniz.

TRABZON'DA OKULLAR TATİL Mİ?

TRABZON'da kar yağışı sonrası oluşan buzlanma ve don olayı nedeniyle bugün ilk ve orta dereceli okullarda eğitim ve öğretime 1 gün süreyle ara verildi.

Trabzon Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, buzlanma ve don olayları nedeniyle ulaşımda meydana gelmesi muhtemel aksaklıkların göz önüne alınarak eğitim öğretime ara verildiği belirtildi. Açıklamada, “12 Şubat Çarşamba günü, ilk ve orta dereceli okullarda, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile halk eğitim merkezlerinde, eğitim öğretime 1 gün süreyle ara verilmiştir. Ayrıca engelli ve hamile kamu personeli de aynı gün idari izinli sayılacaktır” denildi.


BUZLANMA VE ÇIĞ UYARISI

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu geçeceğinin tahmin edildiği belirtilerek, “Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus yer yer sis hadisesi bekleniyor. Yüksek kar örtüsünün bulunduğu yerlerde çığ tehlikesi bulunmaktadır. Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Rüzgarın genellikle batı ve kuzeybatılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor. İl merkezleri için günün en yüksek sıcaklıkları ise Van'da eksi 5, Hakkâri'de eksi 8, Muş'ta eksi 6 ve Bitlis'te eksi 9 derece olması beklenmektedir. Bölgemiz genelinde buzlanma olayı ile birlikte meydana gelen yoğun kar yağışları nedeniyle eğimi fazla dik yamaçlarda çığ riski bulunduğundan ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir” denildi.

YURTTA HAVA DURUMU

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Çok bulutlu, akşam saatlerinde kadar aralıklı ve hafif olmak üzere karla karışık yağmur ve kar yağışlı 4

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yağmurlu 13

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu 17

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde sağanak yağışlı 7

Antalya: Çok bulutlu sağanak yağışlı 14

Samsun: Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmurlu 8

Trabzon: Çok bulutlu, gece saatlerinde hafif yağmurlu 9

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu eksi 7

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu 3